Česká pirátská strana

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Česká pirátská strana

Příspěvekod Spyke » 29 dub 2009 13:15

Zdravím,
vím že zmínka o této nově vznikající straně již zde na fóru je (přesněji pak v topicu Vědeckotechnické zajímavosti a novinky), ale myslím, že by bylo dobré, kdyby se o tom dovědělo co nejvíce lidí. Sám bych si ani nevšiml, že se tu o tom již píše, kdybych cíleně nehledal pomocí Googlu, tak snad mě neukamenujete. Nemá cenu vysvětlovat o co se jedná, ptž to si může každý přečíst sám - odkaz na ofiko stránky je na konci příspěvku.

Jen tak na okraj ale přikládám některé věci zkopírované přímo z jejich stránek.
www.ceskapiratskastrana.cz píše:Cílem přípravného výboru České pirátské strany je založení politické síly, která by prosazovala respekt k elementárnímu právu člověka na svobodné šíření přijaté informace a striktní ochranu soukromí občana jako odraz změněné reality informační společnosti 21. století.

Ještě bych poznamenal, že se v žádném případě nejedná o podporu warezu, jak by si někdo mohl z jejich názvu vyvodit.
www.ceskapiratskastrana.cz píše:Nechceme krást, nekrademe a krást nebudeme a o počítačové pirátství ve smyslu nelegálního užití SW se nám nejedná, striktně jej odsuzujeme. Nechceme omezovat autorská práva, chceme revidovat jejich ochranu. Chceme najít nový modus vivendi pro autorská díla a internetovou generaci.

Oficiální stránka:
http://www.ceskapiratskastrana.cz/
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: Česká pirátská strana

Příspěvekod simPod » 29 dub 2009 13:42

tem jestli se povede to nekam dotahnout, tak by to mohla bejt legrace :) ale chci to videt...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 29 dub 2009 13:53

Přes 1k hlasů již mají, sice jen orientačně, ptž petice byla zatím jenom elektronicky, ale věřím, že většina se pod ně podepíše i ručně. Tkž teď už nezbývá než jen držet palce, zatím jsou na dobré cestě. Ale rozhodně je dobře, že se proti tomu začalo již něco dělat. A i kdyby to nevyšlo, tak si alespoň veřejnost a organizace jako OSA uvědomí, že něco není v pořádku, že lidem se to nelíbí. Já osobně jim fandím, ptž nesouhlasím s tím co se děje. Navíc to není jen nějaká naše myšlěnka, např. ve Švédsku má tato strana již přes 20k členů a to rozhodně není málo.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 29 dub 2009 14:17

Nevím co si o tom myslet, např. toto
která by prosazovala respekt k elementárnímu právu člověka na svobodné šíření přijaté informace
warezem silně zavání. Jako většina nejsem svatej, ale tento směr mi jako správný nepřijde.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2009 15:54

Blue Spirit: Jistě, právo na svobodné informace je nebezpečné, těm nahoře se pak blbě vládne, když jsou lidé moc informovaní.

Kdo má zájem, může se připojit také svým podpisem (případně i další z okolí) pod petici za vznik České Pirátské strany Obrázek Podmínka je být občanem ČR, nepodepisovat tuto petici víckrát a myslím že i věk 18 let.

Vytiskněte přiložený PDF soubor, doplňte údaje ve sloupcích (první sloupec prosím ponechat volný), podepište a zašlete arch nejpozději do 6.5.2009 na adresu:

Petr Šponer, člen PV ČPS
PO BOX 69
Praha 8
18100

petice_CPS.pdf
(49.99 KiB) Staženo 16 x
Naposledy upravil(a) X dne 29 dub 2009 17:22, celkem upraveno 1 x.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 29 dub 2009 16:12

Nemělo by se to logo přepracovat? Na vlajce by měla být lebka a zkřížené hnáty. Určitě by to pak přitáhlo víc zájemců.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2009 16:14

Můžeš dát návrh na fóru České Pirátské strany, tady si to asi nepřečtou :D

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 29 dub 2009 16:24

Tady to je už taky? :roll: Mě by zajímalo, kam je tato strana situovaná. Prolézal jsem jejich stránky (fórum je takové neuspořádané) a přesnější informace jsem o tom nenašel. Taky mi přijde že je kolem toho zbytečně mnoho humbuku. Program žádnej, takže zatím mě to nechává v klidu.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2009 16:34

Program si teprve vytvářejí příznivci a budoucí členové strany, můžeš se také zapojit na jejich fóru ... Úkoly jsou jasné: být protiváhou copyrightových korporací a jejích natlakových organizací, bojovat za svobodná data a informace, dát nový směr zastaralému a pro novou digitální éru nevhodnému copyrightu, který 99% lidí nerespektuje a porušuje ...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 29 dub 2009 16:40

Jelikož jsem silně apoliticky orientovaným a nevěřím žádným medovým kydům, protože každá kapka medu něco stojí, mám vážné obavy, že i tato, původně jistě ušlechtilá myšlenka, bude v konečném bodu zneužita úzkou bandou darmožroutů a poslouží jim jen jako žebřík k uvolněným místům u koryta...
Donuťme spíš naše darmožrouty, aby přestali každý prd politizovat a začali konečně za naše peníze tahat za jeden špagát, stejným směrem. Zakládáním nových stran k tomu cesta nevede...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 29 dub 2009 16:45

X píše:...bojovat za svobodná data a informace...

to je velice hezky napsané, bohužel obsahově nic neříkající. co to vlastně znamená? navíc pořád nevím, kam strana směřuje.

dokud ČR nebude rozumnou konstituční monarchií, není šance na žádné zlepšení.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2009 16:48

Riviera kid: A proč se třeba nevrátit až do jeskyň?

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”