Zdravím,
tohle je trochu mimo oblast PC, ale zajímalo by mě jak se dá vypočítat produktivita práce v %.
Známe technologický (normovaný čas), skutečný čas, počet kusů. Lámu si s tím hlavu už docela dlouho,
jak by se to dalo spočítat když znám jen tyhle aspekty. Popřípadě jaké další vyličiny bych musel znát a v jakém by to
bylo vzorci.
Díky moc...
Produktivita práce – jak se dá vypočítat v procentech?* Vyřešeno
Produktivita práce – jak se dá vypočítat v procentech?* Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 22 říj 2009 13:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Produktivita práce“.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Produktivita práce“.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Produktivita práce
Produktivita práce je určována množstvím produkce vyrobenéza jednotku pracovnídoby. Úroveňproduktivity práce je určena poměrem množstvívyrobenéprodukce Q a množstvíčasu spotřebovaného na jeho výrobu t. Objem výroby Q může být vyjádřen v jednotkách naturálních (fyzických), peněžních (Kč), pracovních (normohodiny); spotřebovaný čas v pracovních hodinách, dnech nebo v průměrném evidenčním počtu dělníků(pracovníků) za měsíc.
Obecný vztah pro výpočet produktivity práce
(Pp)Pp= Q /t
Pp…produktivita práce [kus*h-1]
Q ... objem výroby (výrobníprodukce)
[kus]t ... spotřebovaný čas [h]
myslíš tohle ? ?
Obecný vztah pro výpočet produktivity práce
(Pp)Pp= Q /t
Pp…produktivita práce [kus*h-1]
Q ... objem výroby (výrobníprodukce)
[kus]t ... spotřebovaný čas [h]
myslíš tohle ? ?

Chytří lidé používají Google a nevolí komunisty
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club
Zdravím pánové,
No tohle sice myslím, ale bohužel nemám tolik podkladů které jsou pro výpočet potřeba. Takže řekněmě že mám 3 pracoviště na kterých chci zvlášť určit produktivitu a znám celkový normovaný čas (čas za který by danou práci měli stihnout) a čas skutečný (tj. čas který odpracovali).
Dle mého by se dala produktivita změřit i podle těchto dvou časů a to tak že když vydělím normovaný čas časem skutečným, tak mi vyjde proscentuální rozdíl, ale problém je jak to dostat do grafu, tak aby seděli procenta, tzn. když bude norm.čas 10hodin a skutečný čas 20hodin, vím že produktivita je 50%, ale nevím jak to dostat do grafu v excelu...
Poradíte někdo?
Díky Palino
No tohle sice myslím, ale bohužel nemám tolik podkladů které jsou pro výpočet potřeba. Takže řekněmě že mám 3 pracoviště na kterých chci zvlášť určit produktivitu a znám celkový normovaný čas (čas za který by danou práci měli stihnout) a čas skutečný (tj. čas který odpracovali).
Dle mého by se dala produktivita změřit i podle těchto dvou časů a to tak že když vydělím normovaný čas časem skutečným, tak mi vyjde proscentuální rozdíl, ale problém je jak to dostat do grafu, tak aby seděli procenta, tzn. když bude norm.čas 10hodin a skutečný čas 20hodin, vím že produktivita je 50%, ale nevím jak to dostat do grafu v excelu...
Poradíte někdo?
Díky Palino
AMD Athlon 64 X2 5000+ 3,0GHz; 4Gb (2x2Gb dual) RAM; Nvidia GF8800GT 512Mb;160Gb + 750GB Sata2 HDD;LightScribe LG DVD-RW,22" LG;Win XP SP2 + Win Vista Ultimate 32-bit SP1
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Do jednoho sloupce si dáš Skutečný čas a do druhého sloupce vedle toho dáš normovaný čas xD
a třetí sloupec bude mít ten podíl těchto dvou časů a to pak zaneseš do grafu. Nebo jak to myslíš ?
a třetí sloupec bude mít ten podíl těchto dvou časů a to pak zaneseš do grafu. Nebo jak to myslíš ?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Ano tak nějak to myslím, ale bohužel se mi to ještě nepodařilo dostat do výsečového grafu tak aby to opravdu souhlasilo.
AMD Athlon 64 X2 5000+ 3,0GHz; 4Gb (2x2Gb dual) RAM; Nvidia GF8800GT 512Mb;160Gb + 750GB Sata2 HDD;LightScribe LG DVD-RW,22" LG;Win XP SP2 + Win Vista Ultimate 32-bit SP1
no problém je v tom, že když mám norm.čas-10hodin a skuteč.čas-20hodin, tak potřebuju aby ve vysečnicovém grafu byla produktivita 50%, jenže excel počítá tak že tyhle dva časy sečte tzn dostane hodnotu 30hodin což počítá jako 100% a z toho teprve poznačí ten druhý sloupec tedy těch 10hodin, takže jsou v grafu 2 položky 10hodin + 20 hodin=33% produktivita což je blbost. Jenže já potřebuju aby bral že 100% je skutečný čas tedy těch 20hodin a z toho jakoby odečetl ten normovaný těch 10hodin.
Přikládám vzor.
Přikládám vzor.
- Přílohy
-
- efektivita.xls
- (14.5 KiB) Staženo 618 x
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
xD prostě si udělej dva sloupce, tam dej data skutečný a normovaný čas a v tom třetím udělej =$A1/$B1 a pak ti to bude rovnou dělit, zkusim něco udělat, ale grafy neumim 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Palino píše:...jenže excel počítá tak že tyhle dva časy sečte tzn dostane hodnotu 30hodin což počítá jako 100% a z toho teprve poznačí ten druhý sloupec tedy těch 10hodin...
Nesváděj to na Excel, ten počítá jen přesně to, co mu zadáš aby počítal. A z té tvé tabulky resp jednoho řádku se nedá poznat vůbec nic. Co má ten graf zobrazovat? Obecně graf zobrazuje závislost něčeho na něčem, případně podíl jednotlivých složek na celku. Ve tvém případě by graf měl zobrazovat pouze jednu hodnotu - produktivitu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zdravím,
Já na excel nic nesvádím, jen konstatuji jak to on počítá, vím že je chyba na mé straně v zadávání, proto se ptám jak to mám zadat já.
Ano chci jen produktivitu z oněch dvou časů...
Já na excel nic nesvádím, jen konstatuji jak to on počítá, vím že je chyba na mé straně v zadávání, proto se ptám jak to mám zadat já.
Ano chci jen produktivitu z oněch dvou časů...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To znamená chceš v grafu zobrazit jednu hodnotu? Na to nelze koláčový graf použít, protože součet zobrazených hodnot v koláčovém grafu musí dávat 100 %. A sloupcový graf ti toho taky moc nepoví, protože
Obecně graf zobrazuje závislost něčeho na něčem, případně podíl jednotlivých složek na celku.
- Přílohy
-
- produktivita.xls
- (15 KiB) Staženo 477 x
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Jo už sem na to přišel taky, ale jedna možnost tu je, udělám rozdíl normy a skutečnosti 20-10=10 a pak do grafu dám normu a ten rozdíl.
tzn norma 10 + rozdíl 10= skutečnost 20 a v grafu budu mít 50%, prostě nechám graf dopočítat do skutečnosti.
Pokud mi teda rozumíš...
Je to v příloze...
tzn norma 10 + rozdíl 10= skutečnost 20 a v grafu budu mít 50%, prostě nechám graf dopočítat do skutečnosti.
Pokud mi teda rozumíš...
Je to v příloze...
- Přílohy
-
- efektivita.xls
- (13.5 KiB) Staženo 536 x
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Produktivita práce – jak se dá vypočítat v procentech?*
[OT]
Ty studuješ ekonomku? Pomalu mi začíná doklapávat, jak asi studoval náš jednatel-ekonom...
[/OT]
Ty studuješ ekonomku? Pomalu mi začíná doklapávat, jak asi studoval náš jednatel-ekonom...

[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Notebook pro kancelářské práce
od Bulit.Sven » 11 srp 2024 13:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1588
-
od meda2016