Dotaz k taktování Vyřešeno
- MaxDamageCZ
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Dotaz k taktování Vyřešeno
Dobrý den, chci se zeptat: Jaký je nějaký dobrý, přehledný taktovací program? A jak mám u toho postupovat. Jsem amatér, takovéhle věci jsem nikdy nedělal, ale doslechl jsem se, že prý to taktování může i celkem zvýšit výkon, tak se chci dotázat na detaily. Dík předem
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
-
peacoq
- Pohlaví:

Re: Dotaz k taktování
Taktovani ma a nema smysl, nekdy - casto to lide delaji naprosto bez duvodu a soucasne je to spojeni s dost velkymi problemy, kdyz nemas nejake lepsi znalosti ohledne PC.
Obecna teorie je popsana (asi nejlepe) zde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... em?start=6
A jinak se k tomu da rict, ze zvysis vykon, ale ne zase tak znatelne a tak jako tak se projevuji vyssi aroky na chlazeni a provoz celkove (da se to treba jen zkusit a zase vratot zpet, ale je nutne myslet i na problemy spojene se zasahem do PC, takze kdyz neni PC uplna 'sumka', tak to vesmes neni nutne, a nebo kdyz nesledujes cil mit trochu lepsi vykon treba pro hranni her - a soucasne plati, ze kdy je PC 'sumka', tak taktovanim to nezachranis. Trochu si pomuzes, ale pro standartniho uzivatele te neni zase tak nezbytne.).
Obecna teorie je popsana (asi nejlepe) zde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... em?start=6
A jinak se k tomu da rict, ze zvysis vykon, ale ne zase tak znatelne a tak jako tak se projevuji vyssi aroky na chlazeni a provoz celkove (da se to treba jen zkusit a zase vratot zpet, ale je nutne myslet i na problemy spojene se zasahem do PC, takze kdyz neni PC uplna 'sumka', tak to vesmes neni nutne, a nebo kdyz nesledujes cil mit trochu lepsi vykon treba pro hranni her - a soucasne plati, ze kdy je PC 'sumka', tak taktovanim to nezachranis. Trochu si pomuzes, ale pro standartniho uzivatele te neni zase tak nezbytne.).
- MaxDamageCZ
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
ok, dík a k tomu programu? Je nějaký takový oblíbený, kde by se to dalo zkusit?
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Everest Ultimate Edition, ale ten je placený, ale v chipu je teď plná verze 
- MaxDamageCZ
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
a free?
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
V Everestu se dá taktovat?
To se musím mrknout ... já jsem myslel, že je to jen diagnostický program
To se musím mrknout ... já jsem myslel, že je to jen diagnostický program- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
asi přes bios
Albeda: počítač --> přetaktování
Albeda: počítač --> přetaktování
- MaxDamageCZ
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
ok tak nevite nejaky free program na taktování? Chtěl bych to zkusit :-) dík
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
Pochybuju, že by byl nějaký funkční program na přetaktování procesoru, budeš muset přetaktovávat v BIOSu. Podívej se do všech položek a mrkni jestli tam něco nenajdeš (předpoklad pro taktování je malá znalost angličtiny) a až najdeš nějaký položky, který si myslíš, že to jsou ony, tak je napiš sem a my Ti řeknem jestli je to ta zprávná položka ...
Zpravidla je tam napsané něco jako "CPU frequency".
To domitea: Ale v tom počítač --> přetaktování jsou jenom informace, tam se přetaktovat nic nedá :)
Zpravidla je tam napsané něco jako "CPU frequency".
To domitea: Ale v tom počítač --> přetaktování jsou jenom informace, tam se přetaktovat nic nedá :)
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Zajímavé mě to jde
-
peacoq
- Pohlaví:

Ja ti radim - doporucuji, nebo varuji, ber to, jak chces, ...aby jsi s tim nic nedelal (neni-li to pro tebe zivotne dulezite - jakoze neni), je dulezite venovat pozornost i: napajeni procesoru (ktere je bud aitomatocke a nebo se zveda pri velkem nataktovani), a pri zvedani vykonu je nutne sledovat stabilitu PC, atd.
Dela se to, jak t pise kolega vyse, v BIOSu, v nastaveni PC ...a fakt to nedelej co jsem sledoval, ze s PC spise bojujes, a opravdu si zhodnot, zda male zvyseni PC ma vyznam (a jednalo by se o velke pretaktovani, tak je nutne venovat pozornost pametim, napajeni, chlazeni, atd.), ...a soucasne, se to sice da jen 'zkusit' a vratit zpet, ale v pripade 'vratani se v biosu' uz i slovo 'zkusit' vyzaduje lepsi, nez zakladni znalosti. (abys take vedel co/jake hodnoty zvedat, jak a o kolik, a soucasne hlidat chovani PC) ...
Dela se to, jak t pise kolega vyse, v BIOSu, v nastaveni PC ...a fakt to nedelej co jsem sledoval, ze s PC spise bojujes, a opravdu si zhodnot, zda male zvyseni PC ma vyznam (a jednalo by se o velke pretaktovani, tak je nutne venovat pozornost pametim, napajeni, chlazeni, atd.), ...a soucasne, se to sice da jen 'zkusit' a vratit zpet, ale v pripade 'vratani se v biosu' uz i slovo 'zkusit' vyzaduje lepsi, nez zakladni znalosti. (abys take vedel co/jake hodnoty zvedat, jak a o kolik, a soucasne hlidat chovani PC) ...
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Program pro taktování samozřejmě existuje.Například Clock Gen.Malý náhled třeba zde http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... _z_windows
Ale opravdu je to lepší přes BIOS. V Everestu to nejde.Pod záložkou Počítač - Overclock ti to jen ukáže o kolik je procesor a paměti přetaktován.Samozřejmě pokud bys chtěl taktovat přes BIOS,tak si o tom musíš něco zjistit.Zas tak snadné to není a můžeš si zničit počítač.
Ale opravdu je to lepší přes BIOS. V Everestu to nejde.Pod záložkou Počítač - Overclock ti to jen ukáže o kolik je procesor a paměti přetaktován.Samozřejmě pokud bys chtěl taktovat přes BIOS,tak si o tom musíš něco zjistit.Zas tak snadné to není a můžeš si zničit počítač.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2628
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 11:47