Potřebuji poradit, nevím zda instalovat aktualizace pro PC

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Carmen
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Potřebuji poradit, nevím zda instalovat aktualizace pro PC

Příspěvekod Carmen » 26 lis 2009 08:48

Potřebovala bych poradit, mám antivir od UPC Smart Guard.
Když jsem začala instalovat aktualizace od Windows Update pro počítač tak mě Smart Guard upozornil, že počítač není chráněný.
Chtěla jsem se zeptat zda ty aktualizace pro počítač potřebuji?
Aktualizace mám nastavené tak, že o nich vím, ale neinstaluji protože se bojím virů, jak mě to začne varovat ihned panikařím. :o
Poradí mi někdo? Carmen

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Potřebuji poradit, nevím zda instalovat aktualizace pro PC

Příspěvekod mmmartin » 26 lis 2009 09:10

Prohlášení "Aktualizace neinstaluji protože se bojím virů" má v sobě stejnou logiku, jako např: "Lékařem předepsané léky neužívám, protože se bojím nákazy". Většina aktualizací jsou bezpečnostní záplaty, které zvyšují odolnost systému vůči napadení zvenku.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 26 lis 2009 09:15

Souhlasím, ale nevím jak ty aktualizace nastavit, protože jsem to měla nastavené tak, že se mi to při práci neustále vypínalo, reatartovalo a instalovali se mi tam ty aktualizace. A co když mi při aktualizaci naběhne nějaký vir? Je to možné?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 26 lis 2009 10:53

Při aktualizaci od MicroSoftu, bych se nebál. I když možné je lecos. Nicméně od toho máš přeci nainstalovaný antivir.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 26 lis 2009 11:10

Děkuji za radu ale pořád nevím jak to nastavit protože se mi to při práci vypíná, když zmáčknu start tak mě to napíše, že se za minutu počítač vypne a začnou se instalovat ty aktualizace, pak se to restartuje. Potřebovala bych to nastavit nějak automaticky aby mě to neotravovalo a neselhával ten Smart Guard. Jsem úplný laik. Kluk co mě připojoval net mi řekl at' to nepoužívám, že nemusím. Podle mě bych měla, píše, že se nedoporučuje to úplně zrušit ty aktualizace. Ty viry jsem myslela, že mi naběhnou při té aktualizaci. Vím, že to mohu vyléčit, ale zbytečná starost, když s tím neumím. Prosím porad'te.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 lis 2009 12:33

Není mi jasné, proč se PC vypíná, pouze u některých aktualizací se po instalaci PC restartuje. Nastavení je možné zvolit viz. screen:
Přílohy
akt.JPG

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 26 lis 2009 12:40

BlueSpirit byl rychlejší :)
Jinak já to mám tak, že je mám zakázaný a v případě potřeby je můžu kdykoliv aktivovat...

guest

Příspěvekod guest » 26 lis 2009 12:44

Jasně, však si může vybrat - ten screen je pouze ilustrační.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 26 lis 2009 13:27

Nadruhou stranu, patřím mezi ty, kteří mají aktualizace vypnuté a vím, že si nikdy nic aktualizovat nebudu. Řekněme, že to je můj životní postoj :wink: Od reinstalu po kolapsu disku, jsem dosud nenainstaloval antivir, počítač pouze projíždím jednou týdně MWAVem a že by se konalo nějaké velké ohrožení bych neřekl. Člověk se prostě musí umět chovat a nepodléhat moc panice. Jako v sexu. Ano, jsou nemoci, ale přeci nepodlehnu panice a nepřestanu s tím, nebo se celý nepotáhnu latexem. Jen si musím dávat bacha s kým, jak a čeho se ani nedotýkat. Zpět k pc: na které adresy bez antiviru nikdy a na co neklikat :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 26 lis 2009 13:32

Já je mám taky asi 2 roky vypnuté. Stalo se mi že se to nějak zasekalo a den jsem to dával do kupy. Nemám žádné zásadní problémy.
Antivir trial NOD a firewall XP.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 lis 2009 17:52

Já mám aktualizace sice zapnuté, ale označené "Oznamoval, ale aktualizace nestahovat, ani neinstalovat". Na liště vpravo dole naběhne jen jen upozornění, že jsou připraveny aktualizace a zůstane tam trojúhelníček s vykřičníkem. Aktualizovat pak mohu, kdy já chci a ještě si mohu vybrat co budu stahovat a aktualizovat. OS Win XPP.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 26 lis 2009 17:56

Podle mě se mezi aktualizacemi Winů nachází i důležité záplaty, které zabrání určitým virům a jejich nestažení přinese potíže.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”