Lze zavirovat pocitac skrz router?
Lze zavirovat pocitac skrz router?
Mozna stupidni dotaz... ale je mozne, aby zavirovany pocitac pripojeny do stejnyho routeru jako muj pocitac mohl nakazit muj pocitac (nebo ten router)? Zrovna budu odvirovavat kamaradce velice zavirovany notebook a potrebuju ho kvuli stazenim aktualizaci pripojit k internetu. Tak si chci bejt jistej :)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Lze zavirovat pocitac skrz router?
Možné to samozřejmě je.I když má router většinou vlastní firewall,tak na všechno nestačí.A pro vir není problém rozeslat se přes síť.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
+doplnim, ze je mozne zasvinit si aj samotny router (WareOut a ine veci meniace DNS na ukrajinske telekomunikacie :) ). Takze bacha 

Nemam rad amaterizmus...
A adresat odkazu to vie :)
A adresat odkazu to vie :)
Ano, bohužel lze, mám tuhle blbou zkušenost na starším routeru (D-Link DSL 584T), který už nedávno odešel. Měl sem do toho zapojenej můj PC a kámošův PC, který byl totálně zavirovaný a pomáhal jsem mu odvirovávat PC a nestačil sem se divit, když při odvirovávání se viry lekly a vesele přešly z nakaženého PC kámoše přes router do mého PC. Měl sem pak co dělat, abych kvůli drzosti virů nepřišel o svá data, neskutečných šest hodin boje, ale díky bohu sem je pak zlikvidoval do posledního :)
Jestli to bez netu nejde, tak prostě odpoj všechno co je za modemem a kamarádčin komp připoj přímo na něj. tím bude v ohrožení pouze modem, ale s tím by to snad nic udělat nemělo.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”