Učitel českého jazyka...by zde bodl Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Učitel českého jazyka...by zde bodl

Příspěvekod mike007 » 22 dub 2009 21:34

Čeština je jedna věc. Druhá věc, která mi na tomto fóru vadí je, že tazatel nedokáže (platí to i pro některé časté návštěvníky) správně označit ten příspěvek, který mu nejvíce pomohl vyřešit problém. Buď označí dotaz nebo úplně poslední příspěvek - poděkování. Například autor tohoto vlákna to též neumí, viz například vlákno: viewtopic.php?f=35&t=39786

V návodu Jak označit dotaz/téma za vyřešený? se píše, cituji:

Jak označit dotaz/téma za vyřešený? píše:1) zobrazte si dané téma
2) přesuňte se na příspěvek, který nejvíce přispěl k vyřešení vašeho problému
3) v pravém horním okně klikněte na ikonu „fajfky“

viewtopic.php?f=85&t=26719&p=160986#p160986

Další uživatelé se stejným problémem si pak nejsou jistí, která rada nejvíce pomohla vyřešit problém a na nich je buď vyzkoušet naprosto vše o čem se ve vlákně píše nebo založit nový dotaz ...
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Reklama
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 dub 2009 22:05

Taky je to tom,že srovnávat maturitu nebo vysokoškolský vzdělání dnes a dříve je o ničem.Maturitu má každý i ten co by před lety neprošel ani dvouletým učebním oborem.Je mi 46 a tak můžu srovnávat.Pokud jde o všeobecný znalosti tak tam je to úplně tristní.Nedávno jsem byl na jedné oslavě a učitel :evil: matematiky na střední škole neměl páru kdy přistál člověk na měsíci.A to ani desetiletí.
Jo a pokud jde o to co mi nejvíc leze na nervy v médiích tak to je výraz "vlastně".Jamile si pustíte zprávy/obzvláště NOVA/tak, pokud to začnete sledovat,jste za pár dní na blázinec.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 22 dub 2009 22:32

To mike007, to vlákno jsem hned po vyřešení uzavřel. Resp. označil jako vyřešené. A je to tak. Co se týká mého příspěvku ohledně češtiny, tak na tom musím trvat. Je to burcující a někdy i zdrcující.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 dub 2009 22:41

mike007 píše:X:České slovníky pro kontrolu pravopisu: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/3394 :wink:

No vidíš :lol:

P.S.: Nainstaloval jsem a už mě prudí, protože nemá tak velkou zásobu slov jako já :lol:

Obrázek:
Obrázek

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 22 dub 2009 22:55

Chybí ta kniha, která zaujme a česká literatura i světová vedle toho lehátka nebo gauče. Myslím, že by se hodilo téma - napište přátelé kdo a jakou jste knihu v poslední době četli. Přiznám se tedy. že jsem kdysi přečetl celou knihovnu (výběr) a jako žák základní školy (měšťanky) a jak se mi to hodí dnes, když píši už na 20ti samostatných webových stránkách blogu bez programu na úpravu pravopisu. Kniha byla základ, housle jako hudební výchova a začátek (napíšu to) radiotechniky - krystalka. ...
Naposledy upravil(a) george dne 22 dub 2009 23:08, celkem upraveno 1 x.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 dub 2009 23:08

Kdysi jsem přečetl kdeco, skoro celou knihovnu, všechny knížky co se mi dostali do ruky, jednu dokonce 13x, J. M. Troska: Zápas s nebem (má přes 700 stran), pár tisíc časopisů ... poslední dobou čtu většinou Net, jen jsem ještě nepřišel na to, kde má začátek a kde konec :lol: Knížky jsou poslední dobou luxus, jedna stojí průměrně 500,- Kč co jsem si všiml. Skvělý počtení je: Jaroslav Černý: Excel 2000-2007: záznam, úprava a programovaní maker, 2. aktualizované vydání a Jaroslav Černý: Programování v Excelu 2000, 2002, 2003 :D

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 22 dub 2009 23:25

george píše:když píši už na 20ti samostatných webových stránkách blogu bez programu na úpravu pravopisu.
Ten program by se ti hodil, protože by tě upozornil na skutečnost, že se číslice neskoloňují, neboli 20ti že je blbost.
Správně je to „když píši už na 20 samostatných…“ (ostatně lépe by asi vypadalo vypsat to slovem – a protože číslovky, narozdíl od číslic, skloňujeme, pak by to bylo „když píši už na dvaceti samostatných…“.

Když vidím paskvily typu 2-hý 7-mý 9-tý, trpím prosím a sázím ;-)
Doplňuji: toto čteme správně jako dvěhý, sedmmý a devěttý – a přitom by stačila tečka, jak je u řadových běžné: 2., 7. a 9.

X: Trosku jsem jako kluk taky hltal. Jak Zápas s nebem, tak i několikadílného Kapitána Nema.
Mimochodem: 500,- Kč je taky špatně – jakmile za číselnou hodnotou následuje měna, pacičky (,—) tam nemají co dělat. Pacičky se zapisují pouze v případě, když měnová jednotka hodnotě předchází (Kč 500,—).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 dub 2009 23:39

Můj názor - kdo nečte knihy, jako by ani nežil. Nemám na mysli jen odbornou literaturu, tu potřebuje každý, kdo chce držet krok ve svém oboru, ale i krásnou literaturu. Jistě se již mnozí z Vás setkali s tím, že jste četli knihu a ta byla zfilmována. Po shlédnutí filmu to již nebylo ono. Dívali jste se na knihu na filmovém plátně ne již svými očima, ale očima tvůrců filmu. Při čtení knihy zapojujete svoji fantazii, ale promítáte tam i své životní zkušenosti. Když po létech vezmete do ruky svou oblíbenou knihu a začtete se, zjistíte, že v knize je i něco jiného, co vám předtím jaksi ušlo. Za to může právě životní zkušenost a změněný pohled na některé věci. To jen pár vět k zamyšlení. Knihy přetrvaly staletí a to dnešní media (film, CD, DVD atd.) asi nezvládnou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 22 dub 2009 23:52

To Myloš: Původní napsání bylo 20 ...ale editoval jsem pro snažší pochopení širší veřejnosti nesprávně, máš pravdu. Ta snaha češtinu zlidovět a přizpůsobit je všude kolem a je hodně nakažlivá, psal bych stále všude s, ale už je častěji z, (př. bysnys - byznys a pod.) Má se člověk držet toho původního, co se intuitivně nabízí, ne komolit (jako já) podle představy, který čtenář to asi bude číst. Správně je to jak píšeš, ale vědět, že to budeš číst ponechal bych stranou sledující publikum.
Jak už je v tématu psáno, pravopis trpí na úbytě. Mám kolem sebe spoustu náročné počítačové literatury, ale zdá se, že objevovat internet jako hlavolam a řešit problémy vede cestu k úspěchu samostatným a postupným studiem za chodu také a podporuje motivaci. ...
george
Doplněno: myslím, že Pic, zatímco jsem vyťukával na klávesnici napsal všechno co bych chtěl říci a lépe.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 23 dub 2009 05:02

X píše:P.S.: Nainstaloval jsem a už mě prudí, protože nemá tak velkou zásobu slov jako já :lol:

Protože je to kontrola českého pravopisu. Pokud se v textu vyskytnou anglická slovíčka, logicky je musí označit jako chybné - nejedná se o češtinu :smile:

X píše:Skvělý počtení je: Jaroslav Černý: Excel 2000-2007: záznam, úprava a programovaní maker, 2. aktualizované vydání a Jaroslav Černý: Programování v Excelu 2000, 2002, 2003

Jj, to bylo zajímavý počtení, ale chytrej jsem z toho moc nebyl. Jsou lepší knihy o VBA ;)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

bereline
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod bereline » 23 dub 2009 08:07

Úroveň češtyny bohušel klesá :lol: ...
A nejhorší je, že problémy s českým jazykem mají i učitelé na středních školách :mad: na naší jsou to hlavně učitelé Informatiky, Matematiky, Praxe ...
Chytří lidé používají Google a nevolí komunisty
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club

Jara
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jara » 23 dub 2009 09:54

memphisto píše:Jako gramatické chyby ještě jakš takš přejdu, ale výrazy typu newím, woe, čaw, vokno, přehazování písmen a novodobé styly typu EMO fakt nemusím a trhá mi to oči když to vidím, chytá mě amok :lol: Jak může, s prominutím, někdo takhle kur*** rodný jazyk :evil: :bomb:

snad to pobaví: http://lamer.cz/quotes/show/3719 a http://lamer.cz/quotes/show/13388
...jinak fajn stránky, doporučuji si přečíst pár perliček zde: http://lamer.cz/quotes/best
Nobody expects the Spanish Inquisition!

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”