Monitor nemaje signál se přepíná do safe modu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Monitor nemaje signál se přepíná do safe modu
Pokud to není nekvalitním 5 m kabelem (zkoušel jsi jiný?), též bych reklamoval a to ihned. Pokud to je přes eshop, tak můžeš odstoupit od smlouvy, jestliže to je ve stanoveném termínu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nevěřím na HW chybu – monitor je fungl nový, kabely jsou nové (vyzkoušel jsem dva, jak 5m, tak originální krátký).
Nadto kdyby to byla HW chyba, tak by nepomohl ani restart – jak píšu, po restartu se už monitor nevypíná; nikdy.
Nadto kdyby to byla HW chyba, tak by nepomohl ani restart – jak píšu, po restartu se už monitor nevypíná; nikdy.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Po několika marných pokusech ho zapnout (tlačítkem pro přechod do normálu i vypínačem) začnu hýbat s kloubem podstavce a monitor po chvíli nakonec naskočí, ale často si předtím hraje na blinkr (svítí/nesvítí/svítí/nesvítí/svítí/nesvítí/…) v ani ne vteřinových intervalech.
A tenhle tvůj popis je co? To se ti nezdá jako chyba hardware když to reaguje na pohyb nebo otřes?
A tenhle tvůj popis je co? To se ti nezdá jako chyba hardware když to reaguje na pohyb nebo otřes?
cicero:
Ze začátku jsem neměl dotažené šrouby na kabelu, takže asi proto. Ostatně kdyby to byl konektor, proč se chyba neprojeví v BIOSu? Proč se chyba neprojeví v nouzáku?
Ze začátku jsem neměl dotažené šrouby na kabelu, takže asi proto. Ostatně kdyby to byl konektor, proč se chyba neprojeví v BIOSu? Proč se chyba neprojeví v nouzáku?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Ať to vypadá na soft, já bych se přiklonil k HW chybě. Neumím to logicky zdůvodnit, ale už jsem se s podobným "chováním" PC setkal. A zdejší moderátor mijaja to nazýval kruhy v obilí. Takže já bych monitor reklamoval.
nemůže být problém třeba opravdu v tom kabelu? Grafika má výstup DVI-I....a monitor vstup DVI-D.Teoreticky by to mělo na ten tvuj makat ale problém může být jestli výstup karty je je taky v dual link a tím je dáno rozlišení.
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2008012302
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2008012302
cicero:
Karta: DVI-I Dual link výstup
Kabel: DVI-D Dual link na obou koncích
Monitor: DVI-D Dual link vstup
Kde by mohl být problém?
Karta: DVI-I Dual link výstup
Kabel: DVI-D Dual link na obou koncích
Monitor: DVI-D Dual link vstup
Kde by mohl být problém?
- Mýliti se je Myloš.
omlouvám se chtěl jsem napsat.... jestli výstup karty není v DVI-I dual link
Nemýlil jsem se v odhadu – opravdu jsem přes své chabé znalosti angličtiny vygoogloval správnou odpověď – nekompatibilita chipsetu a grafických karet ATI.
V posledních měsících se sice problém poněkud uklidnil, ale i tak bylo nesnesitelné, když po každém prvním spuštění (tj. nikoli po restartu) a probuzení se monitor vypnul, za chvilku zapnul, vypnul, zapnul… zkrátka šaškoval, ale nakonec se většinou uklidnil – znamenalo to jednak možnost práce až po pár minutách od náběhu systému, druhak se to asi monitoru moc nelíbilo.
Proto jsem si nakonec pořídil nVidii (Leadtek WinFast PX9500 GT) a je po problému.
V posledních měsících se sice problém poněkud uklidnil, ale i tak bylo nesnesitelné, když po každém prvním spuštění (tj. nikoli po restartu) a probuzení se monitor vypnul, za chvilku zapnul, vypnul, zapnul… zkrátka šaškoval, ale nakonec se většinou uklidnil – znamenalo to jednak možnost práce až po pár minutách od náběhu systému, druhak se to asi monitoru moc nelíbilo.
Proto jsem si nakonec pořídil nVidii (Leadtek WinFast PX9500 GT) a je po problému.
- Mýliti se je Myloš.
Vracím se se starým problémem.
Mezitím jsem si pořídil kartu od nVidie a problém zmizel. Za celou tu dobu se ani jednou neobjevil. Jenže se objevily jiné problémy (staré DOSové programy byly zpomalené a s mizernou odezvou na povely z klávesnice, nadto v neproporčně maximalizovaném okně, kdy i monitor ignoroval své vlastní nastavení). Protože jsem kupoval nové disky, novou myš, USB 3 řadič a nahrál nový BIOS, rozhodl jsem se přeinstalovat po letech znovu celý systém.
Nasadil jsem zpátky starou videokartu ATI a problém se objevil znovu.
K tomu jako chyba v systémovém logu událostí se objevuje (nevím zda to má nějakou souvislost) chyba zdroj: DCOM, událost: 10016, user: LOCAL SERVICE a kategorie: Není k dispozici.
Přišel někdo za tu dobu na nějaké řešení? Opravdu volám o pomoc, protože mi jinak tahle karta vyhovuje a tu nVidii bych tam vracel velice nerad.
Mezitím jsem si pořídil kartu od nVidie a problém zmizel. Za celou tu dobu se ani jednou neobjevil. Jenže se objevily jiné problémy (staré DOSové programy byly zpomalené a s mizernou odezvou na povely z klávesnice, nadto v neproporčně maximalizovaném okně, kdy i monitor ignoroval své vlastní nastavení). Protože jsem kupoval nové disky, novou myš, USB 3 řadič a nahrál nový BIOS, rozhodl jsem se přeinstalovat po letech znovu celý systém.
Nasadil jsem zpátky starou videokartu ATI a problém se objevil znovu.
K tomu jako chyba v systémovém logu událostí se objevuje (nevím zda to má nějakou souvislost) chyba zdroj: DCOM, událost: 10016, user: LOCAL SERVICE a kategorie: Není k dispozici.
Přišel někdo za tu dobu na nějaké řešení? Opravdu volám o pomoc, protože mi jinak tahle karta vyhovuje a tu nVidii bych tam vracel velice nerad.
- Mýliti se je Myloš.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš k tomu link? Nezkoušel si jiné ovladače chipsetu?nekompatibilita chipsetu a grafických karet ATI.
Jaké jiné? Stáhnul jsem ot ATI nejnovější. Jestliže to nevyřešili ani v nejnovějších ovladačích, pak to očividně neřešili nikdy.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1959
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2024 22:53