Nesmyslné mazání ovladačů NODem (ESS) Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Nesmyslné mazání ovladačů NODem (ESS)

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2009 17:08

Zdravíčko,

chtěl jsem se zeptat jestli taky měl dnes někdo problémy s Eset Smart Security 4 po stažení aktualizace 4246. Ihned po stažení se jako vždy spouští kontrola procesů po spuštění OS a ESS mně smazal drivery k touchpadu (Synaptics), wifi (wireless console 2) a myši A4Tech s tím, že obsahují infiltraci Win32/TrojanDownloader.Unruy.AA :evil: PC nemám zavirované. OT nepište!
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Nesmyslné mazání ovladačů NODem (ESS)

Příspěvekod CrasherKill » 15 črc 2009 17:21

Tato aktualizace se mi nainstalovala v 16:04 a zatím žádný problém.Asi před třemi dny se mi stáhla aktualizace která "řekla" firewallu že mi má zablokovat internet a ještě k tomu mi to smazalo ovladače k síťovce musel jsem přeinstalovat celej Eset smart security 4 a nainstalovat zpět ovladače.Potom už žádný problémy nemám.Je možné že tam v tom teď mají nějakej bordel...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 15 črc 2009 17:26

Zdravim :-) podle http://www.eset.com/support/updates.php dnesni update obsahoval prave nove definice pro "Win32/TrojanDownloader.Unruy.AA" takze mozne to je ;-) nic lepsiho Ti neporadim nez to zkusit preinstalovat (myslim ESET) a uvidis jestli podruhe po stazeni toho update bude problem opet (pokud je to chyba v definici tak nejspis bude, chvilu potrva nez si toho vsimnou).
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 15 črc 2009 18:07

Zdravím, i mně dnes ESS aktualizoval a zatím žádný problém

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 črc 2009 14:18

No tak po kontrole pomocí antiviru Dr.Web byly nalezeny ty viry taky :? Mwav, CF, Mbam nenašly nic. Všechno jsou to drivery, které potřebuju :?

Obrázek
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 24 črc 2009 16:00

Na nekterych webech (Google "amoumain.exe MD5") to oznacuji za spyware, takze mozna zalezi jak je postavena databaze definic ESS. nejlepsi bude napsat na podporu esetu a poslat jim ty soubory k analyze ;-)
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nesmyslné mazání ovladačů NODem (ESS)  Vyřešeno

Příspěvekod memphisto » 27 črc 2009 23:55

Soubory jsem odeslal, drivery přeinstaloval a zatím klid, takže to prozatím označuji za vyřešené

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”