notebook ASUS K50IJ-SX177

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Renee
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

notebook ASUS K50IJ-SX177

Příspěvekod Renee » 20 pro 2009 16:15

ahoj,
uvažuju o koupi notebooku namísto zastarávajícího a rozpadajícího se stolního počítače. vyhlédnul jsem si tento:
http://www.alza.cz/asus-k50ij-d139713.htm
používat ho budu jak jinak než k hraní her, ovšem nejsem žádný náročný pařan, jde spíš o starší hry a překousnu i když nebudu hrát na nejlepší nastavení.
první otázka je o procesoru. v cenové kategorii kterou jsem si určil (do 13k korun, maximálně do 15k, vč. DPH), narážím na procesory 2 GHz - 2,2GHz - je mezi těmito hodnotami velký rozdíl? (tento notebook má totiž právě ty 2 GHz)
další k procesoru, hodnota Cache. nevím k čemu to je, ale hádam že čím víc tím líp. narážím na 1MB a 2MB Cache, takže se snažím vyhlížet ty dvoumegové, což tento je.
shrnující otázka k procesoru - je tento procesor alespoň průměrný až mírně nadprůměrný herní procesor pro notebooky?
poslední otázka je ke grafice, na alze uvání velmi strohý údaj "Intel GMA 4500M", vygooglil jsem že má paměť sdílenou z RAM, ale vůbec nic o tom nevím, bude toto dostačovat?

prosím podívejte se na to, můj herní repertoár se skládá z her typu Oblivion, Two Worlds, NFS ProStreet, FlatOut 1 a 2... nepotřebuji nejlepší nastavení. jo, ještě jsem si vzpoměl.. kdyby náhodou ten stroj dokázal rozjet Just Cause 2, což má vyjít někdy příští rok, byl bych přešťastný, ale obejdu se bez toho.
kdybyste měli lepší tipy do 13 tisíc korun, rád nad nimi zauvažuju. ale mám podmínku- bez systému. mám doma origoš XPčka, tak je chci používat až do úplného vyšťavení, za ty prachy. navíc těm novým, náročným systémům furt úplně nevěřím.
díky moc.

Reklama
Nejezchlebicek
Level 3
Level 3
Stav:

Re: notebook ASUS K50IJ-SX177

Příspěvekod Nejezchlebicek » 20 pro 2009 16:19

Jestli je ta grafika, co píšeš Intel GMA X4500, tak si na tom moc nezahraješ.

Jinak nevím, jaké požadavky bude mít Just Cause 2, ale hra, co vyjde až za rok ti tam asi taky nepůjde

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 20 pro 2009 16:46

Ten ntb, co jsi vybral není určen na hraní, notebooky s grafikou od Intelu od 11k nahoru nebrat. Nejvhodnější na hraní je v této cenové relaci http://www.alza.cz/msi-cx600x-056cz-d133908.htm
Má nesdílenou grafiku, slušný procesor, dost RAMek a velký pevný disk. A ta cena je hodně dobrá. Flatout 1 a 2 rozjedeš, two worlds taky, ikdyž to nebude žádná sláva, ProStreet to samé, Oblivion nevím, ale taky by měl, když budeš mít štěstí tak rozjedeš i Crysis. No a Just Cause 2 nejspíš nerozjedeš

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 20 pro 2009 17:24

Tebou navržený laptop má lepší CPU (Core 2), ten druhý zase grafiku. Pokud se motáme kolem 12000,-, je to vždy o kompromise na jednom nebo druhém. Na hry jsou hodně dobře stavěné třeba MSI. Zkus po nich kouknout.

//se systémem, ale slušná GK a CPU: http://www.alza.cz/asus-k50in-d139683.htm
//to samé Acer, bez OS: http://www.alza.cz/acer-extensa-ex5635g ... 137699.htm
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Renee » 20 pro 2009 21:29

OK, upouštím od požadavku "Just Cause 2".
nad grafikou se sdílenou pamětí jsem chvíli taky ohrnoval nos, pak jsem si ale uvědomil že teď mam 2 giga RAM a že jsem víceméně spokojen, takže notebook se 4 giga RAM - z toho sdílený cca giga pro grafiku = 3 giga RAM a furt jsem na tom líp než současně. uvažuju špatně? protože ty notebooky co posíláte se mi moc líbí, ale mají grafickou kartu jen s 512 mega... což mi přijde málo. ale může to být jen můj pocit :smile:
co se toho systému týče, pořád mám obavy že win Vista a win 7 jsou velmi náročné a vezmou si z toho počítače víc než XPčka, čímž mi silně omezí možnosti. pokud mi toto vyvrátíte, rád slevím i z tohohle požadavku.
potom ještě jeden dotaz ohledně displeje, nevím zda je lepší "matný" či "lesklý", co si o tom myslíte?
díky moc za odpovědi.

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 20 pro 2009 21:35

Já mám notes se 128 MB grafické ram a ještě si trochu přikousne z nomální ram a pak jsem na hodnotě 895 MB :D (2,5 GB klasiké RAM). Podle mě ber i s 256 grafické ram, protože si grafárna něco ještě přikousne z normální ram.

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Renee » 20 pro 2009 21:42

a to dělá i ta co má vlastní paměť? protože kdyby ano, tak to bych byl za vodou. jenže se domnívám že když je sdílená tak je sdílená a když je vlastní tak je vlastní... mýlím se?

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 20 pro 2009 21:45

Může být integrovaná s vlastní pamětí, ale i ta odebírá RAM paměť. Sice míň, ale přece.

Screpheep
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Screpheep » 20 pro 2009 21:50

Vlastní paměť grafické karty je mnohonásobně rychlejší než sdílená. A jenom taková malá otázka, musí to být notebook? Desktop by byl pro hry také lepší, ale jestli trváš na ntb chápu.

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Renee » 20 pro 2009 21:51

nechci to vyloženě jako pařanský komp, chci to jako stroj se schopností připojit se kdekoliv k WiFi, prohlížet videa na YouTube, stahovat referáty do školy, a ve volném čase rozjet nějakou z těch her. předpokládám že moji nejvíc hranou hru - Ultimu Online rozjede snad dnes cokoliv, takže tu ani nezmiňuju :smile:

ještě mě tak napadá... myslíte, že po vánocích notebooky zlevní? neplánuju to kupovat před vánoci, pravděpodobně ani před novým rokem, takže kdyby zlevnily tak by se dal sehnat ještě trošku lepší, ne?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 pro 2009 09:41

4500 grafiky jsou tak maximálně k tomu, aby se bylo na co koukat. Je to nasazované do laptopů pro kancelář. Nečekej od toho žádný zázrak a už vůbec ne, že si tam povolíš 1GB pro paměť na grafiku a budeš mít dělo - takhle to bohužel nefunguje. Jak bylo napsáno, nesdílená grafika už je stavěná pro hry a 512MB je pro laptop celkem hodně. Pár tipů jsi dostal, tak už je na Tobě pro co se rozhodneš.

Nepředpokládal bych extrémní zlevnění po Vánocích, hlavně proto, že už teď šli 15" laptopy hodně dolů, kvůli netbookům.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Renee » 21 pro 2009 10:12

oukej, děkuju moc za rady a názory. vypadá to, že pokud si to ještě moc nerozmyslím, půjdu do toho ASUSu s win7 co mi doporučil d1amond.
dík moc, pěkné svátky přeji všem :inlove:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak posunu obrazovku u Win 11, notebook Asus
    od gumak » 05 pro 2024 10:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5220
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 17:41
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem
    6
    3525
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 lis 2024 09:06
  • Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
    od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2641
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:17
  • Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
    od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    3318
    od BL!zZard Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 18:24
  • ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
    od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem
    12
    6356
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    31 pro 2024 23:52

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”