Monitoring všech procesů v XP Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Monitoring všech procesů v XP

Příspěvekod guest » 02 kvě 2009 15:15

a jejich případné vyhodnocení.
Zdravím všechny ! Potýkám se to s výrazným zpomalením PC a na vině jsou nejspíš některé běžící procesy.
Nákaza žádná (snad) a HJT vypadá také dobře.
Neznáte někdo nějakej slušnej program na minitoring těch procesů. Nyní jsem vyzkoušel Security Task Manager a i když to ukazuje nějaké podezřelé procesy, mám za to, že jsou potřebné - např. Java.
Jestli někdo ví tak předem díky všem za radu!
Edit: Security Task Manager je ZDE
Anebo pokud s ním má někdo zkušenost budu vděčný za každou informaci. Spolehlivost apod.

P.S. Je to trial - 30 dní!

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Monitoring všech procesů v XP

Příspěvekod Myloš » 04 kvě 2009 01:52

Bylo by dobré vypsat:
  1. které všechny služby (Win+R services.msc ENTER) běží, respektive které jsou spouštěny automaticky
  2. Automaticky spouštěné programy z klíče HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run
  3. Automaticky spouštěné z Start —> Programy —> Po spuštění
Mimochodem co defragmentace systémového disku?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 04 kvě 2009 08:07

Jsem zastáncem spíše konservativních postupů a zásahů do běžících systémových procesů Windows, zatím jsem se přeinstalacím vyhnul vždy (2,5 roku) udělal bych tu defragmentaci, odlehčil zátěž Windows přesunutím přeplněných složek (foto, videa a pod.) na externí disk, vyčištění disku jsi provedl (od zbytečných dočasných souborů a pod. v nabídce programu) a s rozmyslem vymazal soukromá data prohlížečů. Na prohlížeče, které jsou zaplněné historií nezapomenout (smazat) promazat soukromá data (kromě hesel vše) Zkontroloval bych kvalitu připojení a nastavení antiviru.
Někde je uvedena stránka, kde jsou běžící procesy Windows podrobně vysvětleny, až ji najdu pošlu SZ.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Monitoring všech procesů v XP  Vyřešeno

Příspěvekod Myloš » 04 kvě 2009 09:25

Pokud jde o služby, zastávám opačný názor. Windows jich po své instalaci spouštějí zbytečně moc; nač má například běžet služby jako Server nebo Vzdálený registr, u jednouživatelského počítače Kompatibilita pro rychlé přepínání uživatelů, u počítače, ze kterého se netiskne Zařazování tisku, Pokud nepoužívám bezdrátová zařízení, nepotřebuji jejich automatickou konfiguraci, u nezasíťovaného a „nezainternetovaného“ stroje odpadne řada dalších služeb…
Dalo by se toho jistě pozvypínat ještě víc – http://madla.webpark.cz/

Krom toho – vyjma služeb, o kterých vím, že si je vysloveně nepřeju (vzdálený registr) a zakážu je, u ostatních nastavuju jen to, že se spouštějí ručně. A nikdy jsem takového vypínání nelitoval.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 04 kvě 2009 16:25

Vše co popisujete jsem udělal už dřív, ale bez zásadního rozdílu. Jen ty služby nemám povypínané, ale také jsem je dřív vypínal a ten rozdíl je zanedbatelný.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pády všech her Příloha(y)
    od echo-cz » 21 říj 2024 22:01 » v Hry
    22
    5900
    od echo-cz Zobrazit poslední příspěvek
    23 říj 2024 00:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”