DDR je třeba vyměnit Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

DDR je třeba vyměnit  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 07 kvě 2009 23:29

Zdravím všechny, mám tu problémy s pamětí a potřeboval bych poradit. Jakou mám je na screenu a co jsem vybral též.
Přílohy
DDR.JPG

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: DDR je třeba vyměnit

Příspěvekod Myloš » 08 kvě 2009 00:04

Ta paměť na screenu je docela vykopávka – latence je v pohodě (CL 2.5), ale 133 MHz je při DDR 266, což je opravdu velmi málo.
Nezvládla by tvoje deska rychlejší? 333? 400?
Máš manuál od základní desky? Tam bude napsané, jakou maximální frekvenci pamětí zvládne.
A jestliže nemáš manuál, typ ti řekne Everest, zkus pak pogůglit její vlastnosti.

U DDR (myslím staré DDR, neboli DDR1) je nevýhoda, že jde o starý typ, takže jsou moduly dražší než DDR2 a DDR3 (které ovšem do své desky nenacpeš). Gigový modul mají v Czechcomputeru od zhruba 700 korun (CL 3) do 1400 (CL 2). Já měl kdysivá tenhleten Geil s CL 2.5 a spokojenost.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest

Příspěvekod guest » 08 kvě 2009 18:42

Já jsem našel tuto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56119
Manuál říká:
100MHz FSB DDR 200 - DDR 266 - DDR 333
133MHz FSB DDR 266 - DDR 333
166MHZ FSB DDR 333

Já vím, že to je vykopávka, ale pak by to chtělo nový PC a to mi zatím nehrozí. :oops:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 08 kvě 2009 19:03

Píšeš o manuálu – myslíš tím manuál k základní desce? Protože umí-li 333 MHz, je použítí pomalejšího (266MHz) modulu imho škoda.
Připadá mi rozumnější koupit rychlejší, například Geil – není ani o 200 dražší, CL má 2.5 a frekveni max. 400 MHz, což znamená, že ti na 333 MHz poběží (měl jsem tu samou a taky na 333).
Logičtější by bylo sice koupit přímo 333MHz moduly, ale ty mají u CzechComputeru jen 512MB a dva moduly by tě vyšly dráž než jeden gigový.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

guest

Příspěvekod guest » 08 kvě 2009 20:11

Ano, píšu o manuálu k desce. Na nějaké koruně až tak nezáleží, jde hlavně o to aby to fungovalo. Tvé odpovědi rozumím.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 08 kvě 2009 20:57

Teď jde o to zda MB 1GB umí...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 kvě 2009 00:06

El Diablo:
Fíha, na to jsem nepomyslel – to jsem zažil u kamaráda, když jsem mu dával stoletou 256 a on z ní viděl jen 64 MB.

Blue Spirit :
Koukni ještě do manuálu na dvě věci: kolik je tam paměťových slotů a kolik max. ramky ta deska zvládně. Z toho de dá spočítat, jestli ten gigový modul vůbec vezme.

guest

Příspěvekod guest » 09 kvě 2009 18:06

Pánové, mělo by to jít, cituji manuál:

The mainboard provides 2 slots for 184-pin DDR SDRAM DIMM (Double-In-Line Memory Module) modules and supports the memory size up to 2GB. You can install PC2700/DDR333, PC2100/DDR266 or PC1600/DDR200 modules on the DDR DIMM slots (DIMM 1-2).

Teď jen najít vhodnou paměť, nejlépe 1GB, eventuáně 512MB. Díky za účast a pomoc. :smile:

guest

Příspěvekod guest » 10 kvě 2009 12:36

Zde jsou stávající paměti ve slotech:
Přílohy
slot_1.JPG
slot_2.JPG

Zpět na “Problémy s hardwarem”