IE, Opera nezobrazují navigační panel, Firefox ani stránku!
Re: IE, Opera nezobrazují navigační panel, Firefox ani stránku!
Nu to jsem zkoušel, a tam se mi objeví: Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/borec.cz/b/bijec/index.php on line 106
Dá se nějak zajistit, že když na svých stranách použiju netypické písmo, které každý nemusí mít v pc, aby se zobrazilo?
Glock píše:Nu to jsem zkoušel, a tam se mi objeví: Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/borec.cz/b/bijec/index.php on line 106
Něco je špatně v kódu, nejspíš špatná instalace. Určitě by se to dalo nějak opravit, ale radši bych zvolil jiný redakční systém. Spíš doporučil - Joomla, Drupal nebo Wordpress. Jsou to takový "klasiky". Nejlepší pro tebe bude asi Wordpress, který se poměrně rychle nastaví a vše je přehledné, u těch zbylých by jsis s tím musel trochu pohrát, hlavně u Drupalu.
Glock píše:Dá se nějak zajistit, že když na svých stranách použiju netypické písmo, které každý nemusí mít v pc, aby se zobrazilo?
Určitě, tady je asi nejlepší metoda, jak to udělat. Lze to i jinými způsoby, například Flashem (*.swf).
OK! Děkuji velmikrát (= velmi a mnohokrát) za rady! Zkusím ten Wordpress, zatím teda zkouším ještě stránku ve Frontpagu.
No tak s tím písmem jsem si již vytvořil ten *.eot, ale vůbec nevím, jestli to dál dělám dobře. Takže
1. jak mám FTP v Total commander, tak si tam vytvořím novou složku normálně na tom wz.cz. Složka bude mít název fonts, do té tam normálně nahraju přes ftp ten eot.
2. to, co mi vyjelo z toho skvělého programu
<style>
@font-face {
font-family: Písmo;
font-style: normal;
font-weight: normal;
src: url('fonts/mujfont.eot'); }
</style>
to normálně vložím do kódu té stránky? Prostě jak je html, body a tak, tak tam to Copy a Paste?
3. do font family mám napsat název písma. Ale. Název souboru ttf je jiný, než název písma, který je napsaný, jak to ttf otevřu. Tak zřejmě tam mám napsat ten, jak to otevřu, že?

No tak s tím písmem jsem si již vytvořil ten *.eot, ale vůbec nevím, jestli to dál dělám dobře. Takže
1. jak mám FTP v Total commander, tak si tam vytvořím novou složku normálně na tom wz.cz. Složka bude mít název fonts, do té tam normálně nahraju přes ftp ten eot.
2. to, co mi vyjelo z toho skvělého programu
<style>
@font-face {
src: url('fonts/mujfont.eot'); }
</style>
to normálně vložím do kódu té stránky? Prostě jak je html, body a tak, tak tam to Copy a Paste?

3. do font family mám napsat název písma. Ale. Název souboru ttf je jiný, než název písma, který je napsaný, jak to ttf otevřu. Tak zřejmě tam mám napsat ten, jak to otevřu, že?

1. Na složce nezáleží, můžeš to dát kam chceš, ale takhle je to přehlednější.
2. Tomu kódu se říká CSS (tady si o tom něco můžeš přečíst), vkládá se buď to samotného souboru (bez <style>) a pak se na něj v HTML souboru odkáže, nebo se vloží mezi tagy <body> a </body> v HTML souboru.
<style>
@novyfont {
src: url('fonts/mujfont.eot'); } // zde je odkaz na ten font
.novyfont {
font-family: TVOJE JMENO FONTU,Arial, Tahoma; // ,Arial, Tahoma tam nemusí být, jsou to fonty, co se použijou, pokud tvůj font nebude fungovat
font-style: normal;}
</style>
a pak když budeš chtít psát tim fontem, přepneš na HTML a budeš psát <span class="novyfont">Text novým fontem</span>, tzn. že ten text, který má být napsán novým písmem musíš v html obalit tagy <span class="novyfont"> a </span>.
3. To přesně nevím, musíš vyzkoušet, nejspíš ten, když ho otevřeš.
EDIT: Upraveny informace.
2. Tomu kódu se říká CSS (tady si o tom něco můžeš přečíst), vkládá se buď to samotného souboru (bez <style>) a pak se na něj v HTML souboru odkáže, nebo se vloží mezi tagy <body> a </body> v HTML souboru.
<style>
@novyfont {
src: url('fonts/mujfont.eot'); } // zde je odkaz na ten font
.novyfont {
font-family: TVOJE JMENO FONTU,Arial, Tahoma; // ,Arial, Tahoma tam nemusí být, jsou to fonty, co se použijou, pokud tvůj font nebude fungovat
font-style: normal;}
</style>
a pak když budeš chtít psát tim fontem, přepneš na HTML a budeš psát <span class="novyfont">Text novým fontem</span>, tzn. že ten text, který má být napsán novým písmem musíš v html obalit tagy <span class="novyfont"> a </span>.
3. To přesně nevím, musíš vyzkoušet, nejspíš ten, když ho otevřeš.
EDIT: Upraveny informace.
Áha, tak dobře, děkuji a vložil jsem to mezi body v html souboru.
No a teď jak na tu span class. Já tam mám původně <font face=""> </font> Tak to mám nahradit tím <span class="">
Ono by se to stejně nahradilo kdybych tam nechal ten <font face=""> navíc
No a teď jak na tu span class. Já tam mám původně <font face=""> </font> Tak to mám nahradit tím <span class="">

Bude to fungovat i s <font face="">, ale:
http://www.jakpsatweb.cz/html/text.html#font
Je doporučováno tag <font> nepoužívat (je zastaralý). Lze jej nahradit tagem <span> s atributem style s definicí CSS stylu nebo s předem definovanou třídou.
http://www.jakpsatweb.cz/html/text.html#font
Jéé to je pěkné
No, tak jsem místo fontu tam dal span, vložil jsem kód do html, napsal všechny názvy (tzn. místo Písmo jsem napsal co tam patří a tak), a když to nahraju na server a pustím na netu, tak se to krásně zobrazí. Ale jen na mém komplu, a u cizích se zas udělá z toho Times
Přitom tam mám ten kód a odkaz na eot
Takže stručně řečeno přdělávka z příkazu Font na Span byla úspěšná, ale pořád nejde to písmo zachovat na cizích písí

Mohl bych vidět stránku, popř. kód + název souborů a složky, kde máš font? Lépe se to pak hledá, v čem je chyba.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3199
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 12:27
-
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2444
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”