Jakým softwarem ještě doplnit ochranu mého PC Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Fanthomas
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jakým softwarem ještě doplnit ochranu mého PC

Příspěvekod Fanthomas » 28 dub 2009 20:08

No to není moc dobrý výsledek pro ESET4. Můžou fungovat současně 2 firewally nebo když budu chtít použít třeba Comodo nebo Jetico, tak musím v ESETu firewallu vypnout filtrování?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 dub 2009 20:29

Ten test je nedůvěryhodný. Kdybych se měl řídit podle testů tak jedině podle Virus Bulletin apod., ale podle tohoto určitě ne :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 28 dub 2009 20:51

Já používám NOD4, Ad-Aware profi (to jsem nyní cvičně vyměnil na zkoušku za ST), Spybot a firewall v systému (ten také zkouším) (jinak KPF), a nemám žádný zásadní problémy. Ad-Aware občas něco málo našlo a Spybot občas taky, ale nic extra nebezpečnýho.
To ale neznamená, že jsem nikdy nic nechytil a je jedno jestli jsem měl Avast anebo NOD, když jsou to potvory tak projdou i přes to.Chce to občas to projet třeba jen tím aktualizovaným spybotem a případně si zkontrolovat log z HijackThis. Cvičně třeba ZDE ale pokud si nejsem jistý pak se s kontrolou obrátím sem na jara3, memphista a další znalce. HijackThis je dobrej, ale víc než kdekoliv jinde je třeba vědět co v případě problému dělat a raději se obrátit na odborníky.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 28 dub 2009 21:09

Dřív jsem to taky neřešil a nechal vše na ESETu ale po tom co už se tu několik týdnů točím v kruhu HijackThisu, ComboFixu, MbAM, MWAV a dalších jiných programech

Evidentně nevěříš Esetu-.myslíš si,že peníze co chtějí za svůj výrobek jsou adekvátní?
Proč si se točil v kruhu..?měl si nákazu?..
Proč nevyzkoušíš jiný antivir..třeba zdarma nějaký.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 28 dub 2009 21:16

Samozřejmě by měl u daného produktu fungovat jeden .Jeden firewall atd.No virus buletin je tady

http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

Je otázka co je na tomhle pravdy.

http://www.lupa.cz/zpravicky/vyznam-testu-virus-bulletin-zpochybnen/

Fanthomas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fanthomas » 29 dub 2009 13:28

To Mirek1
Přesně tak, už nevěřím na 100% ESS. Nemám problém zaplatit nějaký peníze za to že budu mít alespoň nějakou jistotu při tom mým prohlížení informačních serverů. Proto jsem si taky koupil ESS4 a teď mě celkem štve, že programy které může člověk mít zdarma najdou spousty podezdřelých souborů, zatímco ESS4 je totálně v klidu.

Např. MbAM 8 nákaz poté MWAV ca 30 podezdřelých objektů (Spyware, Adware, .atd), předevčírem Dr.Web 8 objektů a včera Spybot 12x Adware.

Některý nákazy byly vážnější, něco jen prkotiny a je mi taky jasné že žádný AV není 100%, ale zdá se mi toho už trošku moc nato aby se ESS4 tvářil že je vše OK.

Takže mě nyní jaro3 zkouší se zbavit veškeré té havěti, což se už jednou povedlo, ale do několika dnů to bylo vše zpátky.

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 29 dub 2009 15:07

Fanthomasy zkus tohle. Odinstaluj to co tam máš, ztáhni si na zkoušku trial verzi AVG Internet Security http://www.grisoft.cz/stahnout-zkusebni-verze , pročisti se a udělej si vlastní úsudek. Pak si to můžeš koupit. A nesleduj klamné statistiky výkonnosti antivirů.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 29 dub 2009 15:23

Např. MbAM 8 nákaz poté MWAV ca 30 podezdřelých objektů (Spyware, Adware, .atd), předevčírem Dr.Web 8 objektů a včera Spybot 12x Adware.

Není mě jasno kde jsi k tomu přišel.Kde se vůbec pohybuješ.Není to trochu tvoji vinou..?
Já tě nebudu z ničeho vinit,ale když uděláš jednu chybu dnes a víš o ní,proč ji uděláš zítra znovu.

Fanthomas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fanthomas » 29 dub 2009 18:46

Mirek1 píše:Není mě jasno kde jsi k tomu přišel.Kde se vůbec pohybuješ.Není to trochu tvoji vinou..?
Já tě nebudu z ničeho vinit,ale když uděláš jednu chybu dnes a víš o ní,proč ji uděláš zítra znovu.

No mě taky není jasný kde jsem k tomu přišel. Nevím kde brouzdá manželka :-) ale já tak maximálně pár informačních serverů typu Seznam, IDNES atd. nic víc. Žádný navštěvování xxx stránek atd. V minulosti jsem stáhl malýmu pár her z internetu, ale to jsem teď všechno odinstaloval a nechal tam jen prověřený programy, tak jsem zvědavej jak dlouho to vydrží čistý po tom co to s jaro3 dotáhneme do konce.

Fanthomas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fanthomas » 29 dub 2009 18:49

hroch123 píše:Fanthomasy zkus tohle. Odinstaluj to co tam máš, ztáhni si na zkoušku trial verzi AVG Internet Security http://www.grisoft.cz/stahnout-zkusebni-verze , pročisti se a udělej si vlastní úsudek. Pak si to můžeš koupit. A nesleduj klamné statistiky výkonnosti antivirů.

Díky hrochu123 za tip. Jelikož jsem si před pár měsíci prodloužil o rok licenci ESS4 tak to tento rok budu muset s ním ještě nějak vydržet. Každopádně před koncem licence ESS, až budu hledat nějakou náhradu, to určitě udělám.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Jakým softwarem ještě doplnit ochranu mého PC  Vyřešeno

Příspěvekod Mirek1 » 29 dub 2009 19:33

Nevím kde brouzdá manželka

No tady je potřeba se domluvit,že.

V minulosti jsem stáhl malýmu pár her z internetu

Na to fakt pozor.Jestli stahuješ -warez- bacha na to..né vždy je to bez virů.
Sem zvědavý taky..jak to dopadne.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”