Nelze mi připojit kameru přes USB (XP, orig. ovladač).*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bobr.cz
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nelze mi připojit kameru přes USB (XP, orig. ovladač).*

Příspěvekod bobr.cz » 17 lis 2009 15:17

Nelze mi připojit kameru přes USB. Po nainstalování ovladače z přiloženého CD, windows XP nemůže rozpoznat kameru.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 lis 2009 23:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Kamera přes USB“.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Kamera přes USB

Příspěvekod Marfy » 17 lis 2009 15:18

Jaká je to kamera ? Střihový program ji taky nevidí ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

peacoq

Příspěvekod peacoq » 17 lis 2009 15:57

Jak jsi instalova?, ...nemel jsi kamreu jiz pripojenou?, a az potom nezacal instalovat z CD ovladce,...vetsina kamer se instaluje:
1. ovladace z CD, a 2. az po jejich nainstalovani to vyzve k pripojeni webky (3. pripadne i Restart, aby se software dobre a kvalitne 'poskladal'). Kdyz to udelas opacne: 1. zapojis usb, a az pak 2. instalujes ovladace z CD - jiz pri zapojene kamere, muze byt problem.

Na CD muzou byt i stare ovladace, i kdybys webku koupil 'dnes', to je casto pripad Creative-kamer (ale to zpravidla dojde k oznameni, ze je nutne aktualizovat, i kdyz nemusi to byt pravidlem u vsech typy kamer), a v tom pripade je nutne jit na tovarni stranku a stahnou cely instal. balik, ...nekolik desitek MB (a ten si uloz do budoucna, protoze v takovem pripade z dodaneho CD treba instaluje photo-manager, a jine doplnkove programy, jsou-li soucasti instalace, ale samotny ovladac pro spravny chod webky uz je k nicemu - stary a nefunkcni, a v budoucnu budes muset vzdy pouzit tento instal. balik aktualizovanych ovladacu), ...a preinstalovat na stavajici ovladace. Nekdy je to alchymie, nekdy to jde bez problemu.
Je-li to tento pripad, je lepsi vse odinstalovat, vycistit kompl, restartovat > instalovat onen stazeny balik, restartovat.

bobr.cz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bobr.cz » 17 lis 2009 20:41

Je to vlastně webkamera, nejspíš nějaký "noname". Trust 100K. Dostal jsem ji jako dárek.

Poprvé jsem ji opravdu prve vložil do USB a nainstaloval ovladače z přiloženého CD. Což asi byla chyba. Poté jsem se z návodu dočetl správný a opačný postup jak píšeš. Odinstaloval jsem ji, restartoval PC, pak to udělal podle návodu a nic. POté jsem zkusil ještě obnovení systému do bodu před nainstalováním a připojením kamery ale nepomáhá to. Nevím co teďs ní.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 17 lis 2009 23:00

Vetsinou to tak byva .. a chce to cist navod .. a nebo vychazet z logiky, ze tezko muzes neco zapojit, kdyz predem komplu nereknes co ma hledat, v pripade, ze se jedna o tak slozite zarizeni jako webka (a ne treba vlozeni flash-disku).

Postupoj takto:
- predpokladam, ze mas ovladace-webku naisntalovanou, tak pouzij program Revo Uninstaler - http://www.slunecnice.cz/sw/revo-uninstaller
(nic nenastavujes - jen pres nej vyhledas prislusny program (webkameru) a odinstalujes ho / tento program odstrani veskere souvisejici polozky-vazane soubory, ktere byly vyinstalovany spravne a nebo i nespravene z duvodu spatne posloupnnosti instalace)
> dale pouzijes Ccleaner - http://www.ccleaner.com/ccleaner-20 (a kliknes na ikonku kostecek a procistis registry od spatne instalovanych ovladacu, zavineno nespravnym postupel / navod pripadne zde - procti si ho: viewtopic.php?f=70&t=5130)
> Restartujes

...po nabehnuti systemu znovu projed Ccleaner/em - Registry, a manualne prekontrolj slozku Program Files (zda system/kompl stale neobsahuje ''zapomenutou'' slozku web-programu, pravdepodobne nazvanou podle typu/vyrobce webkamery) > pripadne manualne odstran (jednalo by se jen o 'zapomenutou' slozku ale v pripadetak sloziteho programu/zarizeni jako web-kamera je, se ujisti, ze po odinstalaci a procisneni registru je system opravdu od vsech soucasti tothot programu ocisten)
> dojde-li napodruhe k nejakemu nalezu Ccleaner/em > Restartuj.

Po nabehnuti systemu, vloz CD a instaluj ovladace a po dokonceni instalace pokracuj:

1, zapoj webku, budes-li k tomu vyzvan
2, nebudes-li vyzvan k pripojeni usb-kamery, > Restartuj PC (v pripade, ze te po instalci ovladacu z CD kompl vyzve k pripojeni webky - udelj to/pripoj ji ...a teprve potom PC restaruj - zastavam nazor, ze tak slozite zarizeni jako je webka a instalace ovladacu ma mit moznost restartem ''se poskladat'', a tak jednej podle doporuceni: 1. bud webku pripoj a potom restartuj, a nebo restaruj hned, nebudes-li vyznam k pripojeni webky jako zaverecna faze instalace obvladacu).

Po dalsim nabehnuti systemu:

1, otevri spravce web-kamery a skontroluj, zda pracuje
2, nebuse-li zarizeni rozpoznano, ...je nutne pripustit zariantu ''starych ovladacu dodanych na CD'' a zajit na tovarni stranku a stahnout aktualni ovladace danneho typu web-kamery, a stejnym principem/postupem instalovat onen instalacni balik stazeny od vyrobce.
3, a v teto souvislosti dale i overit kompaktibilitu se tvym operacnim systemem (jako krajni moznost nefunkcnnosti)

bobr.cz
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Nelze mi připojit kameru přes USB (XP, orig. ovladač).*

Příspěvekod bobr.cz » 18 lis 2009 11:39

TAk už jsem z toho jelen. Udělal jsem vše podle tvého návodu, i stažení ovladačů ze stránky výrobce a stále nic. Po vložení webkamery do portu USB mi vyskočí hláška, že zařízení nebylo rozpoznáno. TAk už nevím, kde by mohla být chyba. Co dělám špatně nebo zda je špatná webkamera. Vzpomínám si, že když mi jednou nešla rozpoznat Flashka, někde jsem ji dal přejmenovat. Myslím, že to bylo někde v nějakém správci disku. Myslíte, že by to pomohlo? Akorát nevím KDE a CO přejmenovat.

peacoq

Re: Nelze mi připojit kameru přes USB (XP, orig. ovladač).*

Příspěvekod peacoq » 18 lis 2009 18:32

- zarizeni nebylo rozppoznano:
1, nemusi byt kompaktiblni se tvym operacnim systemem (dejme tomu, ze je a ze i ovladace podporuji danny OS - i kdyz uvadis, ze je to jakasi ''sranda-znacka'')
2, http://trust-100k-series-webcam.software.informer.com/ .. ze jsi pouzil tuto stranku, kde se uvadi ''nejnovejsi/posledni ovladac - 1.0.4. 15''
(http://trust-100k-series-webcam.softwar ... r.com/1.0/ ..toto je zakladni verze ovladace verze 1.0)
3, na netu jsem zahlednul ''..nefunguje, nevite proc? / ..protoze je to Trust'' (mineno ''cinske/taiwan'' - nekvalitni)

...pouzivas jeden a ten samy usb-port?, pripadne pouzij i jiny (muze se i stat, ze v jednom portu nepujde, zatimco v jinem ano, coz je dano cimsi, cemu se snad rika napeti v portech, nebo jka presne, a nenni to nic zavadneho - proste se to deje, at je to webka, mys, flashka ..v takovem pripade je jako prvni nutne zkusit pichnout to jinam)
...podivej se, zda je povolene v Spravci (nevim, jak je to presne cesky tak se podovej na obrazek jake okno se ma otevrit):
- klikni pravym Tento PC >a tam zvol Spravce (nebo Spravovat / anglicky Manage), otevre se okno, kde v leve casti rozklikni prvni polozku Systemove nastroje >a zvol Spravce zarizeni / Device Manager, a podivej se, zda je zarizeni-webka v systemu viditelne, pripadne na to pravym klikni a povol zarizeni.
Přílohy
webka.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2492
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55
  • Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
    od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    10357
    od maschke0 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 22:24
  • Notebook se nemůže připojit na WiFi
    od lukas212 » 03 srp 2024 12:44 » v Vše ostatní (inet)
    6
    3129
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 21:26
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2449
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    7682
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01

Zpět na “Problémy s hardwarem”