Včera mi z nějakého důvodu začala hrát jedna stereo bedna strašně potichu, vlastně při normální hlasitosti není vůbec slyšet.
Mám je připojené skrze zesilovač.
Vyzkoušel jsem na nich rádio a fungovalo to normálně, takže jsem do počítače zapojil sluchátka a taky mi to pravé hrálo strašně tiše (až neslyšitelně).
Všechny nastavení jsem prošel a nic...
Problémy se zvukem
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Možností zrady je celá řada: regulátor vyvážení posunutý k jedné straně (otevři si regulátory zvuku a zkontroluj), odkouřený jeden kanál výstupního zesilovače zvukový karty (to už se tak snadno neidentifikuje, ale pomohlo by např. vypůjčit si od někoho zvukovou kartu a porovnat), vadný rozpojovací jack konektor na předním paneli PC (pokud ho tam máš a je zapojený), vadný sluchátkový konektor na zvukové kartě, případně náhle se dostavivší jednostranná hluchota (pokud ti to ale z rádia hraje dobře, lze tento důvod téměř s jistotou vyloučit)
.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě bych doplnil, že chyba může být i na propojovacím kabelu mezi zvukovkou a zesilovačem (přerušený drát, špinavý konektor,...). Když připojíš sluchátka do zvukovky, jak to hraje? Jestli na kosočtverec s čárkou, tak je buď hnuto s nastavením, nebo je v ... (kousek pod kosočtvercem) zvukovka. Pokud dobře, tak je pod tím kosočtvercem vstup zesilovače. Je také možné, že jsi opravdu postižený jednostrannou hluchotou a rádio má jeden kanál příšerně vyhulenej. 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud mikrofon v jiným PC funguje, je to skutečně zřejmě problém zvukovky. Ale: může to být třeba i jen problém konektorů. Jack 3,5 mm není nic moc konektor a stačí např. zakopnout o kabely, který vedou ze zvukovky, přestane jít najednou mikrofon i sluchátka a je to způsobený zdemolovaným vnitřkem konektorů mikrofonního vstupu a sluchátkovýho výstupu a zvukovka jako taková může být v pořádku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2320
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
30 pro 2024 07:03
-
-
Problém s PC - reaguje zvukem na křeslo Příloha(y)
od Tucnak105 » 02 říj 2024 20:13 » v Problémy s hardwarem - 23
- 9388
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
25 úno 2025 08:05
-
-
- 0
- 1909
-
od andrej71