Zdravím. Pořídil jsem si jako druhý monitor AOC LCD 16". Má pouze analogový vstup, takže je připojen ke grafické kartě s DVI výstupem přes redukci. Nový monitor poblikává nebo přesnějí řečeno přes něj probíhají svislé světlejší a tmavší pruhy, jako by byla nastavena nízká frekvence nebo jako když u monitoru zvoní mobil, nebo tak něco. Intenzita tohoto "poblikávání" se mění, chvíli to nedělá vůbec, chvíli je to opravdu silné. Před tím jsem tam měl CRT monitor 17", starý kus, takže jsem to poblikávání dával za vinu starému monitoru.
Abych se dostal k dorazu: zajímalo by mě, jestli to může způsobovat grafická karta nebo kde hledat příčinu.
Blikající monitor Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Blikající monitor
AOC mám a je skvělej. To problikávání bych dával spíš za vinu monitoru. Pokud dobře čtu, tak ti to dělá i druhý monitor. Nemáš v blízkosti nějaký zdroj vf rušení. Jak často a kdy to dělá? Za určitých okolností to může dělat i mobil když vyhledává, ale věcí které to mohou dělat je víc a nemusejí ty zdroje být zrovna v místnosti kde je monitor. Pokud bys měl špatně nastavenou frekvenci, pak by to jen kmitalo, tedy blikalo, ale ty pruhy svědčí buďto o tom vf rušení anebo o rozhozené vertikální frekvenci, což je třeba nastavit v monitoru - jde-li to ještě. Nejjednodušší než nějaké tápání a hledání by bylo odnést to třeba ke známému a zkusit to u něj. Tím by se buďto potvrdilo anebo vyvrátilo to rušení (které může být klidně v síti, tedy v zásuvce 230V) a může to způsobovat třeba sousedovo zařízení připojené na stejnou fázi.
Zdroj rušení mě napadl jako první, ale přímo před sebou mám Samsunga 24" a ten ani neblikne. Proto mě zajímalo, jestli to může být grafárnou. Toho malého blikajícího mám hned vedle toho velkého, ale to je snad normální, že jsou 2-3 monitory vedle sebe, ne?. Dělá to v intervalu pár minut. Chvilku nic a najednou se to rozbliká šíleně. Pak se to zmírní a nakonec ustane, ale pravidelné to není.
-
- Pohlaví:
Můžou se navzájem ovlivňovat. To ale vyzkoušíš metodou pokus omyl. Prostě si s tím pohrát. Dát je dál od sebe a různě zkoušet. Nejjednodušší je fakt zkusit ho v jiném prostředí, třeba u souseda. Pokud to dělá v intervalu pár minut a pravidelně pak bych se vážně přiklonil k tomu rušení někde z venku. Monitory vedle sebe samozřejmě být můžou, ale zase je tu ale. Záleží na provedení, které vždy nemusí být na 100%. Takový jednoduchý příklad. Budeš mít u sebe 3 TV, u dvou bude anténa tažená koaxiálem a u jedné nějakou dvoulinkou. Ty 2 půjdou skvěle, ta s tou dvoulinkou ti blikne při sepnutí třeba žehličky.
Re: Blikající monitor Vyřešeno
Tak zdá se, že stačilo prohodit oba monitory na výstupech z grafické karty. To by mě teda nenapadlo, že to může mít vliv. To je normální?
Tak přeci jen to ještě není vyřešeno. Sice to nebliká, ale i když mám nastaven jako primární monitor 24" a i se tak chová, tak start PC a přihlášení do windows se koná na sekundárním 16" monitoru. Dá se to nějak vyřešit?
Tak ještě poslední update. Nakonec se ukázalo, že to bylo ještě úplně jinak. Blikání druhého monitoru způsobovalo připojení TV kabelu k PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1657
-
od kecalek