Nero 6 - chyba ustaleni sekce

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Pepe.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nero 6 - chyba ustaleni sekce

Příspěvekod Pepe. » 05 kvě 2009 11:38

Ahoj lidi,
prosim o radu ohledne chyby pri vypalovani.
Uz asi 3 roky pouzivam NERO 6.6.0.8. Je sice stare,ale jsem spokojeny a nemam duvod porad shanet novejsi verzi a hlavne si myslim,ze v tom problem nebude.

Vypaluji bezne DVD i CD,vzdy rychlosti 2,4x a nikdy jsem nemel zadny vadny disk. V sobotu jsem vypaloval datove DVD, ntb pak bezel do nedele, nic jsem nemenil, neinstaloval, dokonce ho ani nerestartoval a pri pokusu o vypaleni DVD souboru se mi pri dokonceni paleni objevilo hlaseni Chyba ustaleni sekce.

Zkousel jsem to jeste nekolikrat a pokazde se stejnou chybou. Media pouzivam Verbatim. Pri paleni datoveho DVD se objevila jina chyba, dokonce myslim,ze uz nekde v polovine, ale bohuzel uz si nevzpominam, co tam bylo psano.

Muzete mi poradit, v cem je problem? Co vlastne znamena tahle chyba? Kdyz jsem o tom zkousel neco hledat, tak se objevily jen nejake nejiste rady typu "nejspis zkus upgradovat firmware mechaniky," ale nic konkretniho.

Nevim, jestli to muze mit nejaky vliv, proc by najednou prestala fungovat z nejakeho SW duvodu, ale i tak jsem se pokousel firmware najit. Neuspesne-mechaniku mam Slimtype DVD A DS8A1H. Pravdepodobne je to neco od Lite-On, ale ne jejich strankach neni ani zminka.

Takze mam chut koupit novou mechaniku, ale budu vdecny, kdyz se tomu budu moct vyhnout, diky za kazdou pomoc

Jo a jeste mam Win XP, mechanika bezi v DMA modu a mam ji asi rok.
Muzu sem hodit log z jednoho toho chyboveho paleni, pokud bude treba-je to dost dlouha hromada textu.

Reklama
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Nero 6 - chyba ustaleni sekce

Příspěvekod p3!An » 05 kvě 2009 12:19

Osobně bych si nejdříve stáhl nejnovější verzi Nera (např.v trial verzi) a zkusil, zda chybu bude vyhazovat také, nebo 6-kovou verzi odinstaloval, vyčistil registry a nainstaloval bych starou verzi znovu. V případě, že by problém přetrvával, tak bych začal hledat chybu jinde.

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 05 kvě 2009 12:23

No,zkusit to muzu,ale moc bych za to nedal,ze chyba bude jinde. Jak jsem psal,tak mezi uspesnym vypalovanim a naslednymi chybnymi nedoslo k vubec zadnym zmenam v pocitaci.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 kvě 2009 13:02

Zkus jiná média, Verbatimy už nejsou co bývali.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 05 kvě 2009 14:50

To muze byt taky duvod,ale urcite ne v tomhle pripade. Nikdy jsem nemel jedine vadne vypalene CD nebo DVD a najednou ctyri po sobe se stejnou chybou? A to byly ze tri ruznych baliku, takze ani vadna serie medii to neni.
Nevi nekdo, co ta chyba vlastne znamena? A jestli tu chybu muze zpusobit neco v mechanice?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 kvě 2009 16:51

Maximálně dej Nero Burning ROM 6.6.0.16+CZ, ale v tom asi chyba nebude. Můžeš tam mít StarForce nebo třeba odchází mechanika. Kvalitní vypalovačky nepotřebují jet pomalu, většinou dokonce vypálí kvalitněji na vyšší rychlost.

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 05 kvě 2009 19:11

Starforce uz mam v pocitaci vice nez dva roky a navzajem si nijak nevadime. Bude asi odchazet mechanika. Stejne bych rad vedel, co ta chyba vlastne znamena.Chyba ustaleni sekce-vi to nekdo?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 kvě 2009 19:22

Asi došel ustalovač... :lol: (Ne nemám tušení co tím myslí)
Zkus ji vypojit, zkontrolovat konektory a znovu zapojit, můžou být zoxidované nebo uvolněné.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 kvě 2009 19:36

Pepe píše:Starforce uz mam v pocitaci vice nez dva roky a navzajem si nijak nevadime.

Tak to pochybuji. Ochrana StarForce kazí vypalování!

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 06 kvě 2009 13:30

X píše:
Pepe píše:Starforce uz mam v pocitaci vice nez dva roky a navzajem si nijak nevadime.

Tak to pochybuji. Ochrana StarForce kazí vypalování!

To je sice pravda,ale ne v tomhle pripade,kdy vypalim stovky DVD a najednou to prestane fungovat bez sebemensi zmeny v pocitaci. Jak jsem psal vyse,tak jsem jeden den vypalil DVD,ntb pak bez vypnuti jen tak naprazdno bezel do druheho dne a pak uz jsem nevypalil nic.
Takze nebudu StarForce zbytecne likvidovat,aby mi pak prestal fungovat nejaky SW,ktery uz s tim opravdu bude souviset.

Zkusil jsem mechaniku vyndat,kontakty jsou jako nove a porad ten stejny problem.
Takze vzhledem k cene mechanik bude nejjednodussi koupit novou.

A ted mam jeste jeden problem-nemuzu najit zadnou DVD vypalovacku do notebooka s LightScribe a rozhranim IDE.Pomuzete mi jeste,prosim?

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 06 kvě 2009 16:07

Obávám se, že na internetu nenajdeš slim mechaniku, která by byla zároveň IDE a měla LightScribe. Když jsem nějakou našel, tak jí vždycky chyběl LightScribe, nebo nebyla IDE. No nevím, ale třeba někdo najde....

A jinak ještě jedno. Proč usuzuješ, že tvá mechanika, s kterou pálíš skoro tou nejnižší rychlostí, vypaluje na media kvalitně? Tvrdíš, že jsi s žádným diskem neměl problém, ale to neznamená, že je kvalitně vypálen. Zjistíš to, až v nějakém testovacím programu, třeba CDSpeed apod. kolik medium obsahuje chyb.

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 06 kvě 2009 16:19

Pripada mi,jako by se snad zacalo prechazet na LabelFlash. Ja slimkovou IDE LightScribe mechaniku mam,ale je asi rok,rok a pul stara a ted ne a ne sehnat novou. Docela me to mrzi, protoze kdyz nemam po ruce tiskarnu, tak me LightScribe bavi.

S tou kvalitou me tak uplne neber za slovo. Usuzuji tak z toho, ze cokoliv jsem palil, tak vzdy dopadlo uspesne, vzdy to slo bez problemu nacitat me i ostatnim.
Ale je to sakrarozdil, od soucasne situace, kdy z peti vypalovani jich pet dopadlo neuspesne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chyba hardware. Příloha(y)
    od Steage7717 » 10 lis 2024 16:29 » v Problémy s hardwarem
    4
    3547
    od Steage7717 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 18:49
  • Chyba CPU na desce
    od petan320 » 24 bře 2025 15:29 » v Problémy s hardwarem
    16
    8596
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 21:50
  • Sqlite - systémová chyba Příloha(y)
    od cindy the skull » 27 úno 2025 11:59 » v Vše ostatní (sw)
    6
    10749
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    16 bře 2025 11:11
  • Chyba příkazový řádek Příloha(y)
    od zik9 » 05 čer 2025 11:24 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    1769
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    12 čer 2025 15:33
  • prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
    od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem
    9
    5271
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    04 dub 2025 15:42

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”