Více jak 25 000 virů za 80 minut

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Více jak 25 000 virů za 80 minut

Příspěvekod wasaw » 26 zář 2009 21:00

Zdravím ve spolek.

Tak s tím sem se jěště nikdy nesetkal :o ..Měl sem v paměti mého notebooku vir, který nešel odstranit Esetem,Spybotem ani SuperAntiSpyware.Tak jsem si stáhl ze stahuj.cz Malwarebytes' Anti-Malware a dal scan..po hodině a něco kouknu na noťas a nevěřím vlastním očím..Eset dokola oznamuje zachycení viru a to více jak 25 000 kousků!! Kouknu do protokolu a zjišťuju že jde o vir Win32 PBM nebo tak nějak a že je ve všech možných souborech a že jej Eset detekoval na základě výše zmíněného Anti-Malware (ten jich našel kolem 20 ks)..Na ploše byla hláška že se systém kousl a je třeba jej restartovat. Když jsem to udělal normálně najela bootovací obrazovka pak uvítací pak 2 minuty nic a pak naskočila tapeta plochy bez zástupců a složek a tato hláška: dwwin.exe-Chyba aplikace Správa inicializace (0xc0000142) se nezdařila. Klepnutím na tlačíko OK můžete aplikaci ukončit...Tak dám OK a objeví se to samé jen to začíná: drwtsn32.exe..A tak pořád dokola. Když jsem zkoušel spustit systém v nouzáku objevila se modrá obrazovka a hláška Fatal System Error a The system has been shut down.. Nejde spustit oprava ani reinstal ze zálohy hdd ani cd..Formátovat z cd jsem nezkoušel páč malinko doufám že se mi podaří systém nějak nahodit a získat data z plochy ze složky které nutně potřebuju..Ani malinko bych nedoufal kdyby se mi neobjevila tapeta plochy..je snad nějaká možnost? :idea:

Díky za každé info.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Více jak 25 000 virů za 80 minut

Příspěvekod guest » 26 zář 2009 21:11

To jsi teda borec na konec :lol: On ten vir byl nejspíš jenom jeden ale pěkně se rozlezl. Takže ty vůbec PC nespustíš a ani v tom nouzáku nejde vůbec nic?

pitimir
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod pitimir » 26 zář 2009 21:15

Nazdar. Kde mame ten log z MbAMu? Resp. kde nachadzal dany bordel?

1) Stiahni SafeBootKeyRepair. Ukonci vsetky otvorene programy a spust. Potvrd pripadne vyzvy a restart PC.

2) Stiahni ComboFix, najlepsie na plochu. Vypni vsetky otvorene aplikacie, ako aj rezidenty antiviru, antispywaru a firewall. Spust program cez ucet s administratorskymi pravami a postupuj podla instrukcii. Cely sken bude trvat cca 10 minut. Pocas neho moze byt PC restartovane. Log, ktory ComboFix vytvori, najdes na adrese "C:\ComboFix.txt".
Ten vloz sem.

Pozor: Kym ComboFix nevytvori log, na nic neklikat, nic nestlacat !!

edit: CF rob v nudzovom rezime.
Nemam rad amaterizmus...

A adresat odkazu to vie :)

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 26 zář 2009 21:20

TO Blue Spirit: Nn v nouzáku vůbec nic..jen běžným spúsobem po tu tapetu plochy a nic víc..a to právě nechápu,kdyby to bylo ůplně v řiti tak to nenaběhne až po tu tapetu..A nebo je to HP držák a fakt se zuby nechty snaží ale zatím marně :lol:

TO pitimir: vůbec ten notas nespustím :-(
Naposledy upravil(a) wasaw dne 26 zář 2009 21:22, celkem upraveno 1 x.

pitimir
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod pitimir » 26 zář 2009 21:21

Preto tam mas bod c.1 - oprava safe mode. Potom by si sa donho mal dostat a stiahnut a spustit CF.

edit: Kde boli hlasene tie smejdy? Potrebujem presnu lokaciu.
Nemam rad amaterizmus...

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 zář 2009 21:23

Ahoj,
nechci to psat do tematu, kdyz uz to resis, ale kdy to prectes, tak pochopis smysl ...je to ono to co popisuji?

Tak pozdrav pan buh ...mam dojem, ze to je to co jsem videl u lidi co pracuji pro northerem comp., (jednou jsem pro ne neco delal, ale nikoli ve smyslu PC).
Videl jsem to cemu se rika umele namnozeni viru. On to anineni vir, je to soucast systemu a jako vir se to ani nechova.
Takze jak pise Spirit ...pozdrav pan-buh ten tvuj vir co se rozlezl. Oni tomu nejak rikali, snad 'konsky ohon', nebo jak, asi od smyslu znameho trojana, ale praveze ohon, a tedy ve smyslu, ze za ocas kona nechytis.
Esi je to ono tak to dokaze tzv. rozlomit desk, tak nejak to parafrazuji, jak si to pamatuji. Ale to byly manici, kteri toto 'pestovali umele' z duvodu testovani prolomeni ochrannych systemu pro spolecnosti, ktere si takto testuji zabezpeceni.

Poznamka: ..o, pardon, psal sem soukromou zpravu a nejak to prekopiroval a vlozil sem, sorry.

guest

Příspěvekod guest » 26 zář 2009 21:27

Peacoq O.K. Dobře že je to tady aspoň se všichni přiučíme. :D

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 26 zář 2009 21:29

TO pitimir: ok zkusím dle postupu..ti šmejdi byli všude na /C:
TO peacoq: tak to sem v řiti :shock:

pitimir
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod pitimir » 26 zář 2009 21:31

Vsude na C:\...

To je trosku rozsiahle. Nepamatas sa ani na jeden subor? No nic, sprav tie 2 kroky a uvidime co dalej.
Nemam rad amaterizmus...

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 26 zář 2009 21:31

Ty vole.Tohle budu tiše sledovat. :lol:
Jak si k tomu viru přišel?

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 26 zář 2009 21:47

TO Mirek1: asi jsem vlezl kam sem neměl či co :roll:
TO pitimir: nedostanu to do toho notasu..Safe ani CF :-(

ivosidlik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ivosidlik » 26 zář 2009 22:02

pokud uz nemas na notebook zaruku tk bys mohl zkusit ho rozsroubovat a dat HDD pres redukci USB do jineho pc a vytahnout si tu slozku potom bys to mohl zkusit zformatovat a nebo vyhodit HDD a koupit si novy
nikdy neříkej že něco nejde, protože vždycky se najde blbec přijde a udělá to

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”