Mám takový problém. Včera mi jeden skvělý chlapík odtud pomohl vyčistit počítač od jakési potvory, která mi dost komplikovala život. Vše zaplaťpánbů pracuje, jak má, ale já si vzpomněl, že jsem si dva důležité souboru uložil na USB. Jak bych měl postupovat, abych si v okamžiku, kdy ji strčím do počítače, zase nenatáhl infekci zpět, pokud je USB infikovaná?
Díky.
Infikovaná USB Vyřešeno
Infikovaná USB
Z velkých problémů udělej malé, z malých pak žádné.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Infikovaná USB
USb , tím myslíš asi flashku.
Pro 100% jistotu bych nabootoval distro nějakého linuxu a z flashky přetáhl tyto dva neinfikované soubory na hdd.
Pro 100% jistotu bych nabootoval distro nějakého linuxu a z flashky přetáhl tyto dva neinfikované soubory na hdd.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Zřejmě dobrá rada, ale já vůbec netuším, co tím myslíš. V tomhle jsem naprostý neznalec.
-
- Pohlaví:
A myslíš že tam ta infekce je taky? Nemusíš nic prozatím stahovat a můžeš to zkontrolovat antivirem ad.
A není nebezpečný, když se mi ve Windows automaticky otevře okno přidaného disku? Nepřenese se ta infekce už jen tím?
Jestli je flashka infikovaná, netuším. Ale pravděpodobnost, že ano, mi připadá poměrně vysoká. Ty soubory jsem tam ukládal ve chvíli, kdy se na počítači už projevily příznaky napadení.
A pokud nehrozí, že by mi do PC něco přelezlo, dokud nestáhnu soubory, jaký antivir bych měl použít? Mám NOD 32, ale ten tu infekci na mém počítači nenašel.
Jestli je flashka infikovaná, netuším. Ale pravděpodobnost, že ano, mi připadá poměrně vysoká. Ty soubory jsem tam ukládal ve chvíli, kdy se na počítači už projevily příznaky napadení.
A pokud nehrozí, že by mi do PC něco přelezlo, dokud nestáhnu soubory, jaký antivir bych měl použít? Mám NOD 32, ale ten tu infekci na mém počítači nenašel.
-
- Pohlaví:
To že se otevře okno s přidaným diskem ještě nic nestahuje. Pokud jde o ten antivir, nemusel to NOD najít záleží na tom o co se jednalo. Možná by stačilo projet to Mbam.
Re: Infikovaná USB Vyřešeno
Tak se zdá, že je to v pohodě. Mbam nic nenašel. Děkuju.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”