Hola všichni,
při přehrávání filmů na DVD (kupodivu hlavně těch originálních) mi silně praská zvuk, když ale přehrávám samotný audio (třeba nějakou hudbu), tak je to čistý. Nejsem zrovna znalec, tak se chci zeptat, čím to může být, co s tím a co byste potřebovali vědět.
Může to být levnýma reprákama? Koupila jsem je asi před dvěma třema lety tak za dvě stovky...
Praskající zvuk Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Praskající zvuk
Spíš nevhodné kodeky. Zkus http://www.cole2k.net/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus si film pustit přes sluchátka a uvidíš, jestli bude zvuk praskat. Tím popř. vyloučíš vadu reproduktorů.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Tak tedy reprákama to asi není, poněvadž sluchátka praskala stejně.
Zmíněný kodeky jsem nainstalovala (verzi standart), ale nepomohlo to.
Co dále?
Zmíněný kodeky jsem nainstalovala (verzi standart), ale nepomohlo to.
Co dále?
-
- Pohlaví:
Také bych se přiklonil ke kodekům. Zkus to přehrát ve VLCplayeru. Ten všechny potřebné kodeky má a přehraje všechno.
Btw co používáš za přehrávač?
Btw co používáš za přehrávač?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Reinstal DirectX, ovladačů zvukovky, výměna kabelu k DVD mechanice, - máš 80 žilové? Nebo máš SATA machaniku?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
To Blue Spirit - Kdepak, nepomohlo to. Už jsem zkoušela PowerDVD, BS player, Divx player, Media player Classic, Windows media player, teď i VLC media player (DivX a VLC jsem instalovala až teď). Všechna přehrávala stejně.
To El Diablo - zkusím to. Co se týče vyměny kabelů, tak musím poprosit o nějaké vysvětlení, poněvadž tomu moc neorzumím a nevím co mám udělat :)
To El Diablo - zkusím to. Co se týče vyměny kabelů, tak musím poprosit o nějaké vysvětlení, poněvadž tomu moc neorzumím a nevím co mám udělat :)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Omlouvám se za pozdní odpověď (jsem neschopná, nojo), prostě jsem nestíhala. Kabel mám 80-ti žilový. Jdu se pustit do reinstalu ovladačů.
Hmm, tak ovladač nainstalován a je jistý, že je to někde v mechanice, protože videa která mi praskala na dvd mi jdou bez problémů, když je přetáhnu na pevný disk. Je to v kabelech? 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj PIO/DMA mode viz podpis....
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky může být špatný kabe lco spojuje mechaniku se zvukovkou...Zkus ho vypojit a nechat zvuk běhat po 80 žilové kšandě.
Je to tento http://www.hd.cz/img/konektory/CD.jpg
Je to tento http://www.hd.cz/img/konektory/CD.jpg
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5715
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6146
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11699
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”