Zdravím všechny,
rád bych Vás poprosil o radu. Jelikoz se v sitich vubec nevyznam, potreboval bych co nejjednoduseji vysvetlit, jak vyresit tuto "sit":
- v soucasnosti mame pres telefonni kabel od mistniho providera pripojeni k internetu primo z anteny na strese
- planuji koupit notebook, na kterem bych mel rad doma pripojeni pres wifi - jak zaridit?
Vubec se v tomto oboru nevyznam, ale pokud jsem dobre pochopil z ruznych prispevku na internetu, jde vlastne o to koupit jen router, do ktereho pripojim soucasny kabel ze strechy a ze ktereho mi pujde internet kabelem do stolniho PC a vzduchem do notasu. Je to spravne? Jestli ano, budu rad za jakekoliv tipy, jestli ne, za vysvetleni spravneho postupu.
Diky moc.
Hledám rychle wi-fi vhodný router z Kasa.cz Vyřešeno
Hledám rychle wi-fi vhodný router z Kasa.cz
Naposledy upravil(a) Jacob02 dne 03 čer 2009 17:08, celkem upraveno 2 x.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak vyřešit: pc na tel. lince, notebook wifi?
Ano, pochopil jsi to dobre 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Akorát jsem nepochopil ten telefonní kabel z antény na střeše? 
Pokud je to kabel, jdoucí do PC síťové karty, tak je to klasický síťový kabel (ne telefonní) a k němu můžeš použít libovolný Wifi router. Ceny jsou cca od 600,-. Případně se obrať na providera, který Ti může nějaký vhodný doporučit.

Pokud je to kabel, jdoucí do PC síťové karty, tak je to klasický síťový kabel (ne telefonní) a k němu můžeš použít libovolný Wifi router. Ceny jsou cca od 600,-. Případně se obrať na providera, který Ti může nějaký vhodný doporučit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Ok, tak jen strucne - muzete doporucit nejakou kvalitni znackou routeru (popr. i model pro me primitivni potreby)?
Je jednoduche sit zapojit sam nebo je treba odbornika?
Staci mi obyc. wifi prijimac na notebooku, ktery si router sam najde nebo je potreba nejake konfigurace? A pojede pak internet i v mobilu (Nokia E51) v oblasti dosahu?
Diky a zaroven omluvte moje chabe znalosti.
co se tyce nastaveni musis nastavit router ... mbude sice mit nakou defaultni sit (mozna) ale ta bude bez hesla a bude mit nakej nic nerikajici nazev ... .. proto doporucuju prejmenovat a hlavne vytvorit heslo .... slozitost nasaveni zalezi na typu routru ale pokud nejses linej procist celej navod nemel by to bejt problem .... dal nastaveni v pocitaci (pokud mas nainstalovanou wifi kartu) je jenom o tom ze si tu sit vyberes ze seznamu dostupnejch siti a zadas heslo ... de nastavit automaticke pripojovani takze dys se pripojis jednou pocitac uz se po kazdym dalsim startu pripoji sam .... a telefon? no sam s tim skusenosti nemam pac mam oldmobil ale co mam z doslechu tak je to stejne jednoduchy jako pripojit se pres kompa .... pokud uz si se k naky sity pres mobil pripojoval nebude v tom rozdil (krome hesla)
edit: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65466 nejlevnejsi co tam maj ale na to aby si zapojil kompa, nota, mobil do internetu by mel bejt dostatecnej ... mel by tam bejt nakej jednoduchej pruvodce pro konfiguraci site takze i mene skusenej uzivatel by nemel mit problem to nastavit .. GL
edit: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65466 nejlevnejsi co tam maj ale na to aby si zapojil kompa, nota, mobil do internetu by mel bejt dostatecnej ... mel by tam bejt nakej jednoduchej pruvodce pro konfiguraci site takze i mene skusenej uzivatel by nemel mit problem to nastavit .. GL
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokoukej a vyslechni zde:
http://jnp.zive.cz/Clanky/Pruvodce-doma ... fault.aspx
http://jnp.zive.cz/Clanky/Pruvodce-doma ... fault.aspx
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Hledam rychle vhodny router
Diky za rady.
Muze mi nekdo, prosim, doporucit z webu Kasa.cz adekvatni router radove kolem 700 Kc?
Jde o:
pripojeni zvenku kabelem
rozesilani informaci do domaci site - kabelem do stolniho pocitace, wi-fi do notebooku
Hledam samozrejme spolehlivy router, ale nemusi to byt zadny zbytecny luxus.
Diky
Muze mi nekdo, prosim, doporucit z webu Kasa.cz adekvatni router radove kolem 700 Kc?
Jde o:
pripojeni zvenku kabelem
rozesilani informaci do domaci site - kabelem do stolniho pocitace, wi-fi do notebooku
Hledam samozrejme spolehlivy router, ale nemusi to byt zadny zbytecny luxus.
Diky

- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Hledám rychle wi-fi vhodný router z Kasa.cz
Já mam doma toto a jsem s ním spokojen. V krabičce dostaneš instalační CD s průvodcem (sice v ENG ale podle obrázků to jde
) a propojovací kabel. 

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
Mike127: Mockrat diky, doufam, ze bude fungovat spolehlive. Anglicky umim :-)
Re: Hledám rychle wi-fi vhodný router z Kasa.cz Vyřešeno
Jiz jsem objednal ten D-link, doufam, ze bude bez problemu. Dekuji za vasi pomoc.
- Scary
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky mám - http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... switch-ap/
Velice jednoduch instalace, bezproblémový.
Velice jednoduch instalace, bezproblémový.
MSI GX620X - Windows 7 Ultimate 64bit | mouse: SteelSeries IKARI | headset: SteelSeries Siberia v2
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho, kdo mi dá vše do nové PC skříně
od HelFix » 11 pro 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 4415
-
od uzivatel123