Dobrý den,
při výběru buňky, tedy při prostém kliknutí na buňku bych potřeboval, aby se zvýraznil celý čádek na němž tato buňka leží, jedno jak, podbarvením, kurzívou, ohraničením atd, a při vybrání jiné buňky se opět zvýraznil odpovídající řádek a původně zvýrazněný se vrátil do původního stavu. Podařilo se mi sice vytvořit makro, které toto zvládá, ale jeho aplikace mi schodí schránku, tedy nelze pak použít kopírování mezi buňkami. Za každou radu předem děkuji.
Excel-zvýraznění vybraného řádku
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel-zvýraznění vybraného řádku
Pro inspiraci a eventualne i pouziti viz http://www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm - Tabulka - zvýraznění pozice 02/2008
To je přesně to co potřebuji. bohužel, nemohu to využít, protože podmíněný formát již v tabulce používám a to ve všech třech podmínkách.
Děkuji, využiji jinde.
Děkuji, využiji jinde.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V priloze je mozne reseni s pouzitim udalostnich procedur listu.
Aktivace zvyrazneni je dvojklik na urcenou bunku (v procedure Worksheet_BeforeDoubleClick je bunka A1, zmen dle potreby) a zadani rozsahu bunek pro zvyrazneni radku a sloupcu, deaktivace pouze dvojklik na tutez bunku.
Podminene formatovani oblasti je respektovano, nastavena barva pozadi vybrane oblasti nikoliv; ale muzes si v pripade nutne potreby doplnit o uschovu barvy pozadi zvyrazneneho radku a sloupce bunek a jeho obnovu.
Aktivace zvyrazneni je dvojklik na urcenou bunku (v procedure Worksheet_BeforeDoubleClick je bunka A1, zmen dle potreby) a zadani rozsahu bunek pro zvyrazneni radku a sloupcu, deaktivace pouze dvojklik na tutez bunku.
Podminene formatovani oblasti je respektovano, nastavena barva pozadi vybrane oblasti nikoliv; ale muzes si v pripade nutne potreby doplnit o uschovu barvy pozadi zvyrazneneho radku a sloupce bunek a jeho obnovu.
- Přílohy
-
- ZvyraznitRC.xls
- (34.5 KiB) Staženo 1240 x
Děkuji za odpověď, ano, takto nějak bych si to představoval, já totiž zplodil podobné makro, ne sice tak sofistikované, nicméně mi to chodilo podobně, ale narazil jsem na problém, kopírování buněk, tedy, když dám ctrl+C a vyberu buňku, kam chci kopírovat a dám ctrl+V tak to nefunguje, protože makro mi mezitím schodí schránku. Takže by mi vlastně stačilo nějak odstranit tento problém.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zvyrazneni radku a sloupcu slouzi jako pomucka pro prohlizeni rozsahlejsich tabulek, pripadne pro vkladani dat. Kopirovani je spise potrebne pri tvorbe tabulky (funkce,...), kdy zvyraznovani neni vyuzito.
Presto lze v tabulce, kdy je aktivni zvyrazneni, kopirovat: tazenim bunek za uchyt nebo pro kopirovani hodnot vybrat bunku, v editacnim radku rovnic vybrat, Ctrl+c, Esc - je zrusena vazba na zdrojovou bunku, vybrat cilovou bunku a Ctrl+v. V pripade kopirovani funkci, kdy je potrebny prepocet adres, nebo bloku bunek , lze zvyraznovani na potrebnou dobu jednoduse deaktivovat.
Presto lze v tabulce, kdy je aktivni zvyrazneni, kopirovat: tazenim bunek za uchyt nebo pro kopirovani hodnot vybrat bunku, v editacnim radku rovnic vybrat, Ctrl+c, Esc - je zrusena vazba na zdrojovou bunku, vybrat cilovou bunku a Ctrl+v. V pripade kopirovani funkci, kdy je potrebny prepocet adres, nebo bloku bunek , lze zvyraznovani na potrebnou dobu jednoduse deaktivovat.
Dobrý den,
ano máte pravdu, s tím vypínáním to bude bez problémů pro mé účely použitelné. Ještě jednou děkuji za vaši pomoc a čas strávený nad mým problémem.
ano máte pravdu, s tím vypínáním to bude bez problémů pro mé účely použitelné. Ještě jednou děkuji za vaši pomoc a čas strávený nad mým problémem.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V priloze je verze, ktera zachovava i barvu pozadi bunek.
- Přílohy
-
- ZvyraznitRC.xls
- (59.5 KiB) Staženo 1663 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní PC - konzultace vybraného HW