Jakej Antivirus a FireWall pro Mini NetBook?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

foto1977
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jakej Antivirus a FireWall pro Mini NetBook?

Příspěvekod foto1977 » 19 kvě 2009 22:55

ahoj a co kdybych tam nechal ten XP? Myslíte, že i s SP3 je pořád tak děravej?
Jinak na Ashampoo jsem vygooglil samou špatnost, podle Mtouška (matousec.com)
je momentálně nejlepší Comodo a PCTools. Ten PCTools mi přijde uživatelsky přívětivější.
memphisto: nevím jakou jsi zkoušel verzi u toho PCTools, ale současná 5.0.0.38. by měla být velice kvalitní.
Jenom nevím jak je na tom s nároky na systém.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 kvě 2009 23:11

Mně po nainstalování dělal PC Tools bordel.Hned po instalaci proběhl restart a po najetí Windows se PC kouslo, protože bez jakéhokoliv upozornění či dotazu zablokoval windowsácké procesy a tohle se opakovalo při každém spuštění, takže šel v nouzovém režimu do kytek. Těm testům z matousec.com moc nevěřím. Ashampoo jsem měl a naprosto ok. Nedám dopustit na Zone Alarm. Kdybych si měl nechat firewall z Windows, tak jedině ten z Visty. Jako jediný Windows firewall dokáže částěčně filtrovat příchozí a odchozí komunikaci, což firewall u XP nedokáže.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 21 kvě 2009 09:32

S Memphistem souhlasím. PCtools se mi líbily, ale dělaly mi úplně stejný problém, takže je nahradila freeverová verze Outpost. ale jinak bych je doporučil, s tím, že jakmile se začnne sekat komp musí pryč :smile: . Jinak na testy matouška je dobré se podívat, já taak třeba narazím na zajímavé produkty, o kterých jsem nevěděl. Problém je v tom, že testům se moc věřit nedá, občas jsou doopravdy pofidérní, na lecos se dá na různých fórech narazit.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”