Dobry den,
jsem pripojen k internetu pomoci wifi. Mam kartu od asusu a sito, vzdalenost je cca 150-200m. V prilozenem softwaru mam nastaven station mode a v tomto mode mam nizky signal obcas i velmy spatny. Pokud ale zmenim mod na AP tak sila signalu je vysoka, ale prestane mi fungovat internet. Dekuji za rady.
Problem se signalem
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem se signalem
Vítej na fóru.
Jestliže změníš mod na AP tak nepřijímáš signál, ale sám se stáváš vysílačem. Ten signál může být dán, špatně nasměrovanou anténou, nebo může být voda v konektoru...trochu víc popiš co máš za anténu, jestli ext. nebo uvnitř. Kolik decibel máš nastavený signál? Na tuhle vzdálenost musí stačit 10dB.
Jestliže změníš mod na AP tak nepřijímáš signál, ale sám se stáváš vysílačem. Ten signál může být dán, špatně nasměrovanou anténou, nebo může být voda v konektoru...trochu víc popiš co máš za anténu, jestli ext. nebo uvnitř. Kolik decibel máš nastavený signál? Na tuhle vzdálenost musí stačit 10dB.
Lenovo Thinkpad Edge 15
Jasne to jsem pochopill. Jinak mam neco jako Pacific PW19 anténa 2.4GHz směrová - síto 19dBi N-Male, ale je to 18dB. Ale nejak jsem nepochopil jak muzu nastavit uroven decibelu??? Antenu mam pochopitelni venku a do konektoru voda prijit nemuze. Diky za rady.
Jeste me napadlo. Je to v centru Prahy a v danym miste je cca 12-17 jinych siti takze by se to mohlo rusit. Ale na takovouhle vzdalenost mi to prijde nejake divne.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Rušení může být příčinou tohoto problému. Star - Spustit - do řádku napiš "ping číslo brány -t" a podívej se jak spojení funguje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Odezva je dobra.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co to je odezva je dobrá - uveď konkrétní hodnotu. Pokud nejde internet máš asi špatné nastavení. Údaje by Ti měl dát poskytovatel připojení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Odezva je asi 1-5ms. v nastaveni bych problem nevidel. Nevite o nejakem softu, ktery by mi pomohl co nejlepe dosmerovat antenu???Dik
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4304
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06