nevim jak mam zkompresovat hudební DVD.* Vyřešeno
nevim jak mam zkompresovat hudební DVD.*
Mam na harddisku ulozene hudebni DVD. Jedna se o soubory AUDIO_TS a VIDEO_TS. Velikost je asi 7GB. Chci se zeptat jak mam tyto soubory zkompresovat aby se vlezly na 4,7GB disc.Predem diky za vase rady.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 15 črc 2009 21:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu (překlep KOMRESOVAT
Důvod: úprava nadpisu (překlep KOMRESOVAT
-
- Pohlaví:
Re: nevim jak mam zkomresovat DVD.
Obávám se, že takto to nezkomprimuješ. Pokud chceš zachovat kvalitu, pak jedině vypálit na DVD 8/9/GB umí li to vypalovačka, rozdělit, anebo vystřihnout bonusy, pak by se to mohlo vejít na DVD 4,3GB. Další možnost je převíst do do DIVXu, ale se znatelnou ztrátou kvality.
Re: nevim jak mam zkomresovat DVD.
jasne dvouvrstve DVD je asi nejlepsi reseni. Jen mne zajimalo jestli to jde jinak udelat. Jak velky je rozdil v kvalite pri prevodu do DIVX a jak je to narocne?
Re: nevim jak mam zkompresovat hudební DVD.*
Aha – takže to „hudební DVD“ není formát „DVD audio“, nýbrž nějaký hudební film, čili video.
Pokud jde o tu kompresi z dvouvrstvého DVD na obyčejné – zkus použít DVDshrink nebo ClonDVD (první jmenovaný je free).
Když vyházíš bonusové scény a přebytečné jazykové stopy a necháš jenom hlavní film, jakou ti to ukáže kompresi?
85% kvalitu považuji ještě za dostatečnou, ale níž bych asi nešel; mimochodem pořád by to bylo video-DVD (a ne DivX).
Pokud jde o tu kompresi z dvouvrstvého DVD na obyčejné – zkus použít DVDshrink nebo ClonDVD (první jmenovaný je free).
Když vyházíš bonusové scény a přebytečné jazykové stopy a necháš jenom hlavní film, jakou ti to ukáže kompresi?
85% kvalitu považuji ještě za dostatečnou, ale níž bych asi nešel; mimochodem pořád by to bylo video-DVD (a ne DivX).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Pokud jde o náročnost, tak víc ti řekne Google když tam zadáš DVD to divix. Já s tím žádnou zkušenost nemám, protože jsem to nikdy nedělal kvůli mizerné kvalitě. Stejně bys to asi musel rozdělit na 2 disky o cca 700MB a tak kvalita jde zásadně dolů. Spíš bych zkusil použít DVD Shrink, nepotřebné třeba zvukové stopy a Bonusy vystřihl, případně DVD mírně zkomprimoval - pak by se to na klasické DVD 4,3MB mohlo vejít.
Blue Spirit píše:Stejně bys to asi musel rozdělit na 2 disky o cca 700MB
A proč by nemohl nechat vcelku 1400 MB?
Nadto klidně může udělat 4gigový DivX. Kde je problém?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Myloši sorry, máš pravdu. Já mám ještě z dřívější doby zafixováno, že DIVX se pálil na CD, protože DVD vypalovačky byly jen zřídka. 

Nevim jestli vam dobre rozumim ale ja nemam originalni DVD disc. Mam to zkopirovane v PC a chci to vypalit. Zkousel jsem ruzne programy ale ty soubory ve slozce VIDEO_TS tam nesly nejak dostat abych s nema mohl pracovat. Jedina moznost byla vytvorit v NERU disc DVD.
-
- Pohlaví:
Já ti rozumím. Zkusil jsi ten výšeuvedený DVD Shrink? Napiš co s tím děláš a budeme hledat řešení.
-
- Pohlaví:
Já momentálne DVD shrink nemám nainstalovaný,takže to nemohu vyzkoušet, nicméně si myslím že to do něho lze natáhnout a následně upravovat.
jo tohle funguje. neco to vytvorilo ale nevim presne co.nahore je zelana a cervena cara.nalevo nahled videa a asi zkomresovany DVD.
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”