Trochu se tu někdy potýkáme s češtinou a vůbec tím projevem. Někoho to štve, někoho to zlobí a někomu je to jedno - je to tak každý jsme jiný a více či méně tolerantní. Asi každému se občas vloudí chyba, ale někdy je toho, jak by řekl můj kamarád přehršel.
Dnes mne dostalo toto: http://jnp.zive.cz/Poradna/videa/sc-20- ... tanswers=1
.
Jinak pokud se toho vebu týče, pak je komerční a rady jsou na úrovni podprůměrných uživatelů, nicméně mají tam dobře vymakané návody.
Dotazy a otázky na fórech Vyřešeno
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dotazy a otázky na fórech
Zajímavá otázka na "nový" software window neia player 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Někdy je překlepů více než dost.
Kdybyste viděli ty klávesnice ve škole, to jsme rád když něco napíšu a ještě k tomu kontrolovat překlepy, no to vůbec.
Radši navštiv forum ve svém jazyce
Kdybyste viděli ty klávesnice ve škole, to jsme rád když něco napíšu a ještě k tomu kontrolovat překlepy, no to vůbec.
Radši navštiv forum ve svém jazyce

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta druhá odpověď je super!!!!!!!!!!!!!!!!
Gůgl má co dohánět
kaťa je asi z nějakého pomezí.....

Gůgl má co dohánět

kaťa je asi z nějakého pomezí.....
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
- Tanulin
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to ještě nic není pánové....!!
Na svých stránkách jsem měla několika řádkový úvod a přišel mi mail, že v něm mám 9 pravopisných gramatických a hrubých chyb...
Normálně jsem se vyděsila a okamžitě hledala...jenže...ony chyby byly 4 čárky ve větě, které mi tam zkrátka chyběly a další byly chyby o kterých se pán domníval, že byly chybami...a nebyly.
Na svých stránkách pak ze mně udělal negramotnou fiflenu, která odmítá jeho upozornění na mé češtinářské nedostatky.
A protože se toho chytla další "znalá jazyka"...tak mám teď díky jejich "aktivitě" docela časté návštěvníky, kteří se na moje stránky chodí dívat jako na "EXOTA"...
Congratulations!
Na svých stránkách jsem měla několika řádkový úvod a přišel mi mail, že v něm mám 9 pravopisných gramatických a hrubých chyb...
Normálně jsem se vyděsila a okamžitě hledala...jenže...ony chyby byly 4 čárky ve větě, které mi tam zkrátka chyběly a další byly chyby o kterých se pán domníval, že byly chybami...a nebyly.
Na svých stránkách pak ze mně udělal negramotnou fiflenu, která odmítá jeho upozornění na mé češtinářské nedostatky.
A protože se toho chytla další "znalá jazyka"...tak mám teď díky jejich "aktivitě" docela časté návštěvníky, kteří se na moje stránky chodí dívat jako na "EXOTA"...
Congratulations!
-
- Pohlaví:
Zcela nepochybene je to cizinka, cemuz odpovida castecne psani 'z hlavy s chybou' doplnene prekladacem, jinak neni mozne, aby doslo k napsani chybnych y/i, a nebo pouziti 'chci si stahnout jaka videa (coz je pro cizince velice blicko zamyslenemu slovu 'nejaka') a soucasne ponechani slova 'atachnout', ktere je sice nevhodne, ale prevdepodobne to vypadlo z prekladace.
A podle jmena 'kata', s hackem, bych rekl, ze je to Ruska, protoze ty s oblibou pouzijaji takovyto tvar jmena, protoze jinak pise bez hacku, ale u jmena ho ma a tedy, to jedine vi, jak dobre napsat.
/ Me pro zmenu - moji partnerku, zde na foru par jedincu napadalo za to, ze nepise hacky a carky
(a to na zaklade toho, ze jednou nekomu poradila lepe, nez dotycny, ktery na ni zacal nasledne poukazovat a utocit kvuli interpunkci),
- zatimco na to, ze ja pisi bez hacku a carek, nikdo ani nepipnul, protoze ja s nikym takovym ani podobne stupidni a bez-predmetne hovory nemam zajem vest.
Nehlede na to, ze ja prakticky vse tohoto typu; PC, elektroniku, atd., kupuji v zahranici a na zadnem PC (ani mobilu,apod.) jsem nikdy nemel cestinu ani nastavenou a ani ceskou klavesnici (abych lustil, kde ja jake ceske pismenko a nebo kvuli ceskemu foru PC opatroval jakousi polepkou klavesnice),
a vzhledem k tomu, ze holka psala z meho notbuku, ktery jsem ji nechal k pouzivani, bylo az tristne zoufale, ze se ji par lidi pokouselo urazit, ze nema psat smsky, a ma psat ''cesky'' - coz je typicky slaboduchy projev na chatech/forech a typicky opravdu jen pro ceske chaty/fora a od pod-prumernych jedincu.
...zminena mira trpelivosti nebo tolerantnosti ovsem pada v pripade, ze pise Cech
(ale i tak se domnivam, ze kdyz chci nekomu poradit/pomoci nemel bych tak cinit na zaklade jeho schopnosti psat y/i -coz muze byt i projev zname nemoci d-leksie/d-grafiea a nikoli nutna znamke debility-, a odpovim/poradim v ramci sve nalady a ochoty poradit),
ale v tomto pripade pise cizinec (podle me).
A podle jmena 'kata', s hackem, bych rekl, ze je to Ruska, protoze ty s oblibou pouzijaji takovyto tvar jmena, protoze jinak pise bez hacku, ale u jmena ho ma a tedy, to jedine vi, jak dobre napsat.
/ Me pro zmenu - moji partnerku, zde na foru par jedincu napadalo za to, ze nepise hacky a carky
(a to na zaklade toho, ze jednou nekomu poradila lepe, nez dotycny, ktery na ni zacal nasledne poukazovat a utocit kvuli interpunkci),
- zatimco na to, ze ja pisi bez hacku a carek, nikdo ani nepipnul, protoze ja s nikym takovym ani podobne stupidni a bez-predmetne hovory nemam zajem vest.
Nehlede na to, ze ja prakticky vse tohoto typu; PC, elektroniku, atd., kupuji v zahranici a na zadnem PC (ani mobilu,apod.) jsem nikdy nemel cestinu ani nastavenou a ani ceskou klavesnici (abych lustil, kde ja jake ceske pismenko a nebo kvuli ceskemu foru PC opatroval jakousi polepkou klavesnice),
a vzhledem k tomu, ze holka psala z meho notbuku, ktery jsem ji nechal k pouzivani, bylo az tristne zoufale, ze se ji par lidi pokouselo urazit, ze nema psat smsky, a ma psat ''cesky'' - coz je typicky slaboduchy projev na chatech/forech a typicky opravdu jen pro ceske chaty/fora a od pod-prumernych jedincu.
...zminena mira trpelivosti nebo tolerantnosti ovsem pada v pripade, ze pise Cech
(ale i tak se domnivam, ze kdyz chci nekomu poradit/pomoci nemel bych tak cinit na zaklade jeho schopnosti psat y/i -coz muze byt i projev zname nemoci d-leksie/d-grafiea a nikoli nutna znamke debility-, a odpovim/poradim v ramci sve nalady a ochoty poradit),
ale v tomto pripade pise cizinec (podle me).
Naposledy upravil(a) peacoq dne 07 pro 2009 21:03, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyby to byla cizinka, tak se lecos dá omluvit. Ale že by nezvládla napsat (opsat) Windows Media Player? To je nějaké divné...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pánové a dámy, slyšeli jste něco o dislekticích? Asi ne, a asi jste neměli tu možnost s nimi si dopisovat, nebo jinak komunikovat. Prostě jim dělá velké potíže číst, ale obzvláště psát a porozumět textu, atd. Záleží na formě této nemoci či postižení. Což v uvedeném případě je docela možné, pokud to skutečně není cizinka s nějakými jinými problémy. V každém případě to vyžaduje spíše toleranci, než zesměšňování. Nelze též vyloučit, že se prostě někdo jen tím baví a s potěšením sleduje reakce diskutérů. Jen mne udivuje otevření takového tématu na stránkách tohoto fóra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Pic:
- prave jsem doplnil svuj puvodni prispevek a dodal tezt ''pod carou'', tj. doplnil text za lomitkem ...svata pravda.
- prave jsem doplnil svuj puvodni prispevek a dodal tezt ''pod carou'', tj. doplnil text za lomitkem ...svata pravda.
-
- Pohlaví:
, ano já takové lidi znám a tím znám myslím, že i znm i jejich mentalitu. Ten kdo to psal není dislectik, ale hlupák a pokud se nabízí možnost jak to rozpoznat, tak ji uvítám.Pánové a dámy, slyšeli jste něco o dislekticích? Asi ne, a asi jste neměli tu možnost s nimi si dopisovat, nebo jinak komunikovat. Prostě jim dělá velké potíže číst, ale obzvláště psát a porozumět textu, atd. Záleží na formě této nemoci či postižení. Což v uvedeném případě je docela možné, pokud to skutečně není cizinka s nějakými jinými problémy
- Tanulin
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Naprostý souhlas...absolutně nechápu,proč se kdo naváží do "cizích" lidí, když o té druhé straně nemáme nikdy dostatečné informace, kdo je dotyčný.
Opravdu se pak může snadno stát, že se neurvale dotkneme někoho, kdo za své "chybky" zkrátka a dobře nemůže.A pokud je to "neznalec"...pak je to snad jen a jen jeho vizitka.
Myslím, že každý průměrně inteligentní člověk pozná - překlep, či vynechání písmenka psaného v rychlosti - to snad ani nestojí za řeč...Ale někomu opravdu ano.
Rozumím, že nešvar sms a jiné techniky útočí a když čtu něco po své dceři tak rudnu, ale na druhou stranu vím, že její slohové práce ve škole jsou nejlepší a knihy pořád čte.
Takže...ač nerada, ale nechala jsem slečnu "perfektní" aby se pobavila na můj účet a nasměrovala další návštěvníky na mé stránky a jsem s nadhledem.
Opravdu se pak může snadno stát, že se neurvale dotkneme někoho, kdo za své "chybky" zkrátka a dobře nemůže.A pokud je to "neznalec"...pak je to snad jen a jen jeho vizitka.
Myslím, že každý průměrně inteligentní člověk pozná - překlep, či vynechání písmenka psaného v rychlosti - to snad ani nestojí za řeč...Ale někomu opravdu ano.
Rozumím, že nešvar sms a jiné techniky útočí a když čtu něco po své dceři tak rudnu, ale na druhou stranu vím, že její slohové práce ve škole jsou nejlepší a knihy pořád čte.
Takže...ač nerada, ale nechala jsem slečnu "perfektní" aby se pobavila na můj účet a nasměrovala další návštěvníky na mé stránky a jsem s nadhledem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2975
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
22 lis 2024 10:55