HP PAVILION a6741.cs Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rebelkarel
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

HP PAVILION a6741.cs

Příspěvekod rebelkarel » 14 srp 2009 00:39

Dobrý den, chtěl bych někoho poprosit zda by mi popsal přibližná negativa, pozitiva a podobně, této PC sestavy http://www.alza.cz/pocitacova-sestava-h ... 108196.htm ... Jak je na tom z hlediska nejnovějších her apod.. Jak je na tom grafická karta.. Díky moc všem

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: HP PAVILION a6741.cs

Příspěvekod Spyke » 14 srp 2009 03:29

Hned na začátek řeknu, že tyhle už složené sestavy se nevyplatí kupovat a ani v tomto případě tomu není jinak. Raději si tu za ty peníze nechte něco složit.. :idea:

Ale k Vašemu výběru: Procesoru - Q8200 Vám podá ve hrách obdobný výkon jako Q6600 - postačí, ale nenadchne. Problémem u Q8200 bude hlavně nízká frekvence(2,33 GHz) a malá cache. A na taktování to s tímhle kouskem taky nebude. V dnešní době bych na hry volil raději nějaké dvoujádro s vyšším taktem, avšak hlavně záleží na co bude Pc sloužit. Výhody dvou a čtyř jader tu snad nemá cenu rozebírat, to už se tu řešilo mockrát. Ale co je největší slabinou tohoto Pc je právě grafická karta. GeForce GT120, což je vlastně 9500GT, není GK na hry a už vůbec ne na nějaké nejnovější tituly. Samozřejmě je spustíte, ale nějaké grafické orgie po ní nelze chtít, obzvláště pak na dodávaném 22" monitoru by to bylo utrpení. On celkově je tento Pc určený spíše do kanceláře.. :wink:

Ve specifikaci bohužel chybí více info o RAM, HDD a MB. Ale takhle - 4GB operační paměti je neprosto dostatečná hodnota, škoda, že nevíme aspoň jejich frekvenci. U pevného disku je to víceméně na Vás, zda-li Vám 640GB stačí. Chipset G33 je už poněkud starší - je to vlastně P35 s integrovanou grafikou, myslím že je to GMA 3100, ale ruku do ohně bych za to nedal. Jediné co je na sestavě podle mě dobré je ten monitor, mám obdobný kousek a můžu jenom doporučit.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 14 srp 2009 09:10

A byl by jste ochoten mi nějakou PC sestavu doporučit? Max. hranice by byla 20 000.. PC využívat jak do školy, tak pracovně, ale tam nějaké extra vysoké požadavky nemám.. Aby tam "šlapaly" i ty nejnovější hry, PC byl dodáván s OS, nějaký kvalitní monitor, klávesnice a myš.. Kvalitní grafickou kartu a další lepší komponenty než ty, které jste "zkritizoval"... Díky za pomoc...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 14 srp 2009 16:03

Třeba nějak takto:

* LG W2243T-PF - LCD 22"
* CoolerMaster Elite 330
* Seasonic SS-500ET-T3 500W
* A-Data 4GB DDR II 1066MHz EE
* Samsung SpinPoint F1 500GB SATA II
* Samsung SH-S223B, černá, bulk
* Gigabyte GA-EP45-DS3L - Intel P45
* Sapphire HD 4870 512MB, PCI-E
* Intel C2D E7400 2.8GHz 3MB 1066MHz
* CoolerMaster Hyper 212+

Celkem: 18 944,- s DPH

Jak jste si mohl všimnout, je to bez OS. A to z jediného důvodu - v dnešní době kupovat XP je hloupost, jelikož je to již zastaralý systém a jít do Visty není taky zrovna chytrý tah. Do Pc bych si prozetím hodil betu Win7 a až vyjde, zakoupil bych si právě ji. Jako procesor sem tam zrpvu chtěl hodit E8400, ale on mezi nimi zas takový výkonový rozdíl není a platit kvůli tomu 1200,- navrch mi přijde zbytečné. Jinak pokud by jste chtěl, dalo by se ušetřit ještě na GK a hodit tam místo ní 4770/4850. + k tomu připočtěte 500,- za složení a za zbylých 500,- si tam zvolte nějakou myš a klávesnici, to nechám na Vás, a jste na 20k. Ale ještě počkejte na ostatní, určitě Vám sem někdo hodí i svůj návrh.. :wink:

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 14 srp 2009 19:03

Díky za ochotu, promyslím to...

Myslíte, že by se uvedené komponenty dohromady "netloukly" ? Čím jsou špatné Visty ?

onewinger
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod onewinger » 14 srp 2009 19:31

Každému se nelíbí na vistě něco jiného, ale já sem je odsoudil potom co se pořád na něco dotazují jestli program XX může použít soubor XY apod. A pak špatná kompatibilta s některými programy které potřebuju v PC mít. :wink:

A se sestavou by neměl být problém, podle mě Spyke se vtom dobře vyzná :bigups:
Netbook Asus EEE 1001HA - Windows 7 Home Premium
Notebook Acer Aspire 5735Z - Windows Vista SP2

Toreto
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Toreto » 14 srp 2009 20:18

Podle mě se Spyke v tom určitě vyzná, taky mě visty žerou 1gb ramek a to jsem je už i pěně ostrouhal. Doporučuji Windows 7 mám beta verzi do konce srpna a jsem hodně spokojenej.
„Nelegálními se věci stávají tehdy, jakmile se stanou populární,“ Kim Dotcom

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 14 srp 2009 20:23

Ne, to jsme si asi nerozumněli. Neříkám, že Vista je špatná, i když mnoho lidí Vám řekne opak, třeba já jsem s ní spokojenej, i přesto že má své mouchy. Jen jsem chtěl říct, že Windows 7 je lepší, lépe optimalizovaný, méně náročný, atd. Proto radím počkat a pořídit si až nový Windows, snad nebude trvat dlouho než vyjde. Prozatím můžete bezplatně používat betu. Jinak ještě k té sestavě, teď jsem si všiml, že E7500 stojí jen o pár korun víc. Tkž místo E7400 vemte E7500 - má vyšší pracovní frekvenci, odkaz na něj máte níže. A k dotazu - kdyby se to tlouklo, neradil bych Vám to.. :D

CPU: C2D E7500

onewinger, Toreto: :blush:

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 14 srp 2009 20:59

Určitě jsem nechtěl naznačit, že jste mi špatně poradil, naopak jsem Vám vděčný..Ještě to promyslím a poté zřejmě zkusím vyzjistit obchod, kde by mi to sestavili... Velké díky :number1:

EDIT: Mohl by jste mi, Spyke, prosím ještě napsat, jak je na tom sestava z hlediska "zvládnutí" nejnovějších, výkonnostně náročných PC her, zda jsou nějaká negativa soustavy a co případně by tato soustava nemusela zvládat, na co se nehodí.. A dotaz na monitor LG, je v té cenové relaci tou nejlepší volbou? Díky moc...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 15 srp 2009 00:10

V pořádku, však tak jsem to ani nepochopil. Jinak nemáte zač, od toho tu přeci jsme, abychom Vám poradili.. :D

A k otázce - myslím, že nejnovějších titulů se bát vůbec nemusíte a dovoluji si tvrdit, že většinu, ne-li všechny budete hrát na plné detaily a na vysoké rozlišení. Možná někde budete muset oželet AA, ale to není zas takový problém.. Grafická karta je opravdu výkonná a ani procesoru se bát nemusíte, sice nemá 4 jádra jako ten v sestavě od HP, ale za to má vyšší takt, 3GHz je hodnota plně dostačující na všechny dnešní i budoucí herní tituly. A navíc většina dnešních her stejně neumí využít všechny 4 jádra, tudíž tento se mi jeví jako dobrá koupě. Jinak 4GB RAM je dnes takové optimum, čili se opravdu není čeho bát. A k monitoru - myslím, že tento LG je velice dobrá koupě. Ještě se můžete podívat po nějakém monitoru od Samsungu, ale podle mě by to bylo zbytečné, jelikož by jste narazil maximálně na stejně vybavené modely - samozřejmě za cenu tohoto kusu. A poslední věc - nemusíte hledat obchod, kde Vám to složí. Jak jsem již psal, zde na czc si za to účtují již zmíněných 500,-. Ale můžete se podívat ještě jinde, např. na alze nebo na alfě, řekl bych že právě na nich by jste mohl ušetřit a z celkové ceny ještě něco málo ukrojit.. :wink:

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Re: HP PAVILION a6741.cs  Vyřešeno

Příspěvekod rebelkarel » 15 srp 2009 13:59

Skvělé, věřím Vám a děkuji... Jdu objednat :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Cena HP Pavilion Power 15-bc411nc
    od second32 » 06 říj 2024 23:50 » v P: Hardware
    4
    3682
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 říj 2024 09:01
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    5051
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14

Zpět na “Vše ostatní (hw)”