Ahoj všem!
Píšu jistou práci a potřeboval jsem relevantní materiály, požádal jsem přítele ze zámoří o digitální dokument, poslal mi ho mejlem, ale nemůžu ho otevřít kvůli digitálním právům nebo kýho čerta. Jde to nějak obejít nebo odemknout nebo něco takového? PDF Unlocker to, chudák, neumí. Prosím o pomoc!
P.
PDF a DRM ochrana - odstranění?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PDF a DRM ochrana - odstranění?
A co se dotázat přítele, který to poslal.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jsa z těžce předinternetové éry, prdlačky tomu rozumí...nejvíc asi jako koza petrželi... 

Tak jsem zkoušel další rozlišný software na odkódování a hlásí mi to, že soubor je zamknut pomocí 'eBook Exchange (EBX_HANDLER) 128-bit security v.4' a nelze ho daným programem odkódovat. Totéž u dalšího dekryptoru. Tak nevím. 
Je to jen vědecký článek, jehož valnou část mám v papírové podobě. Zrovna klíčová oblast mi chybí a já ji prostě neseženu.
Pleeeease, help....

Je to jen vědecký článek, jehož valnou část mám v papírové podobě. Zrovna klíčová oblast mi chybí a já ji prostě neseženu.

Pleeeease, help....
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám obavy, že bez klíče jsi nahraný.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil bych pohledat nějaký hesla jako třeba: unlock pdf files, decrypt pdf apod. Samo, bacha na šmejdy.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
No jo, tohle jsem zkoušel, sem tam křičel i antivir, ale nic z toho. Na jedné stránce jsem objevil něco o nějaké editaci python kódu, ale co já jsem za programátora. Snad ještě basic, pascal, trocha nevinného skriptování...python neznám... Kdybych tak třeba znal strukturu PDF...a hlavně kdybych měl čas a chuť se ji kvůli těm několika stránkám učit 
Ach jo...ale i tak dík za radu.

Ach jo...ale i tak dík za radu.

- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A něco pdf to .... ? Pokud to není velký, zkus to dát sem, třeba se to někomu podaří otevřít, byť vzhůru nohama.
A nebo požádej přítele o zaslání toho souboru v html nebo tak nějak.
A nebo požádej přítele o zaslání toho souboru v html nebo tak nějak.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Podívej, Google to nezvládl, Abbyy Transformer taky ne, PDFtoText taky ne, všechny tyhle aplikace zcela logicky hlásí, že je tam heslo. PDF Unlock, Advanced Password Recovery a kýho čerta jsem všechno instaloval, všecko mi hlásí, že to nejde, že tenhle algoritmus neumějí. Ony by to ty prográmky i uměly, ale nechtějí naštvat ctitele DRM.
Já počítačově negramotný úplně nejsem, nejsem ale ani bůhvíjaký hacker, to teda vůbec ne...jo, ještě si v nějakém hexadecimálním editorku hrát se savama her, to jo, vytvořit si jednodušší prográmek, to taky, jenže todleto přesahuje moje možnosti, znalosti, zkušenosti.
A přitom je to tak absurdní - vlastně mi z celkových asi 55 stran toho článku chybí jen 5 stránek, protože část mám od samotné autorky, kterou se mi už dva roky nedaří kontaktovat a kousek je na GoogleBooks. Ostatně, můžu sem hodit odkaz:
Nakh-Daghestanian Consonant Correspondences
P.
Já počítačově negramotný úplně nejsem, nejsem ale ani bůhvíjaký hacker, to teda vůbec ne...jo, ještě si v nějakém hexadecimálním editorku hrát se savama her, to jo, vytvořit si jednodušší prográmek, to taky, jenže todleto přesahuje moje možnosti, znalosti, zkušenosti.
A přitom je to tak absurdní - vlastně mi z celkových asi 55 stran toho článku chybí jen 5 stránek, protože část mám od samotné autorky, kterou se mi už dva roky nedaří kontaktovat a kousek je na GoogleBooks. Ostatně, můžu sem hodit odkaz:
Nakh-Daghestanian Consonant Correspondences
P.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co to zkusit jako obrázek?
A pak použít soft typu Abby FineReader.
A pak použít soft typu Abby FineReader.
O to ani nejde. Mně ani nejde o to, jestli to bude v obrázcích nebo textově, protože nebudu potřebovat v tom textu vyhledávat. Abbyy PDF Transformer má taky zabudované OCRko. Jde o to, že na GoogleBooks zrovna těch pár stran, co potřebuju, taky není.
Tomu kamarádovi jsem alespoň poslal polopatyčnoj návod, kterak pomocí printscreenu pozukládat aktuálně prohlíženou stránku toho dokumentu, tak snad to zvládne a pošle mi to aspoň v obrázcích.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že jde o lingvistický text s mnoha nestandardními znaky, běžné OCR bez podpory IPA a dalších znaků standardu Unicode bude mít krapet potíže. Ale to mi nevadí. Hlavně abych měl těch pitomých pět stránek s klíčovými informacemi. :-)
Do budoucna by ale bylo dobré vykoumat, jak by se dalo takovýmto problémům vyhnout. Na zlomek pikosekundy jsem uvažoval o tom, že bych si za > 200$ koupil knížku, ve které ten článek včetně oněch pěti stran je. Naštěstí jsem stále ještě při smyslech
Alespoň doufám. 
I tak děkuji za podněty! Ještě nechme tohle vlákno otevřené, než zjistím, zdali je ten kamarád schopen mi těch pět stran nějak poslat. Díky!
P.
P.S.: Poslal bych vám ten soubor, ale slíbil jsem tomu člověku, že ten soubor nebudu nijak šířit, tu licenci má na své jméno a ještě by z toho mohl mít nějaké polízanice. Snad když mi slíbíte, že ten článek nebudete dále šířit a pošlete mi svoje e-maily...
Tomu kamarádovi jsem alespoň poslal polopatyčnoj návod, kterak pomocí printscreenu pozukládat aktuálně prohlíženou stránku toho dokumentu, tak snad to zvládne a pošle mi to aspoň v obrázcích.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že jde o lingvistický text s mnoha nestandardními znaky, běžné OCR bez podpory IPA a dalších znaků standardu Unicode bude mít krapet potíže. Ale to mi nevadí. Hlavně abych měl těch pitomých pět stránek s klíčovými informacemi. :-)
Do budoucna by ale bylo dobré vykoumat, jak by se dalo takovýmto problémům vyhnout. Na zlomek pikosekundy jsem uvažoval o tom, že bych si za > 200$ koupil knížku, ve které ten článek včetně oněch pěti stran je. Naštěstí jsem stále ještě při smyslech

I tak děkuji za podněty! Ještě nechme tohle vlákno otevřené, než zjistím, zdali je ten kamarád schopen mi těch pět stran nějak poslat. Díky!
P.
P.S.: Poslal bych vám ten soubor, ale slíbil jsem tomu člověku, že ten soubor nebudu nijak šířit, tu licenci má na své jméno a ještě by z toho mohl mít nějaké polízanice. Snad když mi slíbíte, že ten článek nebudete dále šířit a pošlete mi svoje e-maily...

- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusit? http://www.slunecnice.cz/sw/pdf-password-remover/ nebo autora a novější verze?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2477
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 16:06
-