Zdravim,
teď jsem hrál cod2 zápas a asi po 10 minutách mi monitor napsal "No digital signal". Zkontroloval jsem všechny kabely, ale nic s nima nebylo. Tak jsem se bál že to bude něco s grafickou kartou. Restartoval jsem PC a všechno v pohodě. Zapnul jsem EVEREST a zkontroloval teploty, byly trochu vyžsí, ale ne o moc. Po dalších možná 10 minutách hraní se mi ale celý počítač vypnul. Znova jsem ho zapnul, spustil EVEREST a připojil se. Když jsem hrál, tak teploty CPU byly až 110°C. Zbývalo už jen pár kol, tak jsem to dohrál. Teď jsou teploty CPU kolem 45°C. Větráčky mám na CPU, GK i ze zadu skříně a všechny se normálně točí.
Předem díky za jakýkoliv nápad.
Přehřívání procesoru
Přehřívání procesoru
Naposledy upravil(a) x0rz dne 07 lis 2009 22:29, celkem upraveno 1 x.
OS : Windows Vista Ultimate 64-bit SP1 ; AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ , RAM 4GB , Radeon X1950 Pro
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC v zátěži padá
Zkontroluj jestli dobře sedí chladič na procesoru a zda je tam teplovodná pasta.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Větráček tam sedí dobře. Ta pasta má být mezi tím kovovým chladičem a procesorem ? Nevim jak zkontrolovat jestli tam je. Ale ted jsem si všim že je tam celkem hodně prachu, tak se to nejdřív pokusim vyčistit.
A těch 110°C je asi hodně co?
A těch 110°C je asi hodně co?
OS : Windows Vista Ultimate 64-bit SP1 ; AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ , RAM 4GB , Radeon X1950 Pro
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je velmi hodně...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zkusil jsem ten chladič trochu zbavit prachu ale nepomohlo to, CPU při CoD2 zase 100°C. Zvláštní je, že se PC nijak neseká nebo neni pomalejší. Chladič se mi vyndavat nehce, protože jestli tam ta pasta je, tak bych ji tim zničil nebo ne? A je vůbec možné, aby ta pasta (jestli tam je, ale asi ano) po 2 letech, kdy se ten počítač nepřehříval, přestala fungovat? Jestli mohla nejak vytéct nebo tak něco.
Re: Přehřívání procesoru
Tak se mi podařilo vyndat chladič a pasta pod ním samozřejmně byla. Tak jsem ho vrátil zpět a zatížil jsem procesor na 100% a teplota zase přesahovala 95°C, tak jsem ho radší uklidnil. Ale nevím proč by to mělo být tou pastou. Někde jsem četl, že pasta sníží teplotu jen o pár stupňu, jestli je to blbost, tak se omlouvám.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bez tý pasty by to ani nešlo. Zkus si koupit novou a přetřít to znova. Hlavně ten prach pořádně vyčisti.
//Jak dlouho ti to takhle blbne?
//Jak dlouho ti to takhle blbne?
Naposledy upravil(a) Stene dne 07 lis 2009 22:41, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Je relativní, co je pár stupňů, někdy i pár je hodně. Pokud jsi sundal chladič, pak je nejprve třeba nanést novou pastu a před tím CPU i chladič opatrně !!! ale dokonale očistit. Teplota je moc vysoká.
Pasty se nanáší jenom slabá vrstvička, jen taková aby zakryla nerovnosti /okem neviditelné/ v CPU a chladiči a ne jako když posadíš cihlu do malty.
Pasty se nanáší jenom slabá vrstvička, jen taková aby zakryla nerovnosti /okem neviditelné/ v CPU a chladiči a ne jako když posadíš cihlu do malty.

Podívej se BIOSem, kolik má procesor (CPU) teplotu, protože ta tvá je tak na upečení procáku. BIOS ukazuje nejspolehlivěji 

Jak dlouho se mi to přehřívá to nevim, ale měřit jsem to začal dnes protože mi to spadlo, jak jsem psal. Ale když jsem teploty měřil tak před dvouma měsícema, tak nebyly v zátěži větší než 70°C. A tu pastu žádnou nemám, takže budu si ji budu muset koupit. Co se s tou pastou může časem stát? Když jsem ji viděl tak vypadala celkem pěkně a hladce. A je vůbec možné,že ta pasta způsobí přehřívání o nejakých 30-40 stupňů? Díky za ochotu.
Ale pokud budu v BIOSu tak mi to ukáže teplotu procesoru, když nebude vytížen, nemám pravdu?. a EVEREST mi momentálně ukazuje 36°C. Zkusim teda ještě nějaký jiný program.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teplovodivá pasta, to asi znamená, že převádí teplo. Myslím, že to pár stupňů udělá 
//Prvně nech procesor zatížit, až v everestu uvidíš 50-60° tak se jdi kouknout do biosu, zda se teploty rovnají.

//Prvně nech procesor zatížit, až v everestu uvidíš 50-60° tak se jdi kouknout do biosu, zda se teploty rovnají.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7269
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03