Ovladače na USB 2
Ovladače na USB 2
Zdravím. Dostal jsem se k PC ke kterému nejsou žádná instalační CD s ovladači. Při připojení čehokoli do USB portu vyskočí hláška, že zařízení může pracovat rychleji atd. Dají se někde stáhnout ovladače na USB 2? Nějaké univerzální, nevím co je tam za desku a chipset.
Re: Ovladače na USB 2
USB2 je záležitost hardwaru.
Máš-li pouze porty USB1, tak z nich nelze udělat USB2. To je jako bys chtěl z CD udělat DVD pomocí ovladačů; zkrátka nesmysl.
Možnosti máš následující:
Máš-li pouze porty USB1, tak z nich nelze udělat USB2. To je jako bys chtěl z CD udělat DVD pomocí ovladačů; zkrátka nesmysl.
Možnosti máš následující:
- s hláškami se smíříš
- vypneš zobrazování všech bublinových hlášek („ballon tips“) – jak se to dělá najdeš jistě na internetu nebo ti někdo poradí (sám to nevím)
- koupíš si USB2 kartu do PCI slotu (máš-li v počítači volný PCI slot). Czechcomputer nebo Alza. Investice ca. od 200 korun výše.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud má Win XP SP0 nebo dokonce i SP1 ,tak jsem někde četkl ,že ovladače potřebuje.
Napiš nám ,jakou máš základní desku.
Napiš nám ,jakou máš základní desku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Joj, tak to až v neděli, až se přes výkend dostanu k tomu PC. Zatím dík. V neděli se ozvu.
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Windows nebude SP1 protože hláška "zařízení může pracovat rychleji" je až od SP2. Když jsem měl SP1 psalo mi to že "Vysokorychlostní zařízení je připojeno k nízkorychlostnímu", tak nějak to bylo. Znám to z vlastní zkušenosti 

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
- Scary
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na pc mi to píše taky, ale je divne že mi to napsalo až po přeinstalaci Win XP. Dříve to šlo normálně. Takze nejaky řešení je? :)
MSI GX620X - Windows 7 Ultimate 64bit | mouse: SteelSeries IKARI | headset: SteelSeries Siberia v2
Hádal bych, že tvoje deska nemá žádné USB2 porty, neboli viz viewtopic.php?f=39&t=41040&p=272366#p272196
Abychom vyloučili omyl, napiš, jakou máš základní desku.
Pokud to nevíš /nemáš manuál a podobně), zjistíš to například pomocí programu Everest.
Abychom vyloučili omyl, napiš, jakou máš základní desku.
Pokud to nevíš /nemáš manuál a podobně), zjistíš to například pomocí programu Everest.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Kup ten USB 2 řadič jak ti radí Myloš...na starým kompu jsem to udělal taky tak....akorát jestli můžu poradit dávej pozor při koupi aby měl procesor VIA a ne ALI ...s tím jsem měl problémy...s Via to makalo hned....zřejmě asi záleží jaký chipset je na zákl.desce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 3661
-
od antikpp
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4867
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3040
-
od petr22