Avast versus Win Defender ve Win Vista Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Avast versus Win Defender ve Win Vista

Příspěvekod Jan Pašek » 08 srp 2009 08:11

Po volnných chvilkách rozbíhám sestře nový notebnook a průběžně se seznamuji s Win Vista Home Premium kde je integrován Win Defender. První co sem udělal po připojení k netu bylo stažení a instalace Avast jenže teď mi Defender nestahuje aktualizace.
Mám dojem že se Avast a Defender hádají nebo jak to vlastně je? Dotaz musí tam být oba? Jak vyndat ten co nepotřebuji popř. pokud zůstanou oba jak rozchodit defender?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
liRik
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Avast versus Win Defender ve Win Vista

Příspěvekod liRik » 08 srp 2009 09:33

Soucasne pouzivani nekolika bezpecnostnich aplikaci muze vest ke konfliktum. Zkratka a dobre se vzajemne nepusti k praci. Proto bych doporucoval pouzivat jen jeden a ten druhy v pripade Windows Defender vypnout ochranu v realnem case nebo ji ponechat aktivni a Avast odinstalovat. Po osobnich zkusenostech s Avastem bych si ho nyni nenainstaloval ani zadarmo (ikdyz on vlastne je :lol:).

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Avast versus Win Defender ve Win Vista

Příspěvekod Petison » 08 srp 2009 10:05

Windows Defender je pouze antispyware,takže je důležité mít nainstalovaný antivir.Pokud tam máš avast ,tak ten v sobě má jak antivir+antirootkit i antispyware modul,který když se nesnese s Windows Defenderem tak Windows Defender vypni.Stejně má dost slabou detekci.Avast si tam nech a ještě k němu nainstaluj superantispyware kterej s avastem nemá problém a použij ho pouze na občasnou kontrolu PC

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Avast versus Win Defender ve Win Vista  Vyřešeno

Příspěvekod Jan Pašek » 08 srp 2009 17:57

Chlapci dík
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”