Záchrana dat z Tchýnina sata disku. Mám ve svém PC kam chci zmiňovaný disk připojit zapojen pouze jeden sata disk a systém je na druhém IDE disku. Při startu mého PC vybíhá hláška Raid 0 none nebo tak něco. Mám obavu až tam připojím ten tcýnin disk aby mi tam nenaskočil Raid 0 a nezačalo mi to zapisovat ne ten tchýnin disk a nepřišel jsem i o ten zbytek dat co tam zůstal.
Dotaz tedy zní co překontroloval popř odebrat než tam připojím druhý sata disk?
Potřebuji aby byl samostatný a mohl jsem z něj kopírovat na ten svůj původní sata disk.
Jak zapojit další SATA disk aby se nepropojil do RAID Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak zapojit další SATA disk aby se nepropojil do RAID
- Přílohy
-
- Moje sestava.rar
- (22.04 KiB) Staženo 21 x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zapojit další SATA disk aby se nepropojil do RAID
Jen se postrčímdo top vážně by nikdo nevěděl holt do toho kdyžtak půjdem metodou pokus omyl to (ne)mám radost 

Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
sami by se neměli do raid pole hodit jsou k tomu potřeba ovladače a nastavit to v biosu takže dost pochybuju že by to udělali samy od sebe
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno ja si myslym že ty ovladače tam mám jinak bych měl asi v správci zařízení nějaký ten otazník a nemakal by mi dobře ani ten stávající sata disk (podle mě se jedná o ovladač pro jižní můstek maderboardu) proto ta obava z raid.
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
a nešlo by v biosu nastavit defaultní nastavení (tím by se vypnul RAID) a pak normálně připojit disk? možná jen plácám... 
a nebo přes podobný blbinec https://ssl.aukro.cz/show_item.php?item ... 62#gallery připojit disk jako externí (přes USB)-tento používáme v práci

a nebo přes podobný blbinec https://ssl.aukro.cz/show_item.php?item ... 62#gallery připojit disk jako externí (přes USB)-tento používáme v práci
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
no aspoň co já vím tak na RAID pole jsou ovladače samotný, nejsou obsaženy v ovladačích pro sb
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zapojit další SATA disk aby se nepropojil do RAID Vyřešeno
takže pánové měli jste pravdu naběhl jako samostatný. už se to kopíruje. díky za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3335
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
-
Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware - 2
- 2513
-
od cervcek
25 čer 2025 22:59
-
-
-
NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw) - 1
- 2699
-
od liborek
10 črc 2024 19:52
-
-
- 2
- 2301
-
od Søren