Stačí mi k soustavě 5+1 integrovaná zvukovka?*

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martin501
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Stačí mi k soustavě 5+1 integrovaná zvukovka?*

Příspěvekod Martin501 » 14 čer 2009 01:27

Brý den,
chtěl jsem se zeptat – chci si pořídit reproduktory 5+1 a zajímalo by mne, jestli je lepší pořídit si i nějakou zvukovku; mám integrovanou na asus desce a vůbec nevím, jestli to třeba ty repráky utáhne.
Prosím poraďte, předem díky.

// Četl jsi pravidla tohoto fóra?Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
// „Audio sestava“ je u tebe popis problému? Vystihuje dotaz? Leda starou belu.
// Název jsem opravil; příště vol vhodný název sám.
//
// Můžeš-li, používej diakritiku. Pak tě pro příště důrazně žádám, aby psal věty, tzn. používal interpunkci.
// A když si odpustíš módní kůůůl bláboly typu nvm či pls, budeme všichni spokojeni.
// Příspěvek jsem ti učesal, zkus to příště podobně.
// Myloš

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Stačí mi k soustavě 5+1 integrovaná zvukovka?*

Příspěvekod Myloš » 14 čer 2009 06:16

Integrovaná zvukovka bezesporu stačí. Soustavy jsou beztak dneska aktivní, takže nejsou pro ZK takovým zápřahem – nemusí se takovou soustavu ani snažit utáhnout – soustavy se dneska vlastně tak nějak táhnou samy.

Slyšel jsem kdysi takový bonmot, asi se sem hodí: nevíš-li, k čemu bys měl mít „plnohodnotnou“ zvukovou kartu, pak ji nepotřebuješ a integrovaná ti bohatě stačí.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Stačí mi k soustavě 5+1 integrovaná zvukovka?*

Příspěvekod richchie » 14 čer 2009 09:00

Je otázka co a jak chceš vlastně poslouchat.Samozřejmě zvukovka na desce umí to k čemu je určená,ale to znamená že 5.1 si pustíš jen tam kde je tento zvuk.Např. dvd se zvukem 5.1.Pokud budeš chtít zvuk 5.1 úplně všude musí se to nějak softwarově obejít.Softwarová emulace je možná jak s interní zvukovou kartou tak dnes i některá repro tuto funkci mají.Záleží na tobě co si vybereš.
Zvukovka např. http://cs.creative.com/products/product.asp?category=209&subcategory=669&product=15853&listby=

repro např. http://cs.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=789&product=17987&listby=

Zpět na “Vše ostatní (hw)”