liborek píše:Viktor.Z:Dík za postřeh.MPC taky někdy používám,ale nenapadlo mě se dívat kolik vytěžuje procesor.Všem já si filmy pouštím maximálně v DiVX

Ale až budu pouštět v HD jsem v obraze.A není pravda,že když pouštím filmy tak nic jinýho nedělám

Já popravdě řečeno málokdy dělám jen jednu věc.

Tak DivX ti dnes v pohodě přehraje každej počítač, takže u toho se ani koukat nemusíš, jak je vytíženej procesor, ale jak budeš koukat na HD, tak uvidíš, jak ho budeš sledovat

Pokud koukáš na HD s rozlišením 720p, tak se to dá přehrát ještě s docela slabými procesory. Já koukal na 720p s AMD Sempron 1.8 Ghz a když jsem zavřel všechny ostatní větší věci, tak jsem mohl koukat bez problému. Ale jak jsem chtěl pustit 1080p, tak jsem měl smůlu. Sekalo se to tak, že se na to nedalo koukat a procesor byl vytížen na 100%. Ale jelikož jsem měl ještě malej monitor s rozlišením 1280x1024, tak mi filmy v 1080p stejně k ničemu nebyli, když se na tom monitoru stejně zase zmenšili na 720p. 1080p se vyplatí asi jen když máš nějaký full HD monitor nebo televizi.
Doporučoval bych ti vyzkoušet nějaký aspoň 720p film. Uvidíš, jaký je to rozdíl v kvalitě od divxu. Film v 1080p asi jen podle toho, jaký máš monitor. Ale s tvým procesorem by jsi měl být schopen přehrát i to. S dvoujádrovým už se to dá. A ještě když vlastně použiješ MPC, tak to asi půjde úplně bez problému
Jen nechápu, že při koukání na film děláš i něco jiného. To bych nemohl. Já filmy rád a když na nějaký koukám, tak si ho chci pořádně užít
Jinak na procesor samozřejmě koukat nemusíš. Tady jde jen o to, že mě překvapilo, jak ten procesor není vůbec vytíženej, když HD přehrávám v MPC, protože vím, jak je vytíženej, když HD přehrávám v jakýmkoliv jiným programu. U filmu s rozlišením 1080p, bývá vytížen quad kolem 20%, duo 60 - 80% a jednojádrový to nepobere..... ale... chtěl bych to na takovém procesoru zkusit s MPC. To by mě zajímalo, co by na to řek.
Díky, ponik