Zaheslovaný pdf Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Zaheslovaný pdf

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 08:03

Ahoj,
potřebuju prosím poradit, jestli existuje způsob (software), který by pomohl převést zaheslovaný pdf soubor na text. Zkoušela jsem PDF to Word Doc Converter (viz rady z tohoto fóra jiným uživatelům v předchozím období), ale nenačte to ani ten pdf soubor :evil: . Jiné pdf soubory mi to k mému překvapení :lol: převede.

Jedná se o soubor, který je zaheslovaný, kvůli ochraně před kopírováním a tiskem. Jako registrovaný a platící zákazník můžu ve svém PC soubor otevřít a číst. Ale jakmile soubor přepošlu, tak ho příjemce ani neotevře. Potřebuju udělat z tohoto souboru výcuc informací. A protože člověk je tvor líný (a hlavně jedná se o technické výrazy, které opsat mi dělá potíže), chtěla jsem si ušetřit práci pomocí CTRL+V.

Pokud budete mít jakýkoli nápad, jak mi pomoci, sem s ním prosím. :inlove:

Díky a zdravím všechny

Pa Mary

Reklama
Riviera kid
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zaheslovaný pdf

Příspěvekod Riviera kid » 24 dub 2009 08:35

zkus třeba PDF Unlocker

Kód: Vybrat vše

http://www.slunecnice.cz/sw/freeware-pdf-unlocker/

ale nemohu zaručit výsledek
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 24 dub 2009 08:37

No, já Ti nevím. Ale nebyl přesně to co popisuješ záměr autora, který dokument zahesloval? Tzn. bez jeho svolení nelze nic kopírovat? Asi by bylo moudřejší obrátit se na něj a požádat jej o svolení, ne? :bigups:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 08:52

Riviera: díky, vyzkoušela jsem to. Ale jak píšeš, nezaručuješ funkčnost. Bohužel se mi vytvořil nový soubor, který obsahuje 1 prázdnou stráku. Ale prográmek je to šikovný, určitě se může v budoucnu hodit.

Diamond: ano, záměrem autora je to, že se nesmí soubor kopírovat. Jedná se o placenou službu, kdy je povoleno jen čtení (v určitém PC). Pokud bych chtěla tisknout, tak bych si musela objednat službu s možností tisku, která je trochu dražší. Ale jde o pracovní záležitosti, takže do toho nechci investovat. Potřebuju jen udělat výtah nejdůležitějších informací a nechce se mi je ťukat do wordu ručně.
Chjo asi to jinak nepůjde a budu muset procvičit prsty a hlavně paměť, protože zapamatovat si technické údaje, kterým nerozumím, je pro ženskou nadlidský výkon :huh:

Díky moc za snahu a pa

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 24 dub 2009 09:07

Jednoduchá rada:
Otevřit PDF tam, kde chceš získat nějakou informaci .. udělej PrintScreen .. vlož to do Malování .. uprav a ořež si to tak, aby ti tam zůstal jenom ten tvůj požadovanej text .. ulož jako něco rozumnýho, třeba *.png .. otevři si Word .. Vložit -> Obrázek .. a můžeš to tisknout :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 dub 2009 09:14

Ještě by tu byla jedna možnost – stránku uložit pomocí PrintScrean jako obrázek a ten prohnat nějakým OCR (OmniPage nebo ABBYY FineReader). Sice si to pak vyžádá kontrolu (*), ale pořád lepší než ruční přepis.

Koja: jejda, předběhls mě, to se nedělá! ;-)
Jo aha – ty to chceš vložit jako obrázek, to jsem nepostřehnul. Taky zajímavé řešení.

(*) ÓCéeRka jsou schopná napáchat neuvěřitelná zvěrstva; z vlastní zkušenosti – co znamená věta Maminka ho dálila pod strom do slitin? Přece Maminka ho dala pod strom do stínu. Anebo když mi FineReader převedl skenovaný text a já četl o víře v Bobra a Kozí prozřetelnosti… chjo.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 09:17

Koja: to jsem zkoušela jako první. Printscreen, vložit do malování i do wordu, ale pořád z toho vylejzá jenom bílá stránka

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 dub 2009 09:27

Jestli nezabere PrintScrean, pak ještě ještě jedna možnost typu drbání se levou nohou za pravým uchem (ale když má někdo jen tu levou nohu, není moc na výběr…): fotoaparát, slušné rozlišení… no a dál viz výše.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 09:36

Myloš a ostatní chlapci: dost jste mě potěšili. Protože se ukazuje, že na tom nejsem tak blbě. Máme stejný nápady. A to jsem si myslela, že věc jako fyzicky vyfotit obrazovku by nikoho nenapadla :-).

Jste fakt zlatíčka, že se mi snažíte pomoct :inlove:

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 09:58

ok,tak drbání levou nohou zabralo.ale ať si ji ošoupou pánové, pro které to potřebuju. až budu mít volno, pustím je na své pc a můžou fotit a fotit a fotit.

Ještě jednou všech moc díky a pa :wink:

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 24 dub 2009 11:15

Pokud Ti nejde kopírovat text v .pdf ale můžeš ho otevřít, můžeš použít toto:
http://www.media-convert.com/

Nahoře zadáš cestu na .pdf soubor ve svém PC, níže zvolíš výstupní formát ( .txt nebo word.doc.) a klikni na OK.
Soubor si pak uložíš na svůj PC .
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 24 dub 2009 13:21

jaro3: bohužel chyba během konvertování souboru :crazy:

Zpět na “Kancelářské balíky”