Blbne grafika při hraní některých nových her Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Oc4s
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Blbne grafika při hraní některých nových her

Příspěvekod Oc4s » 29 říj 2009 11:24

Takže mi teď dovolte trochu to tady dát dohromady ze všech těch příspěvků tady. Moje původní přepracovaná zpráva:
Dobrý večer. Mám asi rok nový počítač v dobrém stavu výkonný aby stíhal ty nejlepší hry. Jenomže asi před měsícem jsem musel dát pc do opravny a tam mi museli přeinstalovat Windows kvůli tomu, že s mi počítač párkrát vypnul bez vypínacího tlačítka ( vypnutí proudu např. při bouřce ). Nic mě nevyměnili, počítač zůstal tak, jako před opravou. Došel jsem si pro něj a bylo mi řečeno, že musel naformátovat disk C:, disk D: na kterém mám uložené všechny hry mi zůstal. Jenomže když zapojím počítač, nainstaluji první základní programy, tak zjistím, že mi nejdou některé hry. Problém byl a je u her Anno 1404, Demigod... tyto hry jsem několikrát přeinstaloval stále se stejným výsledkem. Tady jsou informace o mém pc: Obrázek. Tady jsou obrázky ze hry Demigod, Risen a ANNO 1404. Nainstaloval jsem nejnovější ovladače na moji grafickou kartu ATI Radeon X1950 GT, avšak stále nic. Verzi Direct mám 9.0c. Zajímavé je, že mi to ve hře FIFA 2010 neblbne. Nevíte někdo co s tím? Jsem už dost zoufalý, doufám že mi někdo poradí. Kdyby někdo chtěl více info, tak napište sem. Zdroj mám 400W. Ještě nějaké obrázky: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=46221&start=12#p316438. Disk D: jsem přeformátoval, ale pořád bez výsledku.
Naposledy upravil(a) Oc4s dne 01 lis 2009 14:45, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: Blbne grafika při hraní některých nových her

Příspěvekod Stene » 29 říj 2009 13:25

Stáhni si everest a řekni nám teploty všech komponentů. Nevyměnili ti v opravně grafickou kartu? A jakou teď vůbec máš? Ještě napiš tvůj zdroj. Jestli nevís jakej máš tak se musií kouknout dovnitř počítače. Tam je to napsaný ;)

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 29 říj 2009 13:36

Tenhle problém jsem měl kdysi s grafikou od nVidia, pomohlo přeinstalování ovladačů jiné verze
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 29 říj 2009 13:39

takovýhle artefakty dělají většinou jen tři věci a to:
1. Ovladače GK
2. Přehřívání GK
3. Slabý zdroj
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Oc4s
nováček
Stav:

Příspěvekod Oc4s » 30 říj 2009 09:47

Dobrý den. Vlastním grafickou kartu ATI Radeon X1950 GT 512MB ( taky mi to píše že mám také ATI Radeon X1950 GT Secondary), zdroj mám AC 230V. Kdybych měl stáhnout ovladače, tak jaké mám stáhnout ( odkaz) ?? Jo a stáhnul jsem si program EVEREST Home Edition ale nemůžu tam najít teploty, jenom když dám kartu Senzory, tak tam mám jenom teplotu HDD- 42C. Nevím jestli vám to pomůže, ale doufám že pomůžete vy mně.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 30 říj 2009 10:48

stáhni tyto https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/ ... dd_ccc.exe a rvnou když stáhneš tento balíček tak v ovladačích můžeš kouknout na teplotu gk pokud tam nebude tak karty pravděpodobně nemá čidla
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Oc4s
nováček
Stav:

Příspěvekod Oc4s » 30 říj 2009 11:55

Ovladače mám stáhnuté, nainstalované pomocí této stránky. Spustím ANNO 1404, celý natěšený, ale ouha- zase blbnou textury :evil: . Teplota grafické karty je 47C. Prosím, pomozte. Už nevím vůbec co s tím, asi zajdu do toho servisu, kde mi ho předtím opravovali a zeptám se jich co mi vyměnili.

Oc4s
nováček
Stav:

Příspěvekod Oc4s » 31 říj 2009 07:54

Tak co, nikdo neví čím by to mohlo být? :cry:

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 31 říj 2009 08:08

Jak dlouho máš tento problém? Mě se zdá dost slabej zdroj.

Jak si to zjistil.Nikde výkon zdroje nepsal.To že má napájení AC 230 není výkon zdroje ale napětí v síti. Marfy

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 31 říj 2009 09:03

Pokud jsi měl hry nainstalovány na disku D a v opravně ti zformátovali disk C,tak jsi přišel o některé soubory z her,které byly instalovány na systémový disk C.Typicky třeba zápisy do registrů.Proto ti ty hry nejedou,nebo jedou špatně.Doporučoval bych problematické hry odinstalovat,disk D kompletně zformátovat,na disku C pak provést kotrolu a smazání neplatných položek v registru.Použij na to třeba program CCleaner,ten je jednoduchý a vysoce spolehlivě uklidí v nepořádek v registrech.Teprve pak znovu kompletně nainstaluj ty hry.
Co ti vlastně v tom servisu spravovali ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Oc4s
nováček
Stav:

Příspěvekod Oc4s » 31 říj 2009 10:14

Stene: Jak teda zjistím jaký mám zdroj?
Marfy: Zkusil jsem odinstalovat ANNO 1404, CCleanrem opravit chyby v registrech, nainstalovat znova ale pořád nic. V servisu byl PC proto, že mě nešel zapnout. Nějaký problém s bootováním, který byl způsoben nejspíš častým vypínáním počítače z elektriky ( myslím jako že byl zapnutý počítač a vypnuli elektriku).

Když sem třeba nainstaloval nově hry, které tam nebyli, tak to také dělalo. Tak jdu do toho zformátování disku D:, pak napíšu jak to dopadlo. Kdyžtak kdyby vás něco napadlo, tak pište- dychtím po nových možnostech vyřešení tohoto problému.

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 31 říj 2009 10:30

Na to asi software není. Musíš rozdělat počítač a tam je to napsaný.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr nových sluchátek
    od HelFix » 06 pro 2024 13:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2278
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 16:13
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
    od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    6291
    od Overlord Zobrazit poslední příspěvek
    14 bře 2025 11:54
  • Pc do 28 000 na hraní.
    od liborek » 25 úno 2025 13:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    11384
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    28 úno 2025 15:39
  • Nový pc na hraní her v 4K