Dobrý den, mám problém s funkčností tohoto wifi routeru. Z WAN přijímá internet, do LAN ho v poradku odesila, ale zaboha nemůžu sprovoznit wireless část... do vytvořené wifi sítě se v pořádku připojím, ale pouze jako omezené připojení, bez přístupu k internetu. Neví někdo co dělám špatně? ISP mi poskytuje možnost připojení jen na jednu MAC adresu (která se mění podle toho co na to připojím), která je ve WAN routeru nastavená jako MAC adresa routeru, ale stejně mi ten internet přes wifi nepustí dál.
Neví někdo co s tím. Už to googluju, zkouším a nastavuji od pátku, ale beze změny.
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď
http://www.alza.cz/edimax-br-6204wg-access-d58536.htm
/upraven nadpis.memphisto
problém s nastavením edimax br-6204wg
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém s nastavením edimax br-6204wg
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
u těchto levných routerů bývá nastavení peklo
podle té MAC adresy soudím, že tvůj provider je UPC. Na routeru máš jaké zabezpečení? Měl by se nastavit kanál a přesná frekvence podle okolních wifi sítí, aby se nerušily. Měl bys mít někde podrobnější nastavení připojení, které by se pak nastavilo na routeru (DHCP, statická IP apod.)
u těchto levných routerů bývá nastavení peklo

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
provider je mistni kabelovy internet.
jinak pripojeni k netu jsem uz vlastnimi silami vyresil. sice ne elegantne, ale vechny notebooky i jeden PC se pripoji zaroven a v poradku...
zmenil jsem nastaveni wireless z AP na typ Ad-hoc. sice me stve ze se neda pripojovat automaticky (visty me u tohohle typu site nenabidnou tuto moznost) ale pripojim se hned a jede to..
jinak k temto routerum je manual velmi skoupy - asi 5 stranek, ale da se sehnat cesky podrobny manual, ktery bohuzel taky toho moc nevyresi - spis popisuje vsechny nabidky v menu... ale dulezite je ze to jede a i na 15m pres tri zdi mam plny signal..
kazdopadne dekuji za odpovej
jinak pripojeni k netu jsem uz vlastnimi silami vyresil. sice ne elegantne, ale vechny notebooky i jeden PC se pripoji zaroven a v poradku...
zmenil jsem nastaveni wireless z AP na typ Ad-hoc. sice me stve ze se neda pripojovat automaticky (visty me u tohohle typu site nenabidnou tuto moznost) ale pripojim se hned a jede to..
jinak k temto routerum je manual velmi skoupy - asi 5 stranek, ale da se sehnat cesky podrobny manual, ktery bohuzel taky toho moc nevyresi - spis popisuje vsechny nabidky v menu... ale dulezite je ze to jede a i na 15m pres tri zdi mam plny signal..
kazdopadne dekuji za odpovej
Prosím Tě mohl by jsi my popsat přesné nastavení routeru.Už se stím drbu nějakej den a prostě přes zed dost špatnej signál.Díky
omlouvam se za pozdni odpoved - jsem casove vytizenej
pokud ti wifi slape jen ma blbej signal, tak zkus zmenit kanal (to zabere nejcasteji) a nebo si pohraj s antenou... polarizace anteny je dulezita... kdyz nic nepomuze tak jedine prisunout router blize k prijimaci
pokud ti wifi slape jen ma blbej signal, tak zkus zmenit kanal (to zabere nejcasteji) a nebo si pohraj s antenou... polarizace anteny je dulezita... kdyz nic nepomuze tak jedine prisunout router blize k prijimaci
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3378
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36