Několik filmů v Avi formátu na jedno DVD

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Janek.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Několik filmů v Avi formátu na jedno DVD

Příspěvekod Janek. » 18 čer 2009 18:04

Ahoj lidičky poradíte někdo.Už pár týdnů zkouším dostat několik filmu v avi na jedno dvd ,né že bych to tam nedostal je dost programů ale jde o to že už jsem vyzkoušel tolik programu že už nevím co dál.Jde o to ,dneska například v programu cdburnerxp že jsem dal na dvd 4 filmy 2 mě hrajou normálně ale dva se posekávají ně že by to vyloženě trhalo jsou to opravdu jemné záseky ale mě to dost vadí.Mám sice velkou televizi ale neřeším kvalitu obrazu jako takovou ale to jemné cukání.Zkoušel jsem opravdu bez přehánění tak 15 programu i samozřejmě nero vypálení dat a jiné,ale nemužu se trefit .Nejde mě o to že bych neměl na dvd navíc ale kvuli třeba pohádek kdy chci dostat víc na jedno dvd a za druhé že avi soubory mám rychlejí stažené a nechci je zase zbytečně předělávat na dvd formát.Už nevím včem to zkusit nebo mám třeba dát jen 2 až 3 na jedno dvd pomuže to zase ale zustane nevyužité místo,nepoužívám zase obyčejné dvd ,jedu hlavně na sony ,maxwel a pod. V pc to hraje normálně přehrávač mám panasonic ostatní vše přehraje a moc se mě nezdá že by to dělal on.Myslíte že dokážete poradit čím to je ,nebo co zkusit budu vděčný za každou radu.díky.Tak jsem se trochu unáhlil ten dnešní pokus jsem dal do pc a jsou problémy s otevřením nakonec to ukáže jsou tam 4 avi soubory ale winows přehrávač píše že je poškozen pak zase že disk je asi špinavý nero to neotevřelo vůbec,ted zkouším ve stolním přehrávači co mám do auta a tam to neškube tak jsem z toho magor opravdu ,zkuste někdo poradit malý přehrávač mám 4 roky vše ostaní nemám starší víc jak rok tak nevím dík za radu.
Pokud nemáš u hlavy zbraň tak jde o ho....http://chs-arsoan.webnode.cz/

file:///C:/DOCUME~1/petr/LOCALS~1/Temp/gifanpr.htm

Reklama
guest

Re: Několik filmů v Avi formátu na jedno DVD

Příspěvekod guest » 18 čer 2009 18:29

Já tě nevytrhnu, ale podle toho jak to popisuješ je to všechno O.K., jen si s tím některá zařízení neporadí. Já bych zkusil jiná média, protože pokud to jedno zařízení přehraje bez problémů tak vypálené to je O.K.
Možná ještě změnit rychlost, i ta nejnižší nemusí být optimální.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 18 čer 2009 18:35

No zkusim vyměnit dvd a přidat na rychlosti pak napíšu jestli to něco změnilo nebo né,zatím dík.

onewinger
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod onewinger » 18 čer 2009 18:37

Tohle by mě také zajímalo mám stejné problémy :blush:
Netbook Asus EEE 1001HA - Windows 7 Home Premium
Notebook Acer Aspire 5735Z - Windows Vista SP2

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2009 18:49

Osobně si myslím, že ten problém jak byl položen a jaké má být řešení je neřešitelný. Je složité, ne-li nemožné (moje zkušenost) vypálit DVD aby bylo přehratelné na čemkoliv a nejde jen o značku, případně rychlosti (které ve skutečnosti rychlostmi nejsou) ale je to podle média a kus od kusu. Problém bude nejen v médiích kdy 2 stejné balíky DVD mohou mít rozdílnou kvalitu, ale také v zařízeních která na přehrání používáme. Pak se lehko stane, že DVD s nějakou "rychlostí" nám jede na dvou zařízeních ze třech, ale DVD s rychlostí jinou nám jede také ale také jen na dvou libovolných zařízeních. Troufám si tvrdit, že je to kvalitou nosičů. Jestli někde najdu takový "moudrý" sešit z historie vypalování, tak jsem upnu něco o těch rychlostech vypalování. :D

mike127
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike127 » 18 čer 2009 18:53

Já mám problém podobný. Když vypálím třeba 5 filmů. Tak mi z toho jedou třeba 2. Mám ale tušení že to bude spíš těma filmama i když na PC jedou normálně. Nevím co mám dělat :cry: :rockedover:

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 18 čer 2009 19:20

No jo mě jedou všechny jak jsem psal ale dva mirně poškubavají ,kdyby to dělaly všechny na tom dvd tak to snad pochopim ale proč dva jsou v pořádku a dva né. a třeba jiné dvd škube celé a staré co mám už delší dobu tak jede normálně.No snad někdy někdo......co :listen:

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2009 19:28

To by asi byly otázky pro nějaké odborníky anebo věštce a my se můžeme jen dohadovat jestli je to špatným médiem, anebo špatnou rychlostí, ale nevíme co se na to médiu fyzicky fakticky děje. Já jsem to pojednání jak píšu výše našel, je to CHIP speciál z května 2003 ale přepsat to sem (je to celý o pálení) je nad moje síly a scaner nemám - zkusím kámoše. Tk jen zkusím napsat velmi stručný výtah a doufám že nebude matoucí. Ale velmi stručně.
Na nosiči jsou různobarevné akrylátové (polykarbonát) vrstvy z nichž každá barva má svoji funkci a kvalitu. /Podle barvy nosiče se dá určit i jeho kvalita/.
Laserová dioda nám na disk vypaluje pity z nichž každý je 0,12mikrometru hluboký, 0,5 mikrometru široký a 0,8 až 3,5 mikrometru hluboký. Pod tím je vrstva která se chová jako zrcátko a když se od něho odrazí paprsek diody tak je to vnímáno jako nějaká informace. V tomto případě Bit. Toto zrcátko je však složeno z několika vrstev, kdy ty spodní jsou vždy reflektivnější. A tím jsme u té rychlosti. Pokud zvolíme nižší rychlost, neznamená (ale i ano) že se vypaluje pomaleji, ale ten disk zůstane delší dobu stát a tím se ta "díra" vypálí hlubší.
Toliko přibližná citace.
Co to znamená? Pálíme pomalu vypalujeme hlubší díry kde ten PIT je zřetelnější, ale to neznamená že je pro všechny mechaniky čitelnější. Záleží na nastavení diody v daném přístroji. Pokud má ta dioda menší výkon, pak k odrazu velmi teoreticky dojít nemusí. Další věc je roztažnost média. Pokud pálíte jeden film a máte ho za deset minut, médium ještě nemusí být tak napnuté, jako když se tam topí hodinu - další chyby v pnutí.
Pokud bude scaner upnu sem celý sešit.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 čer 2009 19:32

Své dělají hlavně kodeky, je jich tolik že přehrávač nemusí všechny umět nebo jsou příliš náročné a a potom nestíhá a video se trhá. Druh kodeků lze zjistit prográmkem Gspot. Schválně zkontroluj videa která jedou a která nikoli, zda mají stejné kodeky.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 18 čer 2009 20:13

Já mám zase podobný problém s titulkama.Hodím zvlášť ať neslučuji témata.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 čer 2009 20:32

Problém bude nejspíš ve stolním přehrávači, v jeho přehrávacím software. Kdyby výrobci nešetřili a licencovali kvalitní přehrávač, pak by to jelo v pohodě jako na PC. Někdy pomůže nechat chvilku stolní přehrávač zahřát (1-3-5 minut), to pozoruji u rodičů. Dále jsou videa ve formátu, co můžou škubat, hlvně při náročných a rychlých scénách. Někdy se kousnou, nebo video vůbec neberou. Také některé titulky nejedou, i když se můžou zdát stejného formátu jako bezproblémové, mají třeba jiné časování nebo hlavičku. Při problémech vám jistotu bezproblémového přehrání dá jedině formát DVD-Video.

xaverius
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xaverius » 20 čer 2009 13:57

Jiz nejakou dobu vyuzivam dvd media jako uloziste filmu ve formatu avi....
Vse palim v neru na nosice verbatim a samozrejme s maximalnim zapisem....
muj obycejny prehravac za 500,- z teska,znacky ECG,prehraje uplne vse a bez jakyhkoliv problemu....
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    2611
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42
  • .pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
    od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky
    3
    3250
    od uzivatelzacatecnik Zobrazit poslední příspěvek
    11 říj 2024 12:01

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”