Ahoj,
Měl bych dotaz jak vytvořit bootovací DVD. Potřebuju vypálit Win tak, aby při zapnutí počítače šlo DVD nabootovat. Už jsem zničil pár DVDček špatným vypalováním, tak se vás chci zeptat.
Díky za rady.
Jak vytvořit Bootovaci DVD? Vyřešeno
Re: Jak vytvořit Bootovaci DVD?
uplne stejne jako boot CD. Pokud mas nero tak klikni pravym na iso soubor a dej vypalit jako obraz. pokud nemas nero nebo jiny program ktery to umi tak si stahni infra recorder,nainstaluj a spust,dej obraz,presun obraz do vypalovaciho seznamu a dej vypalit. jo a taky musis v biosu zmenit nastaveni bootovani,aby ti to fungovalo
Intel Celeron 2,4 GHZ 256kB L2 cache,224MB RAM,166 MHZ,ProSavager DDR,80GB HDD a nestidím se za to :) mam to jen na blizzard hry a net :)
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pomocí Nera jsem to vypaloval už dostkrát. Vypálil jsem tam samotnej .ISO soubor a nastavil v BIOSU na prvním místo načítání z CD-ROM a nic.
Zkus to přes Clone CD. Já to dělám jedině přes něj. A pak možná jestli nemáš stejnou značku HDD a DVD ROMky, pak se to docela plete. Jednou jsem furt nastavoval na boot HDD než jsem si uvědomil, že to není DVD mechanika.
Ahh the internet... where no means yes and yes means anal.
A jak jsi vypálil ten ISO obraz? Jako složky a soubory nebo jako ISO?
Stáhněte si a nainstalujte Infra Recorder, svobodný vypalovací program. Je lokalizovaný do češtiny.
Vložte prázdné CD nebo CD-RW do mechaniky. Pokud vám vyskočí okýnko s nabídkou různých akcí, zvolte Nedělat nic nebo Zrušit.
Otevřete Infra Recorder, z horní nabídky vyberte Akce → Vypálit obraz.
Vyberte stáhnutý soubor ISO, poté stiskněte Otevřít.
V rámečku stiskněte OK.
Vložte prázdné CD nebo CD-RW do mechaniky. Pokud vám vyskočí okýnko s nabídkou různých akcí, zvolte Nedělat nic nebo Zrušit.
Otevřete Infra Recorder, z horní nabídky vyberte Akce → Vypálit obraz.
Vyberte stáhnutý soubor ISO, poté stiskněte Otevřít.
V rámečku stiskněte OK.
Intel Celeron 2,4 GHZ 256kB L2 cache,224MB RAM,166 MHZ,ProSavager DDR,80GB HDD a nestidím se za to :) mam to jen na blizzard hry a net :)
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak vytvořit Bootovaci DVD? Vyřešeno
Tak jsem narazil na program Active ISO burner a bootovaci CD/DVD jsem bez problémů vypálil. Byl jsem překvapenej, že po mě nebyla žádána ani instalace.
Díky za rady, dávám vyřešeno
Díky za rady, dávám vyřešeno

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3341
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”