Poběží mi pc sestava s těmito komponenty ?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

scrillax
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Poběží mi pc sestava s těmito komponenty ?

Příspěvekod scrillax » 06 pro 2009 01:11

Zdravím, jsem tu nový,
potřeboval bych od odborníků poradit s komponenty, které mám v plánu si koupit. Důvodem jsou hlavně náročné hry, jako např. GTA4.
Chtěl bych vědět, jestli mi tyto komponenty spolehlivě poběží se vším všudy, nejsem moc extra odborník na stavbu PC. Pár počítačů už jsem si sestavil, ale to byly starý křápy, u kterých to šlo v podstatě samo a komponenty jsem k tomu měl už přidělený, takže šlo jen o to to dát dohromady.
Co se týče toho nového, tak jsem si vybral na alza.cz tyto díly:
Moje investice by byla max do 10tis, potřebuju tedy bezpečně poradit, zda jsem tyto díly jako procesor, zdroj,paměti atd řádně a v pořádku vybral k té základní desce. Všechno by mělo ladit bez problému, procesor je na patici AM3, která je na desce, paměti DDR3 v rozmezí asi 1333MHz až 1600MHz, takže to by taky mělo bejt bez problému, no a grafika na PCI-E 16 2.0, což je na desce, akorát nevím jestli jsem vybral správný zdroj a jaký výkon je potřeba.
Přesto se na to všechno podívejte a řekněte mi, jestli sestava poběží. Nerad bych, aby se mi např. stalo, že mi procesor nebo paměti na desce nepudou, nebo se mi to za měsic spálí; to bych se za takový prachy šel asi zabít.
Díky všem
Naposledy upravil(a) Myloš dne 06 pro 2009 04:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zpřehlednění příspěvku

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poběží mi pc sestava s těmito komponenty ?

Příspěvekod Karrex » 06 pro 2009 09:55

Vítám tě na PC-HELP !

Myslím, že by neměl být problém.Ale koupil bych lepší grafickou kartu a možná i zdroj ale ten bude nejspíš stačit.Na co chceš PC používat?
Naposledy upravil(a) Karrex dne 06 pro 2009 16:53, celkem upraveno 1 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 06 pro 2009 09:57

Jestli chceš hrát GTA4 aspoň v trochu rozumných detailech tak budeš muset trochu víc zainvestovat do grafiky
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 06 pro 2009 11:32

Fungovat to spolu bude.Novější hry si omezeně zahraješ.Zdroj je dostatečný ale ta grafika je na současné hry už slabá.A taky vzhledem k výkonnému procesoru bys mohl investovat do lepší.Alspoň Radeon 4770.Pokud je už pro tebe drahý tak ber tuhle GeForce 9800GT .Je to sice starší řada,ale je pořád výkonější než Radeon 4670.
Pokud však nechceš přesáhnout rozpočet,tak vem levnější procesor Athlon II x4 630 a ten Radeon 4770 nebo Radeon 4850.Tak bych to udělal i já.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

scrillax
nováček
Stav:

Příspěvekod scrillax » 06 pro 2009 21:58

Dobře koukal sem se na to nakonec bych bral v úvahu lepší grafárnu,píšou o ní že je hodně výkonná je to ATI Radeon HD 5750,abych to měl trochu levnější tak sem ubral na pamětech,stačí jen DDR3 s rychlostí 1333Mhz bych řekl,kdyžtak jestli můžete tak mi někdo vyberte k týhle sestavě nějakej výkonnější a nejvíc vhodný zdroj,který by byl tak do 1000kč,v těch zdrojích se příliš nevyznám,cos e tedy týká té sestavy a nového výběru graf.karty tak bych uvažoval takto:

Grafika - http://www.alza.cz/asus-eah5750-2dis-1gd5-a-d140246.htm
Deska - http://www.alza.cz/msi-760gm-e51-d140734.htm
Jiné.paměti - http://www.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-ddr3-d99458.htm
Procesor - http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm
Zdroj - potřebuji nějaký doporučit...

Podívejte se mi tedy na to jestli takto by to spolu všechno fungovalo,díky moc

scrillax
nováček
Stav:

Příspěvekod scrillax » 07 pro 2009 00:23

Teď sem se díval na grafické karty a narazil sem na jednu,která se zdá být silně výkonná zde:

http://www.alza.cz/msi-r5750-pm2d1g-d141997.htm

Pokud bych si koupil ten Athlon II X4 tak by mě to vyšlo i s touto kartou,která by za to rozhodně stála,později si můžu pořídit ten procesor Phenom II X4 Black edition,jde mi však jen o to jak je ten Athlon II X4 výkonný,zda je to velký rozdíl oproti tomu Phenomu,nebo jestli mi moje hráčské služby prokáže bez problému,dočetl sem se tu totiž že Athlony nemají L3 což je pravda a že to pro hry není vhodné,což potřebuju,dále bych se chtěl zeptat o kolik je méně výkonný než např procesor Intel core 2 quad 2.5Ghz,který je hodně doporučován pro řádný chod nejnovějších her,díky
Naposledy upravil(a) scrillax dne 07 pro 2009 02:17, celkem upraveno 1 x.

scrillax
nováček
Stav:

Příspěvekod scrillax » 07 pro 2009 01:39

Vybíral jsem nějaký lepší zdroj který by byl vhodný k základní desce,navíc grafická karta kterou sem si nakonec vybral,viz. o příspěvek výš,tak vyžaduje výkon alespoň 450W,vybral sem si zdroj ATX 2.0 s výkonem 500W,píší že se jedná o kvalitní zdroj je to Xilence power,podívejte se na něj,zda by byl vhodný a jestli by mi koneckonců ta sestava stím athlonem a tou grafárnou i s těmi pamětmi běhala v pohodě....

ZDROJ - http://www.alza.cz/xilence-power-500w-d139417.htm

Pokud zdroj pořád není úplně ten nejlepší,tak mi porsím do 1000kč nějaký doporučte prosím jak sem psal :smile:

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 07 pro 2009 05:59

Nemusíš tu psát tři příspěvky pod sebou. Stačí tlačítko EDIT. Jinak k těm kartám. 5750, co si budem povídat je nová a velmi povedená řada a pokud Tě netlačí finance rozhodně do ní jdi. A k tomu zdroji- XILENCE nejsou moc povedené a výkonné zdroje- alespoň ne tenhle 500W za necelých 800,- Určitě bych šel do nějakého Corsairu například.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 pro 2009 16:26

Přesně tak.Zdroje Xilence nejsou nic moc.Nejsou to sice vyloženě šunty,ale třeba Fortronům se nevyrovnají.Ber tenhle 450W FORTRON .
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

scrillax
nováček
Stav:

Příspěvekod scrillax » 07 pro 2009 16:46

Jo ten by šel,jenomže je u něj jeden problém,nemá ten 12V 4 pinový konektor a ten je potřebný,deska má napájení pro 24pinů a ještě pro 4piny,měl by být ATX 2.0...,taky potřebuji napájení pro tu Graf.kartu pro pci express 6pinů..

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 07 pro 2009 16:50

AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

scrillax
nováček
Stav:

Příspěvekod scrillax » 07 pro 2009 16:56

jj tak ten už by šel,má oba dva ty konektory a vcýkon taky neni špatnej,jě nějaký rozdíl v tom jestli ten zdroj je pro ATX2.2 nebo 2.0 ? nebo je to jedno,můžu klidně použít ATX2.2 na desku u který píšou napájení ATX 2.0 ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”