Jake bylo vaše první pc a jak dlouho vydrzelo?
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Jake bylo vaše první pc a jak dlouho vydrzelo?
Ahoj, po mych nevhodnych anketach, ktere nemaji s pc nic spolecneho jsem tu s necim jinym a to: Jaký byl váš první pc (nazev, info i obrazek, atd) a jak dlouho vam vydrzel-popripade co se vam pokazilo. Ja mám prvni pc ted, je to Athlon 4400+, Asus M2N-E Green, 1GB Ram a Sapphire HD3870. Už mi shorela grafika(ta prvni byla Ati Radeon X1950GT) a ted i zakladovka a momentalne je v oprave. Tak se pochlubte a mozna se i zasmejeme 

- Pepas87
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jake bylo vaše první pc a jak dlouho vydrzelo?
to já začínal na trochu starším stroji...
nějaký pentium III 430MHz, 10.2GB disk, 32 MB RAM integrovaná grafika...
pote jsem přešel na:
Sempron 1,6GHz 80GB disk, 256 MB RAM a nějaká 128MB grafika (ATIRadeon)
nejnovější stroj viz podpis...
poslední dobou uvažuji o netbooku, ale zatím ještě nejsem rozhodnut...
PS: jediná závada byl nefungující 80GB disk, na kterém těsně před smrtí přibývalo cca 10% nefunkčních clusterů (doufám, že se to tak píše) denně.. ==> vyměněn za 400GB
nějaký pentium III 430MHz, 10.2GB disk, 32 MB RAM integrovaná grafika...
pote jsem přešel na:
Sempron 1,6GHz 80GB disk, 256 MB RAM a nějaká 128MB grafika (ATIRadeon)
nejnovější stroj viz podpis...
poslední dobou uvažuji o netbooku, ale zatím ještě nejsem rozhodnut...
PS: jediná závada byl nefungující 80GB disk, na kterém těsně před smrtí přibývalo cca 10% nefunkčních clusterů (doufám, že se to tak píše) denně.. ==> vyměněn za 400GB
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PC 286, kterou ještě z piety mám a naposledy byla funkční ještě před cca rokem. Od té doby jsem ji nezkoušel. Běží na nich jedna z prvních verzí Windows a ještě trochu očesaná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Já měl Pentium III, RAM 512MB, HD 60GB, nic vic si nepamatuju! ale slo na nem nejlepsi NHL vsech dob 2003 a NFS Hot Pursuit 2
Vojna. Na hranici beží vojak vpred s bielou zástavou a kričí: - Mier! Mier!
A na druhej strane ostrelovač hovorí: - Však mierim, len sa toľko nehýb!
Odpověď na všechny otázky.
A na druhej strane ostrelovač hovorí: - Však mierim, len sa toľko nehýb!
Odpověď na všechny otázky.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já chvilku Didaktik Gama.Ovšem jen asi půl roku neboť tehdy pár let po vojně zvítězily jiné zájmy
a já ho střelil abych měl na" děvky a chlast"
Pak jsem se pohyboval léta v této zóně než jsem dostal rozum a myslím v 96´jsem měl Pentium400 s nějakou VooDoo grafikou.No a pak už každý třetí rok nový.

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Jo, tak to můj první počítač byl Atari 800XE. Dokud jsem ho neprodal, šlapal jako hodinky!
http://elektronik.webz.cz/img/atari.jpg
Pro zajímavost: paměť ROM celých 64kB! Maximální rozlišení 320x192 bodů (jen jednobarevně, nižší rozlišení umožňovalo použití více barev). Ale že jsem se na něm vyblbnul!
No a přidám i svou první tiskárnu. Byla to BT100:
http://www.schotek.cz/pmd/foto/bt100b.jpg
Tiskla jednou jehličkou, přes kopírák. Rychlost tisku -asi tak 1str/15min. Jó to byly časy!
http://elektronik.webz.cz/img/atari.jpg
Pro zajímavost: paměť ROM celých 64kB! Maximální rozlišení 320x192 bodů (jen jednobarevně, nižší rozlišení umožňovalo použití více barev). Ale že jsem se na něm vyblbnul!

No a přidám i svou první tiskárnu. Byla to BT100:
http://www.schotek.cz/pmd/foto/bt100b.jpg
Tiskla jednou jehličkou, přes kopírák. Rychlost tisku -asi tak 1str/15min. Jó to byly časy!

Athlon X2 2,6GHz, 2GB 800MHz, Samsung F1 320GB, Radeon 3850 512MB, Seasonic 400W, Samsung 22" 2243BW, Win XP-prof.
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tušim pentium 166 MHz, ramky netušim, pevnej disk asi 4 GB, ale rozjel jsem na tom Diablo II !! Jinak pořád leží někde ve sklepě, netušim zda ještě funguje.
zacinal sem taky na Pentium mmx (tusim 166mhz)
2,5GB disk, nejakej pridavnej 3d akcelerator..., a snad 32mb ram (nebo tak nejak)
drzelo docela slusne od roku 98 (??) az do 2002 kdy sem ho vymenil za celerona 2,6Ghz, 256 ram, a 40GB disk
2,5GB disk, nejakej pridavnej 3d akcelerator..., a snad 32mb ram (nebo tak nejak)
drzelo docela slusne od roku 98 (??) az do 2002 kdy sem ho vymenil za celerona 2,6Ghz, 256 ram, a 40GB disk

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- Pohlaví:
Ty ankety nám dávaj!
Já začínal cca 98/99 se Sharp MZ-821. Úplně mne to uchvátilo, byl tam bezkonkurenčně dobrý start, kde běžela únosná muzika, ale naprosto skvělá grafika. Původně jsem měl s tím skoro PC jiné záměry, ale v prvním roce mne uchvátily hry a tak jsem bojoval. Přítelkyně šla spát a já hrál, ráno vstávala a já ještě hrál, odpoledne se vracela z práce a já furt hrál. Že jsem měl nějaké pracovní povinnosti mne nijak nebrzdilo. Pak jsem dohrál co jsem měl a vrátil jsem se k důvodu proč jsem to koupil - k programovaní. A tak jsem se začal učit Basic. To jsem na tom 8bitu zvládl asi také po roce, ale to už se objevily (aspoň zde) první PC 286. První PC jsem viděl u známého, který měl taky MZ-821 a pracoval na poště. Dnes skoro neskutečný, ta bedna měla svoji klimatizovanou místnost a mohl tam jen někdo s pověřením. Tam jsem také viděl 1. 3D šachy. Pak už jsem se s PC setkával jenom pracovně ve firmě. Nyní mám nějakou chrůnu kterou nelze specifikovat /není to nutný/, ale docela funguje. Už moc nehraju, ale mám to jen na kancl. práci a internet.
PS. Toho Sharpa ještě mám a mám k němu asi 100 kazet se softem. Pokud by měl někdo zájem /třeba dělá muzeum
/ je to jeho za poštovné a balné. Včetně českého a angl. manuálu.

Já začínal cca 98/99 se Sharp MZ-821. Úplně mne to uchvátilo, byl tam bezkonkurenčně dobrý start, kde běžela únosná muzika, ale naprosto skvělá grafika. Původně jsem měl s tím skoro PC jiné záměry, ale v prvním roce mne uchvátily hry a tak jsem bojoval. Přítelkyně šla spát a já hrál, ráno vstávala a já ještě hrál, odpoledne se vracela z práce a já furt hrál. Že jsem měl nějaké pracovní povinnosti mne nijak nebrzdilo. Pak jsem dohrál co jsem měl a vrátil jsem se k důvodu proč jsem to koupil - k programovaní. A tak jsem se začal učit Basic. To jsem na tom 8bitu zvládl asi také po roce, ale to už se objevily (aspoň zde) první PC 286. První PC jsem viděl u známého, který měl taky MZ-821 a pracoval na poště. Dnes skoro neskutečný, ta bedna měla svoji klimatizovanou místnost a mohl tam jen někdo s pověřením. Tam jsem také viděl 1. 3D šachy. Pak už jsem se s PC setkával jenom pracovně ve firmě. Nyní mám nějakou chrůnu kterou nelze specifikovat /není to nutný/, ale docela funguje. Už moc nehraju, ale mám to jen na kancl. práci a internet.

PS. Toho Sharpa ještě mám a mám k němu asi 100 kazet se softem. Pokud by měl někdo zájem /třeba dělá muzeum

Mým prvním počítačem byl jakýsi stroj, vyřazený z kanceláří, spolu s černobílým monitorem. Nevím jestli jsem vůbec chodil na základku, možná ještě to ani ne, ale byla to paráda
Jsem měl z něho takovou radost, že jsem jen koukal, jak vypadá, ale nikdy sem ho nezapnul
Ale to byla jinší doba, hlavně jsem byl nenáročný.
Sice mi vydržel jenom den, dokud jsme ho nevyměnili za knížku, myslím, že to byl Domácí lékař..kde aspoň barevný obrázky byly.

Ale to byla jinší doba, hlavně jsem byl nenáročný.
Sice mi vydržel jenom den, dokud jsme ho nevyměnili za knížku, myslím, že to byl Domácí lékař..kde aspoň barevný obrázky byly.
Moje prvni PC bylo XT - 8086 procesor na 40/80 Mhz (melo to turbo
) a 1 MB RAM, grafika Hercules, cca 100MB harrdisk (uz si nepamatuju presne). monitor cernozluty a strasne to vypalovalo oci... Disketova mechanika 5.25palcu... uz se nepamatuju jestli to nemelo nahodou aj 3.5 ale tusim ze ne... bylo to strasne davno, jeste pred pubertou 
Vetsinou sem na tom hral hry (simcity 1, king quest 2, apod., v QBasicu jeste Nibbles ) nebo psal v T602. Matne si vzpominam ze tam byla jeste jakasi verze mspaint pro dos... Vydrzelo nam tusim tak tri ctyri roky...
Co se s nim stalo vim naprosto presne, mam v tom totiz prsty :-) no kazdopadne uz tehdy jsem experimentoval podle jedne knizky co mi dali znami... a dostal sem napad ze vsechny soubory z rootu presunu do nejake zvlastni slozky. uz nevim jak se me podarilo presne ale presunul jsem urcite autoexec.bat i config.sys a mozna se mi jeste povedlo pretahnout bud io.sys nebo msdos.sys. V kazdem pripade nebohe PC po restartu uz nenabehlo a nastal odvoz ke znamemu - tehdy profesorovi na elektrotechnice :-)
Myslim ze se nam jeste vratilo s trochu zasekanym diskem... byly na nem soubory ktere byly porad oznacene, nesly smazat a mely nesmyslne nazvy slozene ze znaku z dolni casti ascii tabulky :-)
chvili se na nem jeste fungovalo a o neco pozdeji se koupila 486 a puvodni PC si znamy odvezl.

Vetsinou sem na tom hral hry (simcity 1, king quest 2, apod., v QBasicu jeste Nibbles ) nebo psal v T602. Matne si vzpominam ze tam byla jeste jakasi verze mspaint pro dos... Vydrzelo nam tusim tak tri ctyri roky...
Co se s nim stalo vim naprosto presne, mam v tom totiz prsty :-) no kazdopadne uz tehdy jsem experimentoval podle jedne knizky co mi dali znami... a dostal sem napad ze vsechny soubory z rootu presunu do nejake zvlastni slozky. uz nevim jak se me podarilo presne ale presunul jsem urcite autoexec.bat i config.sys a mozna se mi jeste povedlo pretahnout bud io.sys nebo msdos.sys. V kazdem pripade nebohe PC po restartu uz nenabehlo a nastal odvoz ke znamemu - tehdy profesorovi na elektrotechnice :-)
Myslim ze se nam jeste vratilo s trochu zasekanym diskem... byly na nem soubory ktere byly porad oznacene, nesly smazat a mely nesmyslne nazvy slozene ze znaku z dolni casti ascii tabulky :-)
chvili se na nem jeste fungovalo a o neco pozdeji se koupila 486 a puvodni PC si znamy odvezl.
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
První počítač jsem si koupil od bývalého spolužáka za 13 tisíc, tuším někdy před 15–17 lety (do té doby jsem mírně okupoval bráchovu 286).
Byla to 386 (nevím už, zda SX nebo DX), 14" VGA monitor, 4 MB RAM, 80MB harddisk a 9jehličková tiskárna.
Stroj jsem průběžně upgradoval (dokonalá evoluce) – z 386 se postupně měnil na: Pentium na 120 MHZ → AMD K6 II na asi 500 MHz → Athlon XP 1700+, až se z něj stalo to, co mám v profilu (akorát že z původního stroje v něm už nezbylo vůbec nic).
Byla to 386 (nevím už, zda SX nebo DX), 14" VGA monitor, 4 MB RAM, 80MB harddisk a 9jehličková tiskárna.
Stroj jsem průběžně upgradoval (dokonalá evoluce) – z 386 se postupně měnil na: Pentium na 120 MHZ → AMD K6 II na asi 500 MHz → Athlon XP 1700+, až se z něj stalo to, co mám v profilu (akorát že z původního stroje v něm už nezbylo vůbec nic).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3018
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek