Zdravím přátelé, dál jsem se do optimalizace kódu, pro Validátor a pro SEO servis a nějak se mi nedaří. Zbývají mě už jen tři chyby a né a né se jich zbavit. Neporadí mi někdo, jak to předělat, abych měl web validní ??
http://www.masomarket.ic.cz/
Ještě bych se chtěl zeptat na toto. Jak docílit alespoň 90% nejlépe sta ? Díky...
Pomoc při optimalizaci kódu
Re: Pomoc při optimalizaci kódu
Podle všeho je celý seo-servis na prd; v tom lepším případě.
— SEO analýza zdrojového kódu - online nástroje,
— mereni "sily" a "kvality kodu" www stran
..
Validita nemá na SEO žádný vliv.
Důležité je nepsat jak prase (křížení tagů, strkání bloků dl inline prvků…), ale jsou situace (není jich jistě mnoho, ale je dobré vědět, že jsou), kdy validita odporuje zdravému rozumu.
Oproti tomu vřele doporučuji velké zamyšlení nad sémantikou kódu. Jakmile začne kodér sémanticky uvažovat, vyvaruje se řady nesmyslů. Sémenaticky myslet považuji za základní podmínku slušné kodéřiny.
Mimochodem – moje Rady začínajícím tvůrcům stránek jsi četl? Mohou se hodit nejen úplným začátečníkům; jak rady, tak odkazy.
To, co ti validátor vyčítá, jsou lomítka na konci nepárových tagů.
Ta mají smysl pouze u XHTML, je-li posíláno jako XHTML
(většinu současných „XHTML“ stránek chápou prohlížeče jako vadné HTML).
V HTML tato lomítka (například <hr />) nemají co dělat (správně je to <hr>).
A pokud nerozumíš hláškám anglického validátoru, zkus použít Chamurappiho český http://validator.w3.cz/ – „Vyhodnocení tohoto validátoru je přísnější než vyhodnocení oficiálního W3C Validátoru, neb tento opravuje známé chyby, které konsorcium zatím neodstranilo. Rozdíly jsou záměrné a pečlivě odladěné.“
— SEO analýza zdrojového kódu - online nástroje,
— mereni "sily" a "kvality kodu" www stran
..
Validita nemá na SEO žádný vliv.
Důležité je nepsat jak prase (křížení tagů, strkání bloků dl inline prvků…), ale jsou situace (není jich jistě mnoho, ale je dobré vědět, že jsou), kdy validita odporuje zdravému rozumu.
Oproti tomu vřele doporučuji velké zamyšlení nad sémantikou kódu. Jakmile začne kodér sémanticky uvažovat, vyvaruje se řady nesmyslů. Sémenaticky myslet považuji za základní podmínku slušné kodéřiny.
Mimochodem – moje Rady začínajícím tvůrcům stránek jsi četl? Mohou se hodit nejen úplným začátečníkům; jak rady, tak odkazy.
To, co ti validátor vyčítá, jsou lomítka na konci nepárových tagů.
Ta mají smysl pouze u XHTML, je-li posíláno jako XHTML
(většinu současných „XHTML“ stránek chápou prohlížeče jako vadné HTML).
V HTML tato lomítka (například <hr />) nemají co dělat (správně je to <hr>).
A pokud nerozumíš hláškám anglického validátoru, zkus použít Chamurappiho český http://validator.w3.cz/ – „Vyhodnocení tohoto validátoru je přísnější než vyhodnocení oficiálního W3C Validátoru, neb tento opravuje známé chyby, které konsorcium zatím neodstranilo. Rozdíly jsou záměrné a pečlivě odladěné.“
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Děkuji za velmi přesné informace. Problematice validity se věnuji trošku déle a sám vím, že většinově to moc velký význam nemá, ovšem laická veřejnost dnes chápe ikonku validity na svém webu jako důkaz toho, že web, za který zaplatily "by měl být v top stavu" a mnoho pochybných programátorů se ikonkami na webu chlubí, já to dělal také, ale po přečtení pár článků jsem zjistil, že smysl to nemá, pokud je web validní, je to takové malé, bezvýznamné plus, ale chválit se tím v podobě ikonky začíná být zvěrstvo...to samé SEO, ona ikonka od SEO-servisu neznamená, že budeme hnedka na první příčce Googlu.
Je jasné, že jim nikdo nevysvětlí, že i web se 130 html chybami může být naprosto precizní. Web o sémantice a základech přístupnost mám přečtený několikrát a snažím se dle toho řídit.
Ten český validátor používám a všiml jsem, si že jak oficiální, tak ten český dávají mnohdy jiné výstupy, kdy ten český je opravdu přísnější..
Ta lomítka opravím, já to bral tak, že nás vždycky učili je dávat ke koncovým tagům...
Ty tvé rady velmi rád přečtu, vypadají velmi zajímavě...
Je jasné, že jim nikdo nevysvětlí, že i web se 130 html chybami může být naprosto precizní. Web o sémantice a základech přístupnost mám přečtený několikrát a snažím se dle toho řídit.
Ten český validátor používám a všiml jsem, si že jak oficiální, tak ten český dávají mnohdy jiné výstupy, kdy ten český je opravdu přísnější..
Ta lomítka opravím, já to bral tak, že nás vždycky učili je dávat ke koncovým tagům...
Ty tvé rady velmi rád přečtu, vypadají velmi zajímavě...
Nejlepší špeky ohledně validity:
- <ol start="-5"> — viz http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vt ... 73&page=-1
- povinné hodnoty cols/rows u tagu <textarea> – proč, když na to máme CSS?
- Povinný alt u obrázků, ale alt z nulovým řetězcem je OK (alt="")
- Text striktních verzí (x)HTML nesmí být přímo v BODY (ale třeba přímo v <div>u, který nemá žádný sémantický význam, být smí). Obecně je sice logické, když je text například v odstavci, ale proč vymýšlet jen pro validitu blokový prvek odkazům jako<a href="#top">nahoru</a>?
Obdobně nesmí být text přímo ve <form> - Zakázaný target u striktních verzí (x)HTML
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já když jsem dal alt u obrázku "" tak mi to řeklo že tam chybí, ale stejně je lepší tam dát text. Když má někdo vypnuté obrázky, nebo obrázek nějak zachybuje, alespoň čtenář vidí, co tam má být a ne jen rámeček v něm napsáno :"obrázek"
ps ty tvoje stránky jsou validní(titulka)
podle www.validator.w3.cz
ps ty tvoje stránky jsou validní(titulka)
podle www.validator.w3.cz
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
CZechBoY:
Ono u těch prázdných alt=""ů jde o to, jestli je tam obrázek jako informace (a pak by opravdu měl být alt vyplněný nějakým smysluplným popisem), nebo jako dekorace; pak by sice měl být spíš v CSS než v HTML, ale když už v HTML je, pak není důvod mu jakkoli ten alt vyplňovat.
Ono u těch prázdných alt=""ů jde o to, jestli je tam obrázek jako informace (a pak by opravdu měl být alt vyplněný nějakým smysluplným popisem), nebo jako dekorace; pak by sice měl být spíš v CSS než v HTML, ale když už v HTML je, pak není důvod mu jakkoli ten alt vyplňovat.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4401
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek