Reinstal?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Reinstal?

Příspěvekod Myloš » 05 zář 2009 19:24

Pak bych ještě vyzkoušel některé klávesy při startu, jestli na ně něco nezareaguje (F1—F12) – zkus do nich po startu lehce poťukávat (tak s 1sec. frekvencí), jestli na tebe nevyskočí nějaká nabídka. Myslím to tak, že při každém startu zkoušej jen jednu klávesu.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
Miisa
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Miisa » 05 zář 2009 19:36

Při F5 (nebo F8?) naběhne nabídka pro Nouzový režim.....ale přes tlačítko ThinkVantage (Lenovo no) se dostanu do oddílu softwaru právě Lenova a tam je Rescue and Recovery a dostanu se tamodsaď do Biosu

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 05 zář 2009 19:40

Domnivas se spravne, skryty disk' je standartne viditelny. Ohledne vypaleni recovery-oddilu zadna tabulka automaticky nevyskakuje a zaloha se musi udelat manualne.

Prekontroluj: >stiskni Start (ikonka Windows na liste uplne vlevo dole) >Vsecny programy >..v seznamu by se mohl nachazet Recovery (mozna to cesky bude jinak, nevim) ..ale nachazet se tam nemusi, neni totiz pravidlem, aby v PC tento 'zalohovatelny re-instalacni oddil' byl, a soucasne nemusis mit ani re-instalacni CD, pripadne se muze i jednat o podminku zakoupeni PC, tj. ze jsi nezakoupila operacni system, ale tento byl prodejcem instalovan, ale bez naroku reinstalace (proto nemas re-instal cd ani by se v PC nenechazel onen Recovery oddil).

Miisa
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Miisa » 05 zář 2009 19:46

peacoq: Mám tu ve složce Údržba Centrum zálohy a obnovení, ale tam se vytváří bitová záloha

peacoq

Příspěvekod peacoq » 05 zář 2009 19:52

Ne, to je zalohovani dat, jak pises: obnova v pripade potizi systemu (anglicky je to Restore a BackUp)

To co zminuji by nebylo ve slozce, ale byla by to samostatna polozka, jakoze samostatna slozka, nazev primo v tom seznamu vsech programu,
napriklad: ..Mozilla Firefox (...) Real Alternative (doplnkovy kodek) - Recovery - Skype, atd.

Nevim, jak je to cesky, ale mohlo by ta i byt ono Rcovery ..pripadne tedy postupne oscreenuj seznam vsech programu, jak je postupne srolujes v tom okne po kliknuti na ikonu Windows na liste. Vyfot, sroluj, vyfot, ..a uz fotky, ...treba to tam je, ale ja nevim, jak se to ceskyjmenuje.

Miisa
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Miisa » 05 zář 2009 20:04

Nic takovýho tam neni. Recovery má vícero významů - uzdravit, vzkřísit, obnovit.......ale nic s podobným názvem tam není. Ještě se podívám do toho Rescue and Recovery od Lenova, ale vhledem k tomu, že počítač (hardware) stál 16 tisíc a platili jsme 20, tak opreační systém za 4 tisíce by snad přeinstalovat jít měl

peacoq

Příspěvekod peacoq » 05 zář 2009 20:24

Hm, tak jo ...ja myslim, ze Recory ma u PC v tomto pripade jen jeden vyznam. ...potom uz zbyva jen resusciter, ale uzivatele.
A jinek recovery uz samo o sobe rika co to je: re-cover, tj. znovu pokryt ve smyslu opatrit necim, doslova asi znovu nabyt/ziskat.
A soucesne jsem uvedl, ze nevim, jak je to tam uvedeno cesky, ze se pouze domnivam, ze by tam mohl byt i anglicky nazev, ono Recovery, a jinak je i mozne, ze se to jmenuje uplne jinak, treba Zaloha systemu, Obnova, a tak podobne.
Proto jsem se chtel podivat na fotku tech programu, ja si cesky nazev nevycucam z prstu, protoze to cesky neznam (je-li to tam vubec).

Co v PC je, to tam je a v pripade, ze nemas re-instalacni CD je jedinou moznosti re-instalace z disku, a cely tento re-instalacni soubor se da vypalit na cd a uchovat jako zalozni re-instalacni cd (ovsem s upozornenim, ze tato zaloha je proveditelne jen jednou, tj. tento oddil lze vypalit na cd jen jednou, a pri opakovanem pokusu o vypaleni to napise, ze zaloha jiz byla porvedene (tak nejak cesky)).
A jak jsem uvedl, Recovery oddil v PC vubec nemusi existovat, a tak se informuj u prodejce, mas-li dojem, ze jsi ''nedostala'' re-instalacni CD.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 05 zář 2009 21:37

Promiňte je trochu mimo téma ,protože nic neporadím, ale stejně nevím ,proč si někdo kupuje systémy bez orig.CD :? Zrovna nedávno měl stejný problém švagr.Co jsem mu měl k tomu povědět :o
Ono už je na pováženou v některých shopech jestli je tam vůbec originál.Dnes už si to sice tolik prodejců nedovolí ale...
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Miisa
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Miisa » 05 zář 2009 21:53

Liborek: Originál jsou, ověřovala jsem si to na stránkách Microsoftu. A kupovala jsem ho před dvěma rokama.

No, děkuju všem za pomoc. Nenašla jsem to, ale neplánuju systém přeinstalovávat a když se zhroutí, tak ho obnovím ze zálohy. Děkuju

peacoq

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 15:56

Tema oznac za vyresene (fajka vpravo nahore).
A k Restore point - coz je nejake to onoveni ''k poslednimu datu, kdy system nevykazoval problem'', tak to zase neni uplne reseni vseho. V pripade, ze se system ''sesype'', jakoze umre, tak Bod obnovy neni zase az tak spasonosne reseni. Nedojde k obnoveni - uzdraveni systemu v uplnem slova smyslu.
Takze mas jeste dve moznost, jak tomu prdejit:
1, podle toho, kde byl PC koupen, kontaktovat prodejce s dotazem na Recovery Disc ..ze ho nemas, a dotazat se na re-isntalacni cd operacniho systemu,
2, podle licencniho cisla verze OEM Windows (OEM zjistis kliknutim pravym na Tento pocitac >Vlastnosti (rada cisel, kde mezi nia je napsane xxx-OEM-xxx))
OEM je oznaceni pro sice plnohodnotny operacni system, ...ale zase tak plno-hodnotny neni. OEM oznacuje verzi, ktera byla naistalovana do PC prodejcem a tedy jsi si ji nezakoupila jako samostatne na CD, a tak v pripade problemu nespadas pod zakaznicky servis Microsoftu, ale obracis se na vyrobce tveho PC, naprikld: mas-li PC znacky Compaq, najdes na netu jejich stranky >Podpora >zadas TAG (coz je servisni cislo PC, viz na strankach kazdeho vyrobce, kde ho hledat), a takto se muzes dotazat na Technicke podpore vyrobce tveho PC, jak je to s re-instalaci tveho systemu. (pripadne se muze i stat, ze to re0instal cd zaslou podle typu oper.systemu, ktery byl vyrpbcem/prodejcem pred-instalovan)

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 06 zář 2009 20:16

peacoq:Ono to zas tak úplně přesné není.Co mám počítače vždy jsem měl OEM verze systémů,vždy jsem si je instaloval sám a vždy jsem je měl na CD.OEM je plnohodnotná verze jen je omezena počtem instalací na jeden comp.Jen tak podotýkám :smile: .
Naposledy upravil(a) liborek dne 06 zář 2009 22:44, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 20:34

Tak podotykej, a podotykas spatne. OEM neni omezena nicim co ty nazyvas ''počtem instalací na jeden comp''.
Nevim co je za podstatu veci, ty tvoje prispevky, kdy stale neco podotykas, a vzdy dedilitu jako je treba i to co jsi uvedl zde v tomto tematu:
Promiňte je trochu mimo téma ,protože nic neporadím, ale stejně nevím ,proč si někdo kupuje systémy bez orig.CD.
...nic neporadím... ale presto napisi nejakou debilitu. Kdyz uz to pises, nikdy takoveto svoje 'podotykam' nesmeruj k moji osobe.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3150
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”