Soud s The Pirate Bay, ACTA, SOPA, PIPA, etc.

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jak to vidíte?

Zavřít je až zčernají, jsou to darebáci a patří za mříže!
10
3%
Jsou to hrdinové! Svobodu hrdinům! Free Internet!
214
72%
Je mi to putna, tyhle zavřou najdou se další...
72
24%

Celkem hlasů: 296

Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Soud s The Pirate Bay začíná

Příspěvekod Radix » 12 čer 2009 16:19

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 12 čer 2009 16:35

Radix
To mě podrž – v článku se píše, že zahltzili vysokorychlostní síť. Kontextová reklama přispěla s neuvěřitelně černým vtipem:
odkazy adFOX píše:Nebojte se radarů
Platíte pokuty za rychlost? Kupte si antiradar a jezděte v klidu. Jsme tu s Vámi již 15 let!
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 12 čer 2009 17:33

:lol: to vychytali :D

Boobsss
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Boobsss » 12 čer 2009 18:38

Heh, mě jen vadí, že když jsem řekl na svém jednom tématu, že mám hru přepálenou od kámoše, tak mi to admini blokli se slovi, že toto není žádný wárez. A tady 61% návštěvníku (mě nevyjímeje) tvrdí, že jsou to hrdinové. Z toho vyplívá, že asi někdy taky něco nelegálně stáhli. To mi tedy pak nedává smysl. :roll:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 čer 2009 18:44

Samozřejmě že to smysl má. Je rozdíl dělat něco nelegálního anebo tuto činnost prezentovat na fóru, kde je to zakázané.

Boobsss
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Boobsss » 12 čer 2009 18:53

No jó, ale prostě na mě tak vyjekli, jakoby oni nikdy nic neukradli. :lol:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 čer 2009 21:48

Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 12 čer 2009 21:52

Boobsss:
Nejde o to, jestli někdo něco (ne)ukradl, ale o dodržování pravidel tohoto fóra.
Jednou jsou nastavena tak jak jsou, jednou je dáno, že na dotazy typu „nefunguje mi crack“ se neposkytují odpovědi a basta. Přes to zkrátka nejede vlak.
I kdyby většina moderátorů měla doma jen a jen warez a nic jiného, na tomto fóru jsme se zavázali dodržovat nějaká pravidla, která nemají s naším soukromím vůbec nic společného.
Zkrátka se s tím smiř; leda bys ukecal Ltb, aby pravidla změnil ;-)
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 čer 2009 22:01

X píše:Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.

To X tohle přece nemůžeš myslet vážně? :o Někdo se měsíce lopotí s nějakým softem, pak mu ho nějakej "chytrák" zkopíruje a prodá a tomu tvůrci to v PC zůstane to není krádež? A co krádež duševního vlastnictví?
Myloš to jasně doplnil.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 12 čer 2009 22:14

Samozřejmě, že duševní vlastnictví se dá zcizit. Třeba jeden hastrman vlastní v hrníčcích duše, a druhý hastrman mu je zcizí.
Takový příklad snad pochopí každý.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 12 čer 2009 22:15

Blue Spirit:
O tom, co je/není krádež, by se daly vést hodiny zbytečných a nikam nevedoucích sporů.
Uvedu ti to na příkladu tebou zmíněného duševního vlastnictví (nediskutuju tady o tom, zda něco takového existuje či ne).
Vyjděme z nelegálního kopírování softwaru – řekl bys, že je to krádež, protože si bezplatně přivlastňuji plod cizího duševního úsilí; budiž.
A co hudba/film? Jsou země, kde si je nesmím zkopírovat ani pro vlastní potřebu, neboli pokud je kopíruji v těchto zemích, pak si nelegálně opatřuji plod cizí duševní práce, neboli kradu.
Naopak zde (ČR) si je mohu zkopírovat legálně, takže buď je v zákonech dovolena krádež, nebo to krádež není.
A klidně si dovedu představit zemi, podle jejíchž zákonů je i kopírování softwaru legální. Byla by to v té zemi krádež?

Nechci tu rouzpoutat flame; jen jsem chtěl říct, že jsou naše výroky mnohdy hodně černobílé.
Hádat se o tom, že to je/není krádež, je imho mrhání časem (jako je sebevražda odejmutí sobě samému život, tohle by mohla být autokrádež času ;-) .
Stačí, když se shodneme na tom, že je neoprávněné kopírování postaveno mimo zákon; to snad stačí, ne?

Boobsss
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Boobsss » 13 čer 2009 11:38

Blue Spirit píše:
X píše:Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.

To X tohle přece nemůžeš myslet vážně? :o Někdo se měsíce lopotí s nějakým softem, pak mu ho nějakej "chytrák" zkopíruje a prodá a tomu tvůrci to v PC zůstane to není krádež? A co krádež duševního vlastnictví?
Myloš to jasně doplnil.

No jo, ale vem si jaký ceny si u nás prodejci účtujou (dejme tomu, že nová hra stojí 1300Kč ). No a v jinej zemí nová hra třeba za 300 v přepočtu na naší měnu ( třeba Rusko ). A vyhodit 1300 za hru, která mně třeba pestane bavit za týden je hloupost. Já to třeba dělám, tak že hru stáhnu a pokud mně baví tak jí eventuálně koupím.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”