PC nenaběhne a pípá (2× krátce a 4-5× dlouze)* Vyřešeno
PC nenaběhne a pípá (2× krátce a 4-5× dlouze)*
Zdravim. Mám pro Vás skutečnou chuťovku. Nerozchodim PC. Což by samo o sobě nebylo moc zajímavé, kdyby to mělo nějakou příčinu. Ale včera jsem to vypnul a dneska ráno už nefunguje. Při spuštění se rozeběhne chlazení procesoru a všechno vypadá, jako když běží, než má naběhnout monitor. V tu chvíli se ozve zapípání. Dvě rychlé pípnutí za sebou a poté čtyři, pět pomalejších pravidelných pípnutí. A počítač furt běží, akorát se nic neděje a nemám obraz. Mám pocit, že odešel HDD, ale to snad ne... Prosím pomoc.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 čer 2009 14:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z původního nic moc říkajícího „Problém se spuštěním PC“.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z původního nic moc říkajícího „Problém se spuštěním PC“.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém se spuštěním PC
Vyfoukej prach, vyndej grafiku a RAM a vrať je zpět, nebo s nimi jen zavrť a pořádně domáčkni. Proveď Clear CMOS. Při odpojeném PC!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
a mas moznost zkusit jinej hdd,pac bych rek,ze to vypada na hdd,ale nevyloucil bych ani GK,tezko rict,nejprve bych zkusil hdd.Pokud nemas tu moznost,urcite mas nejakeho znameho,u nej bych hdd vyzkousel...
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
1) Co je Clear CMOS?
2) Vyndáno, zandáno - problém trvá.
3) Rvát svůj HDD do jinýho PC nechám až jako poslední možnost.
Edit: Myslím, že to pípání by mohlo lecos napovědět. Nevíte někdo, kde sehnat co které zapípání znamená?
2) Vyndáno, zandáno - problém trvá.
3) Rvát svůj HDD do jinýho PC nechám až jako poslední možnost.

Edit: Myslím, že to pípání by mohlo lecos napovědět. Nevíte někdo, kde sehnat co které zapípání znamená?
„To, že lidi lžou je základní podstata lidskosti. Mění se jen to, o čem lžou.“
Gregory House
Gregory House
No tak disk to nebude určitě, nenechal by nerozjet celej PC a aspoň by nechal najet BIOS a všechny ty ověření. Bude to jiná komponentu (desku, procesor, paměti, grafika).
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pípání se liší podle výrobce BIOSu.
Clear CMOS - UTFG RTFM!
Clear CMOS - UTFG RTFM!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Já googloval, ale jediný co jsem našel, byl program, kterej asi těžko spustim, když nemám PC v provozu...
Gregory House
Gregory House
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Googli si googlil ale málo! http://pcmark.info/viewtopic.php?t=2155
Jo tohle. Tak to taky nefunguje...
Hele asi to bude tim HDD. Teď jsem ho úplně odpojil, zkusil jsem to spustit a problém byl stejný, jako když tam HDD byl...
A ještě jeden poznatek. Nevim jestli je to důležité, ale: Když chci počítač následně vypnout a stisknu power, PC se vypne okamžitě bez toho, abych tlačítko musel držet dlouze, jako je tomu normálně.
Hele asi to bude tim HDD. Teď jsem ho úplně odpojil, zkusil jsem to spustit a problém byl stejný, jako když tam HDD byl...
A ještě jeden poznatek. Nevim jestli je to důležité, ale: Když chci počítač následně vypnout a stisknu power, PC se vypne okamžitě bez toho, abych tlačítko musel držet dlouze, jako je tomu normálně.
Gregory House
Gregory House
Re: PC nenaběhne a pípá (2× krátce a 4-5× dlouze)*
Pokud přehodim HDD do jinýho PC, nemůžu tim něco zkurvit? Nejsem v tomhle zrovna expert, tak proto se raději ptám.
Gregory House
Gregory House
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže máš v PC více jak jednu paměť nech v prvním paměťovém slotu vždy jen jednu a zkus spustit. Předtím zkontroluj, zda kabel od myši a klávesnice je řádně zasunut.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic: Tak pamětí to neni.
Gregory House
Gregory House
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek