na ten jiný soft jsem se ptal proto abychom zjistili jestli je problém v neru nebo v mechanice, takže doporučuji použít ať už zmiňovaný clone ( stručný návod) nebo jakýkoli free vypalovací program ( na netu jich najdeš spousty ) a zkusit ( třeba na RW ) něco vysmahnout, ať zjistíme jestli to zase spadne v 65% nebo to dojede až do konce
Tady si můžeš přečíst něco o čistění mechanik
vypálení CD
- Libor Maxa
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Jidhash
- Tvůrce článků
-
Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
vypadá to tak, ale než se pustíš do čistění, zkusil bych tu palirnu vyzkoušet na jiném kompu
popřípadě bych zkusil ještě firmware ( v tom to ale podle mě nebude ), nenapsal jsi jakou verzi si použil, tak tady můžeš stáhnou i starší verze
popřípadě bych zkusil ještě firmware ( v tom to ale podle mě nebude ), nenapsal jsi jakou verzi si použil, tak tady můžeš stáhnou i starší verze
marcucci píše:A proc chces palit zrovna z .waw? Nero umi vypalovat rovnou z .mp3? Mas nejaky specialni duvod? Uz kvuli tomu ze .waw je jeden z nejhorsich hudebnich kodeku,a vicere prevadeni souboru ztraci na kvalite zvuku,a vyrazne!!!
Čtu dobře? Odkdy má použití wav vliv na kvalitu zvuku? Wav je stejně bezztrátový formát jako BMP u obrázků; je to stejná PCMka jako CDA stopa. Naopak MP3 je ztrátově komprimovaný (obdoba JPG) a s každou další změnou je kvalitativně degradován. Taky proto má wav (v CDA kvalitě, tedy 44.1Khz / stereo / 16 bitů) ca. 10 MB na minutu.
Něco jiného je, pokud mám mp3ojky, ze kterých chci udělat obyčejné audioCD – převedu-li mp3 na wav a ty vypálím jako audioCD, žádnou kvalitu neztratím (samozřejmě pokud ty wavy převádím nějakým konverzním programem a nenahrávám je pomocí programu pro záznamu zvuku v reálném čase). Na stranu druhou – mám-li Nero, mohu tento krok vypustit, protože Nero udělá audioCD i z mp3ojek.
- Libor Maxa
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Libor Maxa
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Teď jsem se někde dočetl, že to může způsobit konflikt ovladačů. Tohle k tomu bylo napsaný:
"Nejprve je nutné si z ftp Nera stáhnout tzv. cleanpack.zip. V něm najdete dva programy, z nichž ten detekční je Driver-CleanTool.exe. Stačí ho spustit a on už možný problém odhalí."
Tak jsem si to stáhnul a našlo mi to."CDRALW2K.SYS"
Potom tam ještě bylo toto:
"Zručnější se pak pustí do odstraňování přímo v registrech, já bych v každém případě doporučil nástroj, který dodává Nero a v balíčku ho najdete pod názvem RegistryChecker.exe. I ten stačí jen spustit. Je velmi rychlý a tak si možná ani nevšimnete, že proběhl. Provedl-li nějaké změny, vyzve vás k restartování počítače. No a to je všechno. Doufám, že alespoň pro někoho už po této očistě není vypalování noční můrou."
Jak to mám odstranit? RegistryChecker.exe jsem nikde nenašel.
CDRALW2K.SYS jsem v registrech našel a odstranil ale při spuštění Driver-CleanTool.exe mi to našlo znovu. Co s tím prosím?
"Nejprve je nutné si z ftp Nera stáhnout tzv. cleanpack.zip. V něm najdete dva programy, z nichž ten detekční je Driver-CleanTool.exe. Stačí ho spustit a on už možný problém odhalí."
Tak jsem si to stáhnul a našlo mi to."CDRALW2K.SYS"
Potom tam ještě bylo toto:
"Zručnější se pak pustí do odstraňování přímo v registrech, já bych v každém případě doporučil nástroj, který dodává Nero a v balíčku ho najdete pod názvem RegistryChecker.exe. I ten stačí jen spustit. Je velmi rychlý a tak si možná ani nevšimnete, že proběhl. Provedl-li nějaké změny, vyzve vás k restartování počítače. No a to je všechno. Doufám, že alespoň pro někoho už po této očistě není vypalování noční můrou."
Jak to mám odstranit? RegistryChecker.exe jsem nikde nenašel.
CDRALW2K.SYS jsem v registrech našel a odstranil ale při spuštění Driver-CleanTool.exe mi to našlo znovu. Co s tím prosím?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus použít jiný soft (burn&go burn4free) pak teprve řeš hardware, ovladače a firmware...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Libor Maxa
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusils to podle toho návodu promazat? Třeba drhne a při vypalování ztratí stopu.
Trochu to shrnu:
1. vyzkoušet v jiném PC: funguje reinstal OS případně další laborace / nefunguje bod 2
2. Záruka? pokud je vyreklamovat /pokud není bod 3
3. Vyčistit odbahnit promazat...
Trochu to shrnu:
1. vyzkoušet v jiném PC: funguje reinstal OS případně další laborace / nefunguje bod 2
2. Záruka? pokud je vyreklamovat /pokud není bod 3
3. Vyčistit odbahnit promazat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
... vysušit... Ale to jen tak na doplnění
Pokud se pustíš do čištění a mazání (já bych to rozhodně doporučoval), obstarej si jemnou vazelínu bez silikonu. Silikon je svinstvo, které bude vzlínat všude možně a tím i na čočku, na kterou se tak bude lepit prach. Navíc se silikonu již nikdy nezbavíš, byť by jsi se ho snažil vyčistit sebeintenzivněji. Já osobně používám "silicon frei" vazelínu na mazání pneumatických ventilů, kterou nakupujeme u firmy FESTO.

Pokud se pustíš do čištění a mazání (já bych to rozhodně doporučoval), obstarej si jemnou vazelínu bez silikonu. Silikon je svinstvo, které bude vzlínat všude možně a tím i na čočku, na kterou se tak bude lepit prach. Navíc se silikonu již nikdy nezbavíš, byť by jsi se ho snažil vyčistit sebeintenzivněji. Já osobně používám "silicon frei" vazelínu na mazání pneumatických ventilů, kterou nakupujeme u firmy FESTO.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Libor Maxa
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Zatím jsem zkusil jenom čistící disk. Ale tam se má spustit přehrávání. Doufám, že se to čistí i při načítání CD, protože to spustit nejde. Jinak mechaniku jsem zatím rozebranou neměl, ale holt se do toho pustím. Musím sehnat nějakou tu vazelínu. To by mohli mít taky v normálních PC obchodech? Mám teď celkem málo času na PC, ale jak to vyčistím, tak se ozvu, jak jsem dopadnul. 

Libor Maxa píše:Doufám, že se to čistí i při načítání CD, protože to spustit nejde.
Právě při roztočení a snaze načíst disk (cca 10-15 s) se čistí. Přehrát samozřejmě nepůjde, ale kdo ví? Třeba vymyslí čistící CD s nějakou muzikou

Naposledy upravil(a) mikel dne 16 srp 2006 21:41, celkem upraveno 1 x.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”