obraz škráblého CD
obraz škráblého CD
zdar, chtěl bych se zeptat, mám doma 2 cd - originál (hra Original war) a jsou už docela stará a poškrabaná, potřeboval bych je zazálohovat nebo aspoň udělat obrazy na disk ale když dám v neru dělat obraz tak mi to hází chybu ve čtení. Cd jsem čistil takovým tim přípravkem... neexistuje něco nebo nějakej soft co by to dokázal přepálit? díky :)
Re: obraz škráblého CD
muzes zkusit toto
Kód: Vybrat vše
http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2005041810-oprava-disku-cd
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, nebo zkus ty CDčka dát do mražáku. Zhruba tak na 20 minut. Potom je jen otři a zkus jestli nepojede. Možná se na první pohled (přečtení) zdá že tady píšu kraviny, ale fak to funguje. 

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
tyjo to by mě zajímalo s tim mrazákem co se vlastně stane s tim cd :)
to je upe jasny ne
mrazak vytvori led v ryhach (skrabancich) a tim ziskas opet na chvili celistvy povrch
ale bacha, protoze to za chvili rozmrzne

no jedná se o notebook a kopíruje se tak 10 minut ... :) zatim jsem to neriskoval
...

tak když jsem to udělal tim Colgatem tak prostě žádná změna, médium je ve stejnym stavu, o nějakém softu nevíte ?
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale žádnnej led se ti tam neudělá. Když to cd bude suchý tak se ti tam led prostě neudělá - to je přece jasný. bude jen studený. Pro jistotu ho otřeš nějakým ubrouskem.
Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
-
- Pohlaví:
S tím mrazákem je to zajímavý!
Led se tam opravdu neudělá, ale čietě teoreticky by se to CD mělo smrsknout a tím i ty škrábance.
Na přečtení CD můžeš vyzkoušet IsoBuster .

Na přečtení CD můžeš vyzkoušet IsoBuster .
ten IsoBuster je dobrej i když u hry to bude problém.jestliže ztratíš pár dat tak už nebude muset jít.já to dělal u filmu a třeba tam chybelo pár sekund nebo tam byly jen kostičky.
-
- Pohlaví:
U filmu ani u muziky nějaká malá ztráta dat moc nevadí, u her je to většinou průšvih, ale záleží která data jsou poškozená. Pokud to u filmu budou nějaká zaváděcí data, pak ani ten nemusí jít spustit.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
OT
Trik s mrazákem jsem s úspěchem použil na 2 totálně nefunkční pevné disky. Jeden 2,5" tím dostal 12 "posledních" minut života (měl zadřená ložiska), druhý 12 let starý 4GB WD (původně vůbec nenajel v BIOS), díky tomu opět jede s chrčením, ale jede. Počítačově to vysvětlit neumím.
Trik s mrazákem jsem s úspěchem použil na 2 totálně nefunkční pevné disky. Jeden 2,5" tím dostal 12 "posledních" minut života (měl zadřená ložiska), druhý 12 let starý 4GB WD (původně vůbec nenajel v BIOS), díky tomu opět jede s chrčením, ale jede. Počítačově to vysvětlit neumím.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 9189
-
od atari