Má smysl dělení disku na systém × programy?*
Re: Má smysl dělení disku na systém × programy?*
13 Gb co zabírají ty Xp plus pár nejnutnějších progránků je nějak moc ale budiš, jestli ty foto editory jsou profi a je jich víc tak je to asi tím, tak v tom případě když na PC nic není co by člověk mohl postrádat tak tím EASUSem změnit velikost oddílu a ten systémový C: bych dal asi na těch 15Gb možna 20Gb a zbytek nechat na vše ostatní. Pokud by se vám to nedařilo tím programem rozdělit tak znova instalovat XP a při instalaci přerozdělit celý disk a znova naformátovat(klidně i rychle).
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
Já osobně nechávám systémový disk trochu „vzdušnější“ jako prevenci proti fragmentaci.
První harddisk proto dělím na 32 GB systém a 266 GB data.
První harddisk proto dělím na 32 GB systém a 266 GB data.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
programem Epm
Naposledy upravil(a) jaojao dne 01 zář 2014 16:28, celkem upraveno 2 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Jestli máš hodně ostrou sekyrku, tak to smysl má ... 

- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vlastním SSD disk, tam už otázku fragmentace neřeším, ale jestli máš klasik HDD, tak určo si trochu přidej. Jinak, kdyby jsi přeci jen náhodou nainstaloval nějakou tu hru, také doporučuji kvůli zálohování ji dát na jiný oddíl. Ano zapisuje si do registrů a občas ji pak smazání OS vadí, ale není tomu tak vždy. Problém je spíše v obsáhlosti takovýchto programů a nesmyslnost je jakkoliv zálohovat.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U systémového disku se neboj nechat větší místo, klidně i 50gb. Nikdy nevíš co budeš instalovat a windows potřebují nějaký prostor okolo sebe a programy také (temp a cache). A jak říkají ostatní, na oddíl kde jsou win bych instaloval i programy a případné hry a druhém oddílu bych nechal jen data. Úplně nejlepší je mít na data fyzicky na jiném disku, ale i to rozdělení k něčemu je. Já toto řeším vždy dvouma diskama, jeden menší, rychlejší na win a druhý spolehlivější na data + externí disk na super zálohu dat které tak často nepoužívám, fotky apod..
-
- Pohlaví:
Já mám rozděleno C/100GB - systém a nainstalované programy, D/100GB - nenainstalované programy a různá data a E/50GB /cca/ - nejdůležitější věci které často nepotřebuji, fotky, úřední poštu apod. Max. spokojenost.
Jak vidím tak každý na to má jiný názor, čím víc oddílů na jednom disku tím pomalejší bude pro Win vyhledávání a kopírování dat. Na systém je zbytečné dávat nějak moc, jednak žádný Win není nainstalovaný navěky jen jednou a taky zbytečně se ochuzovat o místo na disku, stejně pokud k systému dáte nějaké programy/fotky/videa/atd a jednoho dne budete stahovat P++ tak chytnete trojana nebo nějakou jinou havět které se těžko zbavuje. To co vám antivirák ohlásí nějaké napadení to je jen zlomek toho co máte v PC. A jednoho dne reinstal a zálohovat data na C: když jich tam máte třeba 50Gb je docela nadlouho a kolikrát i zbytečné. Nevím - jen můj názor.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
No osobne to mam tak ze System + bezne uzivane programy = C (100GB) / Hry, filmy, hudba atd = D = 120GB.
na stolnim kde mam ponekud mensi disk tak 15 GB na system a programy, 25 GB na data, pak dalsi disk na bordel (15GB). Zalezi taky na tom s cim musi clovek pracovat :-)
na C mam sice vic volneho mista nez pouziju, ale ono to nicemu neskodi :-)
Rekl bych vzdy tak minimalne 80 GB na system, nejpouzivanejsi programy apod., zbytek na druhy oddil.
na stolnim kde mam ponekud mensi disk tak 15 GB na system a programy, 25 GB na data, pak dalsi disk na bordel (15GB). Zalezi taky na tom s cim musi clovek pracovat :-)
na C mam sice vic volneho mista nez pouziju, ale ono to nicemu neskodi :-)
Rekl bych vzdy tak minimalne 80 GB na system, nejpouzivanejsi programy apod., zbytek na druhy oddil.
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Při dělení disku jsem asi smazal data. Půjdou obnovit?*
Páni, já jsem takový pako.Tak jsem chtěl ten 100GB C disk snížit na těch 50 GB a protože jsem tam neměl po předešlé reinstalaci žádná data,jen pár programů,tak jsem se rozhodl pro novou reinstalaci.Ale něco jsem udělal blbě v části která se týkala disků (Ten F-220GB jsem jako smazal)a teď se mi ukazuje jen jeden C a to těch 100GB.Tech dalších 220GB je někde v háji. Co s tím teď mám dělat?Poradíte?Teda já bych si nakopal.
-
- Pohlaví:
Musíš těch 220GB zformátovat.
Blue Spirit:
Jen to ne! – teda pokud o ta data nechce přijít už navěky.
Pokud jen smazal oddíl, je pořád teoreticky možné (ale to musí poradit někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti) z něj data obnovit.
Jen to ne! – teda pokud o ta data nechce přijít už navěky.
Pokud jen smazal oddíl, je pořád teoreticky možné (ale to musí poradit někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti) z něj data obnovit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 37
- 27265
-
od Ghoust23
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 19:55
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3140
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1937
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3138
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1929
-
od Jirka88