generátor pulzu -obdelník

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Josef Purš
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

generátor pulzu -obdelník

Příspěvekod Josef Purš » 04 zář 2009 09:08

Hledám zapojení generátoru pulzu -obdelník s 555 . Našel jsem přehled jeho činností a vlivu na organismus v lékařsjé knize kde popsán a i potvrzeno jeho funkce. Na nízké frekvence cca 5 hz to lze /odťukat/ ale dál už je nutné to postavit. Frekvence od cca 5 Hz do cca 20 khz s možností plynulé změny . Napětí je 9V trvale. Tvar pulzu je obdélník a stejnosměrné napětí. Předem děkuji za pomoc. Josef. 739412415 nebo josefpurs@seznam.cz

//1) odpovědi se poskytuji zásadně na stránkách tohoto fóra. Může se totiž stát, že stejný problém řeší i někdo jiný

//2) pravidla fóra doporučují zařazovat příspěvky do sekce, jehjíž název co nejpřesněji koresponduje s podstatou dotazu. Nedomnívám se, že sekce Software < Download je ta pravá pro vložení žádosti o schéma obvodu, který nemá s výpočetní technikou nic společného (snad až na to, že generuje napětí obdélníkového průběhu)

//přesunuto

//mmm

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Re: generátor pulzu -obdelník

Příspěvekod Radix » 04 zář 2009 10:26

Zapojení s 555 byly v ARB5/94. To číslo jsem dal na edisk, stáhni si ho odtud:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/137 ... .79MB.html

Pokud se zajímáš o přístroj pro lokální magnetoterapii, napiš mně SZ. Několik jsem jich dělal.

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 06 zář 2009 15:51

Zdravím.
Děkuji za odpověď. Umím pájet postavil jsem kdys i několik zesilovačů a věnoval se reprobednám jako vývoj, ale tato část elektra mě míjí z mnoha stran si těžko vyberu vhodné. Stačilo by mě jen ten jeden obraz zapojení možná plus nějaký komentář. Moc děkuji.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 06 zář 2009 16:11

Celkem málo informací. Ten oscilátor má vydávat tón, nebo napájet elektromagnet u přístroje pro magnetoterapii (u něho je kmitočet jen jednotky až desítky Hz), nebo něco jiného?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 zář 2009 16:52

Josef Purš píše: Frekvence od cca 5 Hz do cca 20 khz s možností plynulé změny .
Stačí přečíst zadání. :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 06 zář 2009 17:09

Kde čteš v zadání, jestli to má dodávat nějaký výkon?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 zář 2009 21:32

Citace se týkala kmitočtového rozsahu. To, jestli má oscilátor má nebo nemá dodávat nějaký výkon, nemá vliv na jeho obvodové řešení, to je jen otázka přidání nebo nepřidáný výkonového výstupního stupně.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 07 zář 2009 12:25

Zdravím.
Vlastní smysl proč jsem našel v publikaci o medicíně o které nevím jak byla odborná , ale tvrdila , že je v těle mnoho parazitů které tyto pulzy nemají radi. Sám dělám do vyživy a jejich důsledků na organismus a hlavně na důsledky -vylučování zbytků buňkami - vlastně jedna podstat stárnutí. V tom jsou zahrnutý i ty paraziti různě v těle. Mám odzkoušeno cca 5 hz ze 2 plochých baterek 9 V. Frekvence cca 3-10 hz formou naťukání na jeden pol a vliv na organismus který má nějaké problémy je jednoznačný .Takže kniha má realný základ. Chtěl jsem pozitivní vliv rozšířit až do oblasti 10-30 Khz ale tam jsem se zapojením mimo. Sice jsem i kdys postavil zesilovače nf i vf když nebyly na trhu ale tuto oblast neumím navrhnout. Diky za eventuení pomoc. Josef

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 07 zář 2009 12:55

To bude nějaká pavěda. Co to být za ty parazity v těle?
Stále nevím, jak má ten přístroj fungovat. Ty pulzy se přenášejí reproduktorem, poslouchají se sluchátky nebo jak? Proč musí být obdélníkové, kvůli harmonickým kmitočtům?

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 07 zář 2009 13:00

Radix píše:Celkem málo informací. Ten oscilátor má vydávat tón, nebo napájet elektromagnet u přístroje pro magnetoterapii (u něho je kmitočet jen jednotky až desítky Hz), nebo něco jiného?

Zdravím. Výsledek v že můžete použít 2x ploché na 9 V a frekvenci vyťukáte je jedním prste na jeden pol. LIkviduje parazity - ověřeno , ale rád bych rozšířil učinnost více frekvencí a to chce 555 a dobré zapojení na více průběžných frekvencí .Děkuji Josef

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 07 zář 2009 13:07

Josef Purš píše:Hledám zapojení generátoru pulzu -obdelník s 555 . Našel jsem přehled jeho činností a vlivu na organismus v lékařsjé knize kde popsán a i potvrzeno jeho funkce. Na nízké frekvence cca 5 hz to lze /odťukat/ ale dál už je nutné to postavit. Frekvence od cca 5 Hz do cca 20 khz s možností plynulé změny . Napětí je 9V trvale. Tvar pulzu je obdélník a stejnosměrné napětí. Předem děkuji za pomoc. Josef. 739412415 nebo josefpurs@seznam.cz

//1) odpovědi se poskytuji zásadně na stránkách tohoto fóra. Může se totiž stát, že stejný problém řeší i někdo jiný

//2) pravidla fóra doporučují zařazovat příspěvky do sekce, jehjíž název co nejpřesněji koresponduje s podstatou dotazu. Nedomnívám se, že sekce Software < Download je ta pravá pro vložení žádosti o schéma obvodu, který nemá s výpočetní technikou nic společného (snad až na to, že generuje napětí obdélníkového průběhu)

//přesunuto

//mmm

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 07 zář 2009 13:18

Sice mi nějak nedochází jak by to mělo fungovat a co vlastně bude na výstupu a s jakým výkonem. Doporučoval bych zakoupit nějakou literaturu- o 555 toho bylo napsáno mnoho. J mám od Jana Kaválka Praktickou příručku pro konstruktéry, kde m.j. je Generátor signálů ...při oživování zařízení s obvody TTL nebo CMOS, je velmi užitečnou pomůckou generátor obdélníkových signálů..... konec citace. Zde se frekvence mění přepínním kondenzátorů - nelze plynule.

Pokud jde o zadání, tak pochybuji o léčebných schopnostech podobných zařízení a už vůbec to nevyžene nějaké parazity.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”