a jejich případné vyhodnocení.
Zdravím všechny ! Potýkám se to s výrazným zpomalením PC a na vině jsou nejspíš některé běžící procesy.
Nákaza žádná (snad) a HJT vypadá také dobře.
Neznáte někdo nějakej slušnej program na minitoring těch procesů. Nyní jsem vyzkoušel Security Task Manager a i když to ukazuje nějaké podezřelé procesy, mám za to, že jsou potřebné - např. Java.
Jestli někdo ví tak předem díky všem za radu!
Edit: Security Task Manager je ZDE
Anebo pokud s ním má někdo zkušenost budu vděčný za každou informaci. Spolehlivost apod.
P.S. Je to trial - 30 dní!
Monitoring všech procesů v XP Vyřešeno
Re: Monitoring všech procesů v XP
Bylo by dobré vypsat:
- které všechny služby (Win+R services.msc ENTER) běží, respektive které jsou spouštěny automaticky
- Automaticky spouštěné programy z klíče HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run
- Automaticky spouštěné z Start —> Programy —> Po spuštění
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Jsem zastáncem spíše konservativních postupů a zásahů do běžících systémových procesů Windows, zatím jsem se přeinstalacím vyhnul vždy (2,5 roku) udělal bych tu defragmentaci, odlehčil zátěž Windows přesunutím přeplněných složek (foto, videa a pod.) na externí disk, vyčištění disku jsi provedl (od zbytečných dočasných souborů a pod. v nabídce programu) a s rozmyslem vymazal soukromá data prohlížečů. Na prohlížeče, které jsou zaplněné historií nezapomenout (smazat) promazat soukromá data (kromě hesel vše) Zkontroloval bych kvalitu připojení a nastavení antiviru.
Někde je uvedena stránka, kde jsou běžící procesy Windows podrobně vysvětleny, až ji najdu pošlu SZ.
Někde je uvedena stránka, kde jsou běžící procesy Windows podrobně vysvětleny, až ji najdu pošlu SZ.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
Re: Monitoring všech procesů v XP Vyřešeno
Pokud jde o služby, zastávám opačný názor. Windows jich po své instalaci spouštějí zbytečně moc; nač má například běžet služby jako Server nebo Vzdálený registr, u jednouživatelského počítače Kompatibilita pro rychlé přepínání uživatelů, u počítače, ze kterého se netiskne Zařazování tisku, Pokud nepoužívám bezdrátová zařízení, nepotřebuji jejich automatickou konfiguraci, u nezasíťovaného a „nezainternetovaného“ stroje odpadne řada dalších služeb…
Dalo by se toho jistě pozvypínat ještě víc – http://madla.webpark.cz/
Krom toho – vyjma služeb, o kterých vím, že si je vysloveně nepřeju (vzdálený registr) a zakážu je, u ostatních nastavuju jen to, že se spouštějí ručně. A nikdy jsem takového vypínání nelitoval.
Dalo by se toho jistě pozvypínat ještě víc – http://madla.webpark.cz/
Krom toho – vyjma služeb, o kterých vím, že si je vysloveně nepřeju (vzdálený registr) a zakážu je, u ostatních nastavuju jen to, že se spouštějí ručně. A nikdy jsem takového vypínání nelitoval.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Vše co popisujete jsem udělal už dřív, ale bez zásadního rozdílu. Jen ty služby nemám povypínané, ale také jsem je dřív vypínal a ten rozdíl je zanedbatelný.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22
- 5900
-
od echo-cz
Zobrazit poslední příspěvek
23 říj 2024 00:12