generátor pulzu -obdelník

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Josef Purš
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: generátor pulzu -obdelník

Příspěvekod Josef Purš » 30 zář 2009 11:10

Blue Spirit píše:Sice mi nějak nedochází jak by to mělo fungovat a co vlastně bude na výstupu a s jakým výkonem. Doporučoval bych zakoupit nějakou literaturu- o 555 toho bylo napsáno mnoho. J mám od Jana Kaválka Praktickou příručku pro konstruktéry, kde m.j. je Generátor signálů ...při oživování zařízení s obvody TTL nebo CMOS, je velmi užitečnou pomůckou generátor obdélníkových signálů..... konec citace. Zde se frekvence mění přepínním kondenzátorů - nelze plynule.

Pokud jde o zadání, tak pochybuji o léčebných schopnostech podobných zařízení a už vůbec to nevyžene nějaké parazity.

Zdravím. Kdys když jsem navrhoval pro Klub elektroakustiky t.z. HIFI klub reproskříně o kterých se i v Německu nic nevědělo /roky 1975 a dále/
tak jsem postavil generátor průběžný na měření v mrtvé komoře ve Studiu A v Karlíně. Odvál čas.Věnuji se pracovně zdravé výživě a vlivu na organismus a různýmy negativními vlivy na tělo bych popsal mnoho stran. Věřte, že se v těle odehrává mnohé skryté a na mnohé skryté též předčastně umíráme. TEČKA.
Dostal jsem malé aktivní reprobedýnky a potřebuji je připojit k Toshibě kde je jediný výstup na sluchátka. Nebude ta Toshiba protestovat ?

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 30 zář 2009 11:33

Můžeš je připojit. Aktivní reprobedny budou mít určitě větší vstupní odpor, než výstupní odpor sluchátkového výstupu. Má být alespoň 10x větší.

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 19 říj 2009 16:59

Radix píše:Sice už Lenin sestavil rovnici Elektrifikace + Sověty = Komunismus (tuto rovnici jsme neúspěšně řešili v hodině matematiky), ale co to neřešit elektricky, ale mechanicky - frekvencí těch pulzů si ťukat na čelo.
Nebylo by to proti parazitům účinnější?

Zajimavý podnět . Netušil jsem, že máte tak obrovské zkušenosti s tímto způsobem jak přijít k myšlenkám. Co vše se Vám podařilo z hlavy ťukáním vydolovat.Skončil jste ve škole jen u toho Lenina kde máte vynikající znalosti ? Jistě jste byl a nejen v matematice velmi úspěšný do doby než jeho vybrané spisy nedavno zlikvidovali.

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 19 říj 2009 17:12

Radix píše:Můžeš je připojit. Aktivní reprobedny budou mít určitě větší vstupní odpor, než výstupní odpor sluchátkového výstupu. Má být alespoň 10x větší.

Zdravím Tušil jsem to že odpor vstupů u předzesilovačů bude v kiloohmech což sluchátka nemají.Ale trochu mě mátl názor servisu který jsem našel na netu a ty spíše odrazovali což je u profíků trochu mimo . Dík za názor. Josef

Josef Purš
nováček
Stav:

Příspěvekod Josef Purš » 19 říj 2009 17:25

Blue Spirit píše:No jo, asi by to bylo účinnější. Podobných zařízení nabízejí podvodníci spoustu a lidi jem na to velmi často naletí.

Podobné zařízení mají v ústavech pro elektroléčbu ,ale já nemám peníze na tak velmi drahé půmyslově vyrobené zařízení.Josef P.s. Jinak stačí tento obor vystudovat a pak je lepší přehled o oboru.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 19 říj 2009 22:08

Josef Purš píše:
Radix píše:Sice už Lenin sestavil rovnici Elektrifikace + Sověty = Komunismus (tuto rovnici jsme neúspěšně řešili v hodině matematiky), ale co to neřešit elektricky, ale mechanicky - frekvencí těch pulzů si ťukat na čelo.
Nebylo by to proti parazitům účinnější?

Zajimavý podnět . Netušil jsem, že máte tak obrovské zkušenosti s tímto způsobem jak přijít k myšlenkám. Co vše se Vám podařilo z hlavy ťukáním vydolovat.Skončil jste ve škole jen u toho Lenina kde máte vynikající znalosti ? Jistě jste byl a nejen v matematice velmi úspěšný do doby než jeho vybrané spisy nedavno zlikvidovali.

Nevděk světem vládne. Nihil novi sub sole. Tak ani to odčervení nepřispívá k dobré náladě a celkovému nadhledu?
Tady mě spíš zaráží ta zpožděná reakce na příspěvky. Jak má zařízení působit jsme se dozvěděli po dvou dnech, tento příspěvek reaguje po měsíci.
Nebude potřeba nějakými kmity pročistit nervy? Vzpomněl jsem si totiž na pasáž z Hrabalovy povídky Baron Prášil:

Pan Bouček z Turisty vozil jednou týdně všelijaké, už propadlé letáčky. Odumíraly mu nervy a tak se pořád zpožďoval. ...
Pan šéf napsal potvrzenku, složil mu peníze do kapsy a zapjal ji na knoflík. Haňta vzal vojku, dal ji do ruky panu Boučkovi a přidal mu na cestu přátelskou herdu. Tak se stalo, že pan Bouček, když odevzdával potvrzenku a peníze v Turistovi, z ničeho nic řekl vedoucímu: "Ty parchante!" ...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 19 říj 2009 22:24

Vážení pánové, vzhledem k převaze osobních invektiv nad čímkoliv, co by se dalo označit za řešení problému, opatřuji zámkem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”